20 mai 2019

Petrolul - Poli 1:0 (0:0)

O înfrângere chinuită la un meci inestetic, cu destul travaliu, dar multe erori de ambele părți. Probabil că puteam trage mai mult de rezultat în alte condiții, mai ales că adversarii par să sufere de chinuri existențiale. Dar cum condițiile sunt date...n-avem ce face.


În ciuda șanselor pe care Petrolul le mai are la a prinde barajul, gazdele nu prezintă argumente serioase la debutul partidei. Prima ocazie o semnează pe seama unei erori a lui Moldovan, care pasase greșit, dar apoi parează șutul lui Arnăutu (min. 10), dar până la a doua aproape că se termină repriză - o incursiune a lui Țicu din flancul stâng de atac, finalizată cu șut peste din zonă centrală (min. 43). Între aceste faze, ploieștenii ar fi vrut un penalty la o intervenție ușor imprudentă a lui Paramatti, la un corner, dar nu s-a dat nimic (min. 20). Alb-violeții plimbă binișor mingea, chiar dacă se strecoară mai multe erori decât ne-am dori să vedem. Cea mai bună șansă o are Bădăuță, care trage din întoarcere de la douăzeci și ceva de metri, norocul gazdelor fiind că portarul se afla pe direcția mingii (min. 34).

Partea secundă debutează cu o mare ocazie a ploieștenilor, care trimit peste poartă dintre Paramatti și Uyi, din careul mic, și au altă ocazie bună la devierea lui Rusu de lângă Uyi, cu mingea trecând la o parmă de bara laterală (min. 55). Se vede ușor mai multă dorință în rândul adversarilor, care stau tot mai sus, deseori cu toată echipa în jumătatea noastră, dar ocaziile vin aproape exclusiv pe erori personale. O minge pierdută de Oprea la mijloc oferă o asemenea șansă, finalizarea fiind deviată peste de Paramatti (min. 60). Noi nu reușim de fel să profităm de largile spații rămase în spatele liniei defensive a Petrolului; o singură incursiune trecem în contul nostru, prin Sidorenco, însă acesta iese în afara terenului cu mingea. În fine, gazdele deschid scorul, pe o altă eroare ușoară a alb-violeților: Bădăuță dă o pasă nereușită, direct la adversar în zona centrală, mingea lungă merge ușor lateral dreapta către Arnăutu, Olteanu nu reușește să se replieze și nici Uyi să strângă, permițându-i vârfului de la Petrolul să ia ținta colțului lung și să înscrie (min. 69). Tot ce se schimbă la joc este că adversarii se retrag, dar noi rămânem incapabili să urcăm periculos spre poarta adversă. Avem totuși o șansă de gol în chiar ultimele minute, când Paramatti nu reușește să pună piciorul la o centrare venită de la Chemin, și mingea ajunge în brațele portarului - era, oricum, ofsaid (min. 89). Chemin mai are și el un șut, mult peste, din douăzeci și cinci de metri, și meciul se termină sub averse.

Impresia la capătul acestui joc este că înfrângerea putea fi evitată, cu Petrolul departe de a fi o forță. Ne-au costat erorile, care au descusut efortul echipei de a sta în meci, cât și lipsa de calitate în jocul de pase. Ca de foarte multe ori în acest an, am arătat că suferim ofensiv, construim greu și nu dăm destule emoții adversarilor. Asta este.

Poli: Moldovan - Țîgîrlaș, Paramatti, Uyi, Olteanu - Codrea, Oprea - Sidorenco, Chemin, Buzan - Bădăuță

Schimbări:

Golda pentru Sidorenco (min. 63)
Stere pentru Buzan (min. 78)
Daminescu pentru Oprea (min. 88)

Niciun comentariu :

Google+