17 august 2007

Unirea Urziceni - Poli 4:1 (1:0)

Ah, ce scumpa-i viata de polist! Cand ti-e teama ca-ti merge prea bine, vine cate un meci ca acesta care sa-ti aline toate grijile. Daca nu ma insel, aceasta a fost lectia absoluta de fotbal, o lectie mai absoluta decat acel drag 1-8 cu Steaua, caci adversarii de astazi ne erau cel putini egali. Dar ce sa-i faci, educatia costa mereu, si ne ramane doar sa speram ca nu se uita.

Dat fiind ca nu prea are rost sa insir ocaziile avute de gazde, voi incepe prin a enumara sansele de gol ale alb-violetilor. Deci, sa ma gandesc, a fost intai un sut al lui Cristea...in minutul 82. Apoi a fost un sut al lui Alexa, vreo doua minute mai tarziu. Iar in final, ca cireasa pe tort, a fost penalty-ul obtinut de Torje si executat de trei ori, Bucur elogiind momentul de dezolare absoluta cu doua ratari, ca apoi Alexa sa decida totusi ca meritam un gol de onoare.

Acuma sa trecem la golurile incasate. Cel dintai atarna in carca lui Dancia, precum si insa a fundasilor centrali - zic eu. Dancia e vinovat ca in loc sa intervina decisiv, a meditat nitel la corpul sferoid din fata sa, timp in care Bogdan Stancu si-a intins piciorul si a trimis balonul in plasa. Fundasii centrali au partea lor de vine prin faptul ca aceasta actiune a avut loc in zona central-dreapta a careului, deci nicidecum o zona in care ar fi trebuit sa se afle Dancia.
Nici nu incepuse bine repriza secunda, ca Stancu a torpilat inca o minge in poarta lui Popa, profitand de un alt moment de contemplare a duetului Canu -Srhoj. Apoi au mai trecut cateva minute, pana cand Srhoj a incasat un al doilea galben si s-a indreptat spre cabine (Srhoj il inlocuise pe accidentatul McKain). De aici incolo Poli a inceput sa miste oarecum in atac, Mansour si Torje inlocuindu-i pe Abiodun si Karamyan, singura problema fiind faptul ca apararea statea in doar trei oameni. Drept consecinta a venit a treia reusita a gazdelor, dupa ce Dancia si Canu i-au facilitat in mod generos un culoar de sut lui Paduretu. Si chiar cand credeam ca se poate mai rau, s-a gandit Onofras sa mi-o confirme, inscriind pe un alt contra-atac.

Deci, ce lectii ar fi de invatat? Prima, a modestiei, am avut grija sa o invatam dinainte, astfel ca nu ne aflam in penibila situatia a clujenilor de ieri. In schimb, n-am invatat lectia fotbalului, ceea ce este poate nitel mai ingrijorator. Si lectia fotbalului spune astfel: nu poti avea pretentia sa te lupti pentru a fi in top, daca nu ai jucatori capabili de acest lucru. Nu ma voi referi la Dancia sau Vrsic si jucatorii pe care ii inlocuiesc ei (chiar de ultimul a mai dres busuiocul in repriza secunda), ci la faptul ca n-au fost achizitionati doi alti jucatori pe doua alte posturi deficitare: rezerva lui Ganea si rezerva lui Stancu. Daca al doilea nu a avut cel mai mare impact asupra deznodamantului partidei de astazi, primul cu siguranta a jucat un rol important. Ganea nu este doar un atacant de clasa, el este si un jucator de fotbal complet, astfel ca jocul lui nu se rezuma pe o zona de douazeci de metri lungime in preajma careului. Lipsa de suport la mijloc si a dezvoltarii jocului in acest compartiment se datoreaza tocmai absentei lui Ganea. Daca vrem sa ne mai incercam norocul si la alte partide astfel, e treaba domnului Iancu sa decida (mai ales ca solutia nu e foarte complicata si consta in plecarea lui Mansour/Cristea si aducerea unui jucator cat de cat in locul lui!).

Cine stie ce surprize ne mai rezerva Poli meciul viitor, cu Rapid? Nu putem decat sa asteptam cu nerabdare.

2 comentarii :

Anonim spunea...

in principiu ai dreptate;chiar stai in anglia ? cum ai vazut meciul ?mie imi e tare frica de rapid,cred ca ne bat rau de tot,poate tot vreun 4-1......

Stefan Carpanu spunea...

Momentan sunt in vacanta in tara, dar in genere vad meciurile pe net.

Eu nu cred ca ne bate Rapidul, dar va fi totodata greu sa-i batem noi. N-avem nicio sansa daca jucam ca la Urziceni, dar incerc sa sper ca nu va fi asa si ca vom reveni la prestatiile din primele trei meciuri.

Google+