12 august 2007

Poli - Pandurii 3:1 (2:1)

E ciudat ca am ajuns sa resimt o vaga senzatie de nemutumire chiar si dupa o victorie la doua goluri diferenta, cu trei goluri inscrise in contul nostru. Poate e primul simptom al arogantei fotbalistice. Sau poate pur si simplu se trage din alti factori.

Dupa un gol inscris in primele cinci minute ale partidei, meciul se anunta a fi o disputa lejer de castigat; golul a venit dupa un corner, Karamyan executand pe coltul lung, de unde unul din cei doi jucatori alb-violeti liberi a recentrat spre celalalt colt, direct la Bucur, care a finalizat fara probleme. Putea fi 2-0, daca Bucur reusea sa ajunga la pasa lui Vrsic inainte lui Guso, la doar cateva clipe de la reluare. N-au trecut insa decat alte cateva minute, cand Djapka a cazut in careu dupa o intrare destul de kamikaze a lui Abiodun si arbitrul a aratat punctul cu var. Daca a fost penalty nu pot spune din pozitie in care ma aflam (la o prima vedere parea, dar se prea poate ca Abiodun sa fi atins si mingea), dar pot spune cu mai multa siguranta ca exact in faza premergatoare faultului, s-a acordat o tusa pentru adversari in mod eronat. Oricum, Popa n-a mai reusit sa pareze si rezultatul a devenit din nou egal. Meciul a continuat apoi in ritmul initial, cu Poli atacand. Ocaziile s-au insiruit la poarta Pandurilor: Guso s-a evidentiat scotand o minge de sub bara, Srhoj a ratat de doua ori din pozitii bune, Vrsic a executat o libera in zid de la 20 de metri, iar Ganea a trimis o alta libera de la cam aceeasi distanta pe langa poarta. A venit insa minutul 42 si Karamyan s-a facut evidentiat pe partea stanga, s-a debarasat de un adversar si a centrat excelent pentru Ganea, care a ghidat mingea inspre coltul lung dintr-o atingere! De remarcat ca acest prim gol al lui Ganea in alb-violet vine la doar o zi dupa ziua sa de nastere (iar cu aceasta ocazie, la multi ani!). Mitanul secund a inceput cum nu se putea mai bine, Bucur reusind a doua dubla in trei etape, cu o executie de efect din afara careului! Meciul s-a mai linistit oarecum dupa acest gol, probabil si datorita accidentarii excelentului Djapka. Oaspetii au incercat sa puna in pericol poarta lui Popa, acesta fiind insa la post in trei randuri, iar la cea mai mare ocazie a gorjenilor (un sut de la distanta) mingea a trecut putin pe langa poarta. Poli a replicat printr-un pressing agresiv, cea mai mare ocazie consemnandu-se la un contra-atac trei contra doi, purtat de Torje pe dreapta, acesta preferand insa un sut din unghi in locul unei centrari, astfel ca tabela a ramas neschimbata. Pana la final mai e de notat debutul lui Aliuta in alb-violet, precum si eliminarea lui Ganea pentru doua cartonase galbene.

Doua cuvinte intai despre arbitraj, care a fost cat se poate de dezamagitor, tanarul si mult-laudatul Kovacs, precum si tusierii sai, evoluand la un nivel complet nesatisfacator, cu greseli in favoarea/defavoarea ambelor formatii. Probabil cea mai discutabila faza a fost intrarea lui Abiodun la Djapka, cu ambele picioare inainte, in urma careia nigerianul a fost avertizat doar cu cartonas galben, desi probabil cel rosu era mai indicat. In rest s-a fluierat orice contact, Pandurii simuland intr-o veselie in timpul primei reprize. Este evident ca stilul agresiv insuflat de Dusan Uhrin alb-violetilor va duce la destule cartonase, in contextul principiilor dupa care se ghideaza arbitrii romani. Primul cartonas galben al lui Ganea, precum si cartonasul galben al lui Alexa au fost oferite pe gratis, dupa umila mea parere, iar jocul a fost adesea fragmentat in urma unor contacte bine in limitele fotbalistice. Poate din aceasta cauza m-am simtit usor frustrat dupa aceasta partida, cine stie?

Oricum, vom avea viata grea la Urziceni, mai ales fara Ganea. Nu-i vad nici pe Cristea, nici pe Mansour inlocuindu-l cu succes pe sarbatoritul zilei. Ramane de vazut ce solutii va gasi Dusan Uhrin.

Niciun comentariu :

Google+