1 aprilie 2019

Catalogul alb-violet: Poli - CS Balotești

Poli - CS Balotești 3:1 (1:1)
[32 de voturi]

CRONICA MECIULUI


Dinu Moldovan

Din nou o prestație sigură a portarului nostru, care a fost aproape să scoată și lovitura de la unsprezece metri. Un singur semn de întrebare: nu mi-e clar dacă a judecat greșit mingea la marea ocazie a oaspeților din finalul partidei. Mergem pe „nu”.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 7,0

Igor Țîgîrlaș

Veteranul moldovean are o implicare bună, dar suferă mult la plasament. Oaspeții au profitat în câteva rânduri de acest lucru, cel mai evident chiar înainte de faza din finalul primei reprize care a dus la gol. Culmea, nici nu-mi aduc aminte de centrări trimise de el, deși a urcat frecvent în susținerea lui Buzan.

Completare ulterioară: el a fost cel faultat la faza penalty-ului.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 6,3

Lorenzo Paramatti

Din nou, căpitanul se ridică la înălțime - de această dată la propriu. Solid defensiv, a ieșit cu mingea la picior din apărare de câteva ori, a rezistat bine la dueluri unu la unu - destule, din moment ce oaspeții practic făceau marcaj la fundașii noștri cu patru oameni. Când aveam maximă nevoie de el, căpitanul a trimis perfect libera lui Calugher cu capul, păstrând vie speranța salvării.

Nota Cronicii: 7,0
Nota comunității: 7,8

Dănuț Bilia

Prestație sigură, cu același aport defensiv ca Paramatti. Dă dovadă de o constanță sănătoasă în joc, de această dată fiind folosit și pe postul său preferat, în centrul defensivei.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 6,8

Vlad Olteanu

Decent defensiv și a reușit câteva recuperări înalte, dar centrările sale lasă de dorit.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 6,5

Dănuț Munteanu

Ca închizător, a fost o prezență subtilă cât a jucat, din moment ce mingea a stat mai mereu în jumătatea adversă. El a blocat la faza dinaintea cornerului care a dus la unsprezece metri. Nu am văzut clar cum a fost comis hențul, faza fiind una bizară, dar a fost genul de eroare pe care nu ne-o permitem, care aproape ne-a costat meciul.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 5,6

Antonio Manolache

Chiar dacă a pierdut câteva mingi, nu văd să avem alt mijlocaș la închidere care să joace cu capul sus și să deschidă repede și precis jocul. A dat destule diagonale bune, dar pasa din prima pe care a oferit-o în partea secundă, cu spatele, către un coechipier liber în celălalt flanc, mi s-a părut deosebită.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 6,3

Lucian Buzan

Partea pozitivă este că ajunge în poziții bune și este o prezență periculoasă în preajma careului advers. Partea mai puțin pozitivă este că ratează din poziții din care n-ar trebui să rateze și, în destule rânduri, nu atacă mingea, pierzând un tempo. Bara de ieri a venit după o execuție frumoasă, dar de durut, doare ratarea din repriza secundă. Fără un Buzan mai incisiv, ne va fi greu să o scoatem la capăt.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 6,2

Vadim Calugher

Finalmente, un nou joc bun al lui Calugher, care a rămas restant la ultimele prezențe. Fazele fixe au fost bătute cu calitate, din una sosind și golul izbăvitor. Dar dincolo de asta, a alergat mult, fiind o prezență importantă la mijloc până în ultimul minut.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 6,6

Eugen Sidorenco

Cel mai activ om în prima repriză. Insistența sa este un atu esențial al echipei noastre, dar pe alocuri putea să găsească o continuare mai inspirată.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 6,8

Alexandru Bădăuță

Chiar dacă l-ați votat omul meciului, nu ar fi fost alegerea noastră. A înscris din penalty în prima repriză, a mai avut un șut din liberă direct pe portar, însă în a doua parte, când am fi avut nevoie de un plus de calitate la finalizare, a trimis de două (sau trei?) ori peste din poziții bune, și, ca de obicei, a ținut prea mult de minge în repetate rânduri. De apreciat însă golul al treilea, o frumusețe, și faptul că a dus cu bine nouăzeci de minute.

Nota Cronicii: 6,5
Nota comunității: 7,5

REZERVE

Denis Golda

Foarte activ și implicat după ce a intrat. A avut două șuturi în blocaj din interiorul careului, două lovituri de cap peste din poziții rezonabile, cred că mai multe situații de poartă decât oricare alt jucător al nostru. Mai are însă de lucrat la viteza de execuție și la cum deschide jocul când se află în posesie.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 6,5

Sorel Chemin

Nu a avut un impact imediat, însă în minutele de final, cu spațiu, ar fi putut înscrie al treilea gol al partidei, după un sprint impresionant pe lângă un fundaș advers.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 6,1

Lucian Oprea

Intrat pe final pentru a ne oferi un plus de talie, a reușit și o deposedare în jumătatea noastră.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 6,2

ANSAMBLU

Valeriu Răchită

Au fost patru schimbări în primul unsprezece față de meciul cu Snagov, dintre care două forțate: Calugher i-a luat locul lui Rogoveanu, Manolache lui Codrea, Bilia lui Uyi și Țîgîrlaș lui Bilia. Logica mutării lui Bilia în centru a expus-o antrenorul: Țîgîrlaș este o prezență ofensivă mai bună pentru meciurile de acasă.

Problema cu Țîgîrlaș fundaș dreapta este că din zona lui au venit/pornit mai multe goluri de-a lungul acestor etape. Nu văd ce soluție superioară avem la dispoziție, deci ne rămâne doar speranța ca lucrurile să meargă mai bine pe viitor. Aceeași problemă o avem și la închidere, unde Munteanu a fost aproape de un penalty etapa trecută, ca de această dată să-l și comită. Singurul care nu a primit încă o șansă în acel duo este Oprea, iar la ce am văzut de la ceilalți jucători, ar putea fi o variantă de luat în considerare.

Se vede că Răchită luptă cu alegerea celui de-al treilea U21, fiecare variantă oferind anumite plusuri, pentru anumite deficiențe. O afirmație valabilă, în fapt, atât pentru ceilalți U21, cât și pentru restul jucătorilor din lot, numai că dificultatea alegerii „ultimului” june aș zice că e dată de locul acestuia în teren. Între timp nici nu mai avem atâtea opțiuni pentru seniorii care ar putea completa primul unsprezece - doar Chemin ce ar putea să afecteze așezarea echipei de la mijloc în sus, acolo unde căutăm un plus de calitate.

Am tot scris despre probleme, deși echipa a arătat considerabil mai bine decât adversarul zilei. Tocmai asta mă pune pe gânduri, fiindcă și cu UTA, Luceafărul sau Clinceni am arătat, măcar pe alocuri, ca fiind echipa mai bună, dar am obținut un singur punct din acele meciuri, așa cum eram aproape să obținem unul singur și din acesta. Totul se rezumă la cum se leagă lucrurile în teren, cum reușim să ne impunem în acele faze de joc, dacă ne intră o bară sau nu, dacă iese o pasă sau nu.

Nota Cronicii: 6,5
Nota comunității: 7,1

Echipa

Este, așadar, o chestiune de forță a echipei și a calității în zona careului advers. Se vede că jucătorii luptă până în ultimul minut, că au spirit de sacrificiu, dar le lipsește, să-i zicem plastic, „instinctul de ucigași”, cum să-și doboare adversarii când aceștia sunt în genunchi. Încrederea în sine, cât și în cei din jurul lor. Poate că prin această victorie muncită, cât și egalul scos prin pură dăruire la Snagov, să le ofere jucătorilor mai mult calm și mai multă fermitate. Calmul ne-a lipsit după ratarea lui Buzan din repriza secundă, moment din care am început să jucăm hazardat, să dăm drumul repede și imprecis la minge, și am ajuns cu greu la poarta adversă.

Toate fac parte din procesul de formare al echipei - pentru care, o știm, noi nu mai avem timp. Ori ne iese din muncă, reflex și șansă, ori va fi prea târziu. Partida de la Târgu Jiu, o deplasare în care trebuie să căutăm victoria, va fi un nou test dificil care să ne creioneze direcția. O scriu de aici: nu partida cu Balotești a fost una de șase puncte, cea cu Pandurii este, deoarece calculele îi dau pe ei prima sub/peste linie la final de campionat.

Nota Cronicii: 6,5
Nota comunității: 7,1

Omul meciului

Alexandru Bădăuță - 50,0%
Lorenzo Paramatti - 21.9%
Eugen Sidorenco - 9,4%
Antonio Manolache - 9,4%
Dinu Moldovan - 3,1%
Vadim Calugher - 3,1%
Denis Golda - 3,1%

Un comentariu :

Bugarschi Dusan spunea...

Felicitări dlor Birlica, Răchită, Nanu și celorlați pt efortul în încercarea de a salva echipa. Rezultatele vor aduce din nou timișoreni lângă echipă. Nu departe promovarea ACS POLI în prima Liga.Hai Poli!

Google+