27 august 2007

Poli - Rapid 1:1 (1:1)

Ce mai ti-e si fotbalul in ziua de astazi? Ca te uiti la televizor si se vorbeste despre orice, numai de fotbal nu. O fi spus in mod justificat Cosmin Baleanu ca nu are cuvinte pentru gestul lui Ganea, ca il oripileaza sa se uite la el, dar asta nu i-a impedicat pe cei de la Kanal D sa repete faza de cel putin cincizeci de ori ieri seara. Si pana la urma cu ce-am ramas noi? Va zic eu, cu nimic sau mai putin.

Ieri seara s-a jucat relativ putin fotbal, chiar si pentru standardele noastre. Ieri seara am avut oarecum impresia ca Uhrin este greu de citit - dar ca totodata acest fapt nu este neaparat de bun augur. Ieri seara am ajuns sa ma intreb cat timp va mai dura pana Poli va avea o echipa matura de fotbal. E drept ca aceste intrebari mi-au mai frezat ratiunea si cu alte ocazii, dar cumva speram la mai multe de aceasta data - si normal, as spune. Prima repriza a partidei de ieri a fost una fara mari sanse de gol, alb-violetii inscriind in urma unei grave erori de marcaj a intregii aparari rapidiste prin Gigel Bucur, ca apoi Rapidul sa egaleze cu doar cateva secunde inainte de finalul minutului de prelungire, Burdujan inscriind cu largul concurs al lui Dancia. In mod evident, echipei noastre i-a picat foarte prost acest gol, caci cum a inceput repriza secunda, rapidistii au avut o serie de mari ocazii. Sansa insa a fost de partea noastra, caci atunci cand rapidistii n-au ratat din pozitii ideale, Popa s-a opus cu succes suturilor trimise spre buturile sale. Apoi a urmat "momentul de nebunie" al lui Ganea in minutul 70 si de atunci incolo chiar nu s-a mai jucat nimic, toata tensiunea din tribune atarnand intr-un mod cat se poate de sinistru asupra jucatorilor. Huiduielile constante emise atunci cand rapidistii erau la balon si razletele "Ganea, Ganea" suna cumva foarte ciudat din spatele televizorului.

Si sa revin la chestiunile pe care nu le inteleg si care imi provoaca griji. Este cel putin al treilea gol pe care il luam din cauza marcajului prost facut de Dancia, dar Latovlevici se afla in continuare doar la echipa secunda. E de inteles ca el a ratat saptamanile de pregatire din cauza acelei stupide situatii cu contractele, dar cumva trebuie rezolvata situatia asta. N-a fost Dancia un dezastru constant, reusind destule recuperari, dar slabiciunea din centrul/stanga apararii ramane o realitate. Ratiu a debutat pentru Poli in prima liga si n-as spune ca a facut-o rau, dar a gresit la gol, fiind depasit de Cesinha. Norocul nostru ieri a constat in prestatia lui Canu, care s-a ridicat la nivelul partidei. Dar apoi urcam spre centru, unde Aliuta n-a aratat absolut nimic, dar Uhrin a ales sa-l titularizeze in ciuda faptului ca Vrsic marcase un gol splendid pentru Slovenia cu doar cateva zile in urma. Abiodun s-a dovedit a fi o mutare inspirata, dar pe mine ma depaseste ratiunea din spatele ei. Nigerianul jucase lamentabil cu Pandurii si Unirea Urziceni si totusi a ramas in echipa. Poate ca Torje era obosit dupa meciul cu Anglia (nici cand a intrat nu a aratat prea multe, dar partida luase deja alta turnura), dar nu pot sa nu ma mir si eu putin, in timpul liber. Pe deasupra, e clar ca am ramas fara Ganea pentru cel putin o parte signifianta din restul sezonului, astfel ca necesitatea unui nou atacant (care exista si inainte) devine primordiala. Nu stiu cum sta treaba din punctul altora de vedere, dar mie imi pare ca se intampla destule lucruri la club pe care nu pot sa mi le explic.

Sa vedem ce se va mai intampla saptamana asta.

P.S. Cand vad cum echipa a doua de la Resita o incaseaza cu 3-0 acasa, desi ea trebuia sa fie "cea inchegata", iar o Poli 2 incropita peste noapte scoate un egal in deplasare in fata unei formatii decente din liga secunda, chiar simt ca nu mai inteleg sportul asta.

P.P.S. Ganea si ura arbitrilor pentru Poli? M-am saturat de astea.

Niciun comentariu :

Google+