2 septembrie 2019

Catalogul alb-violet: Poli - Filiași

Nu-mi vine ușor să notez un meci precum cel de vineri. Pe de-o parte, rezultatul, în fața unei echipe care n-a arătat așa de temător precum se specula că va arăta, este unul dezamăgitor. Pe de alta, mi-am setat așteptările la un nivel care să-mi permită să văd mai ales partea pozitivă, prestația încurajatoare a echipei.

21 de voturi
Dintre aceste lucruri pozitive, cel mai important mi se pare că duo-ul Iseini-Velcotă se anunță a fi unul care poate avea reușite frumoase împreună. Nu a fost o prestație perfectă (nici pentru ei, nici pentru vreunul dintre colegi), dar multe acțiuni au pornit de la combinațiile celor doi - deseori de efect, pe alocuri și, să le zicem, „excese de stil”. Între ei, Pădurariu a fost destul de ieșit din joc, el suferind si pe seama unei accidentari.

Și că ziceam că nimeni n-a avut un meci curat, ajunge să mă gândesc la ieșirea nereușita a lui Mosoarcă dinspre final, intercepția ratată a lui Sporin la un atac periculos al oaspeților în prima repriză, marcajul nefericit al lui Podină la primul gol al oaspeților, plasamentul ratat al lui Popa la aceeași fază, etc.

Cele mai apăsătoare erori i-au aparținut însă căpitanului Oprea, care a luat întâi un galben pentru un fault care nu se impunea la mijlocul terenului, și apoi un roșu direct (discutabil, dar un al doilea galben tot era) pentru un fault făcut tot undeva pe la mijloc, în flanc. Pe lângă efectul pe care l-a avut asupra ultimei jumătăți de oră din joc, absența mijlocașului ne va da probleme și pentru următoarele jocuri.

Și asta ne aduce ultimul punct de discutat de la acest meci. Da, primul unsprezece a arătat destul de bine, dar schimbările nu au adus nimic în jocul nostru. Buga, poate, ce a contribuit la gol și în alte câteva faze, vag si Romanu, care a intrat insa tarziu. Accidentarea lui Cochințu ne-a obligat la improvizații fiindcă nu avem rezervă de fundaș central, Mirescu fiind accidentat, deci nici n-ajungem să discutăm de rezerve apropiate valoric, ci de rezerve pur și simplu. Fără o bancă cu măcar doi jucători care să fie soluții în situații dificile, cum a fost cea din acest meci odată ce am rămas în zece, ești mereu la mâna soartei.

Dar știm asta, știm că ne trebuie încă trei sau patru jucători. Să vedem dacă Silviu Bălace, care va fi noul antrenor al echipei, îi va putea găsi și atrage.

Cronică

Mosoarcă (7) - Sporin (6), Cochințu (6), Podină (6), Popa (6) - Ochea (6), Oprea (3), Chiriac (6), Iseini (7) - Pădurariu (5) - Velcotă (7) + Buga (5), Mitre (4), Daminescu (4), Românu + Velcotă (6)

Comunitate

Mosoarcă (7,4) - Sporin (6,6), Cochințu (6,2), Podină (6,2), Popa (6,2) - Ochea (6,1), Oprea (4,8), Chiriac (5,8), Iseini (7,2) - Pădurariu (5,2) - Velcotă (7,3) + Buga (5,5), Mitre (4,6), Daminescu (4,6), Românu (5,7) + Velcotă (5,7)

Un comentariu :

Unknown spunea...

Cred ca nai vazut cine a contribuit la gol mai informeazate

Google+