3 septembrie 2007

Poli II - CFR Timisoara 2:0 (1:0)

Sambata am fost prezent la derby-ul orasului Timisoara, in care s-au intalnit cei doi giganti locali, Poli - prin delegare, Poli II - si CFR. Precum prea bine stim, junii nostri alb-violeti au ramas fara mai tot lotul de sezonul trecut, care s-a deplasat la Resita unde tinteste spre promovare. Pana acuma se descurca excelent daca doresc sa termine pe ultima pozitie. De cealalta parte, CFRul are un lot tanar (si doar cvasi-talentat) cu care spera sa nu aiba probleme in ceea ce priveste retrogradarea. Dupa meciul de sambata, imi permit sa-i contrazic pe conducatorii feroviari: la cum joaca, CFRul se duce direct in C.

Partida in sine n-a fost deosebit de spectaculoasa, dar Poli II a dominat teritorial intreaga prima repriza. Ocaziile de poarta au lipsit, alb-violetii trimitand doar suturi anevoioase spre buturile lui Carlaont si visnii facandu-si sperante ca Baba va scapa totusi o minge in poarta. Nu s-a intamplat insa asa, iar cu cateva minute inainte de pauza, sutul lui Arman Karamyan a fost respins de Carlaont in fata, de unde Adrian Popa a trimis balonul in poarta, pentru al treilea sau gol in cinci meciuri in liga secunda. Unii s-ar fi putut gandi ca mitanul secund va fi mai dinamic, dar nu a fost asa, CFRul creandu-si putine oportunitati si acelea adesea stopate de un excelent Sorin Radoi. Baba a avut cateva interventii sigure la cele cateva suturi trimise spre poarta sa in repriza secunda, iar spre final Karamyan a inscris pentru 2-0, dupa ce a trecut de un adversar si l-a executat pe Carlaont. Astfel, Poli II a adunat 4 puncte, CFR 0 si Resita la fel.

De remarcat as remarca aportul adus de Radoi si Karamyan, de la echipa mare, chiar daca ultimul nu a fost atat de convingator tot meciul. Omoduemuke in schimb a dezamagit, printr-un joc dezmatat si lent, putine recuperari si putine pase utile. Dintre juni, tin sa-i evidentiez pe Arthur Patras, tanarul international moldovean reusind o serie de curse impresionante, precum si pe Cristian Danci - fundasul dreapta - care a fost singur in interventii si eficient in executie. Evident, o parte din jucatori erau inca obositit dupa excursia la ACU Arad pentru meciul de Cupa (0-3), dar la acel moment nu existau optiuni reale pentru a-i inlocui.

Este interesant de vazut ce se va mai intampla la echipa asta secunda, care de bine, de rau nu are cum sa nu-ti fie simpatica. CFRul in schimb, are in fata un sezon infernal de greu si ma tem ca Artimon nu va mai rezista mult pe banca.

Niste note, pentru curiosi: Baba (6) - Ganea (5,5), Radoi (6,5), Obersterescu (6), Danci (6,5) - Patras (6,5), Daminuta (6), Omoduemuke (5), Buda (5,5) - Popa (6), Karamyan (6,5); au mai intrat Petrus si Ilici in ultimele zece minute.

Niciun comentariu :

Google+