17 septembrie 2019

Catalogul alb-violet: Poli - Craiova 1948

Cred că a venit momentul pentru o excepţie: după această partidă nu vom acorda note, ne rezumăm la calificativele oferite de comunitate.

Motivele sunt trei la mână: întâi, fiindcă apreciem situaţia dificilă în care s-a aflat echipa, absenţele din lot şi calitatea adversarului; apoi, fiindcă nu ni se pare constructiv să înşiruim o serie de note sub linie, cum ar cere-o rezultatul și prestația acestui meci, dar nici să le mărim artificial; iar nu în ultimul rând, fiindcă oricine poate fi copleşit de situaţie la primul meci mare. O dată.


Pur şi simplu nu este mare lucru de spus sau de analizat. Am fost inferiori fizic, ne-a lipsit curajul să punem mingea jos, iar când nu mai aveam miza rezultatului, am rămas în zece şi totul a fost mai dificil de executat. Craiova ne-a luat tare, a pus multă presiune, ştiind că invariabil va găsi breşe, dacă nu din acţiune, atunci la fazele fixe. Am jucat mai mereu mingea lungă, fără a oferi susţinere pentru Pădurariu sau Velcotă, iar când nu faci asta, n-ai cum să fii periculos, să câştigi posesia în zone promiţătoare. Când am încercat să ţinem de minge, de cele mai multe ori am pierdut-o în propria jumătate, fie datorită unor erori personale, fie din lipsa dinamicii în jocul nostru.

Realitatea rămâne neschimbată de la primele etape: este foarte greu să fii competitiv în L3 cu o echipă compusă preponderent din juniori. Am încheiat meciul cu doar trei jucători născuţi în anii 90 pe teren, Sporin, Ochea şi Dorobanţu. Precum scriam şi în cronică, e aproape imposibil să obţii un rezultat în aceste condiţii.
Dar puteam arăta mai mult curaj, să încercăm să facem lucrurile diferit, să ne creăm măcar o şansă de gol în nouăzeci de minute. Or fi fost Craiova mai tari, dar nu erau de neatins, primiseră goluri în ultimele patru meciuri

Mergem mai departe, cu alt meci dificil vineri, la rănita Dumbrăvița.

Niciun comentariu :

Google+