6 august 2007

FOTBAL! CFR - Poli 2:2 (2:1)

De cat timp, oare, asteptam sa vedem o astfel de Poli? O echipa bine asezata in teren, curajoasa, luptatoare si care crede in fortele sale? Pai tot asteptam de ceva vreme, asta-i sigur. Si cu toate cele intamplate dupa meci, cu manevrele presedintelui Iancu, eu propun sa ne mai delectam putin sufletele cu experienta deosebit de frumoasa a partidei de la Cluj.

Sunt, cum imi este firea, prea zelos in a face declaratii de amploare, in a elogia o partida ce - pana la urma - s-a terminat la egal, dupa un joc in care s-au facut destule greseli. Dar am o scuza, caci traiesc inca o senzatie bizara de satisfactie transcendentala, astfel ca imi permit sa ma delectez cu ea, pana ce ajung sa o cunosc prea bine ca sa ma mai ia prin suprindere (sa dea Domnul!).

Mai intai, CFR-ul a inscris in minutul 2, cand Semedo i-a luat fata lui Dancia (iar Canu statea cam prea avansat), a bagat un sprint rapid si a lobat mingea pe langa Popa. Se putea debut mai rau? Doar cu mult ghinion. A urmat imediat o buna ocazie a lui Bucur, acesta trimitand in bratele lui Stancioiu dintr-o pozitie centrala (si destul de buna), ca in minutul 13, libera lui Karamyan sa fie trimisa in poarta de capul (umplut cu vid?) lui Plesan, astfel restabilindu-se egalitatea! Am remarcat ca de multi a fost ignorat penalty-ul neacordat noua prin minutul 30, dupa interventia complet ne-la-minge a lui Sandberg in fata lui Plesan - spun ca a fost, mai ales in contextul acordarii celuilalt penalty in repriza secunda, dupa o usoare tinere de tricou a lui Stancu si a unui plonjon spectaculos marca Didi. La doar cateva minute dupa faza in cauza (neacordarea, a se intelege), Trica a reusit sa readuca pe CFR in avantaj, printr-un sut de la marginea careului care a lovit bara si a intrat in poarta. Cu siguranta ne-am fi suparat rau pe finalul primei reprize, daca Ganea inscria la deschiderea lui Bucur, cand tusierul a ridicat in mod eronat fanionul. A ramas 2-1 la pauza, dar actiunea era departe de a se fi sfarsit.
Clujenii au inceput mai bine repriza a doua, atacand destul de consistent si contra-atacand la fel de bine, astfel ca doar o alta eroare a lui Balaj ne-a salvat de un al doilea galben (prematur) pentru McKain. N-a tinut insa mult norocul, caci in jurul minutului 60, gazdele au scapat pe contra-atac si acelasi McKain a faultat, fiind trimis la cabine (in mod just) pentru al doilea avertisment. Lovitura libera executata de Trica a trecut pe langa, dar treburile stateau cat se poate de prost. A urmat insa o prima mica minune, cand la o libera trimisa excelent in careu de Vrsic, Plesan a deviat usor balonul cu capul, Poli restabilind egalitatea in inferioritate numerica! Gazdele au inceput imediat sa forteze, iar dupa vreo zece minute fara mari reusite, are loc faza penalty-ului mai sus mentionat. Astfel, s-a ivit si a doua minune, Popa scotand cu varful bocancului slaba executie a lui Didi (o prima palma pentru toti contestatarii)! Dezolarea clujenilor nu a tinut insa mult, ei incercand in continuare sa treaca din nou in avantaj. Acest lucru s-ar fi si intamplat, in ultimul minut de joc, cand libera executata puternic de Muresan a fost respinsa in fata de Popa, ca apoi - minunea minunilor! - acelasi Didi sa trimita direct in portarul nostru, din doar cativa metri (si o a doua palma)!!! Si cu aceasta faza de-a dreptul criminala, s-a sfarsit o partida cu totul deosebita, o partida in care s-a jucat...fotbal.

Au fost greseli, da - toata apararea se face vinovata de o faza sau de alta - dar pana la urma suntem inca la inceput de drum si am jucat impotriva unei echipe care are ambitii marete. Si Uhrin pare a fi omul pe care il asteptam de-o viata.

Doar, doar sa nu aiba prea multe dureri de cap din cauza patronatului. Plecarea asta a lui Plesan, care pe mine unul ma lasa destul de rece - mai ales ca am aflat de la "inculpat" ca mutarea la Poli a fost o greseala - pare a fi fost facuta peste capul lui Uhrin, drept o mica razbunare fata de transferul lui Zicu la Dinamo. Acuma, ca existau si alte metode de a ne razbuna e foarte adevarat si de ce a fost aleasa aceasta stie doar domnul Iancu, dar a plange dupa Plesan ar fi o greseala. Singura problema este cea (posibila si probabila, din ce scrie in presa) ca Uhrin nu a fost informat din timp de aceasta chestiune.

De McKain, nu cred ca mai e de comentat. A fost mereu un caracter aparte, sper sa ramana in continuare si sa semneze prelungirea contractului.

Pana una alta, trag o singura concluzie: si cand e frumoasa, viata de polist e complicata.

Niciun comentariu :

Google+