2 martie 2019

Poli - Luceafărul Oradea 1:1 (0:1)

Calculele de acasă sunt fix asta, calcule. Conform așteptărilor, am avut de-a face cu un meci dificil, pe care ni l-am făcut foarte greu într-o primă repriză în care am predat ușor posesia. Faptul că am rămas în superioritate numerică repede în partea secundă ne-ar fi ajutat mai mult, dacă nu pierdeam plusul de moral ratând penalty-ul primit la faza eliminării. Iar în rest, inabilitatea de a trimite constructiv mingea în careu din sumedenia de libere și cornere pe care le-am avut, ne-a împiedicat să reintrăm în meci mai repede. Golul egalizator reușit de Bădăuță ne-a adus un punct, dar rămânem cu amarul celor pierdute.


Și totul începuse promițător, cu un prim sfert de oră în care am controlat jocul. Este drept că ocazia mai mare au avut-o oaspeții, la o scăpare în apărarea noastră, mingea ratând cumva cadrul porții lui Moldovan (min. 7). Replica alb-violeților a venit după un corner, respingerea portarului ajungând la Paramatti, care a tras din prima, încercând să profite de poarta liberă, însă n-a reușit să cadreze șutul (min. 12). Ulterior, terenul a început să încline înspre buturile noastre, iar după minute bune de presiune, Luceafărul a și deschis scorul: Uyi și Sidorenco nu reușesc să degajeze o minge periculoasă, o centrare la colțul lung îl găsește pe V. Pop, care preia excelent și înscrie din apropiere (min. 23). Am sperat că vom reacționa rapid, dar parcă mai greu ne-a fost. Până spre finalul reprizei, abia am mai ieșit din propria jumătate, cu Uyi reușind să intervină la cea mai periculoasă șansă a oaspeților de a majora scorul. Doar la ultima fază a reprizei am beneficiat de o liberă din marginea careului, din care n-am scos nimic.

Partea secundă, a devenit rapid evident, avea să fie altfel. Alb-violeții au început ofensiv, cele două schimbări efectuate de Răchită (Manolache și Bilia pentru Pop și Țîgîrlaș) revitalizând echipa. Bădăuță a avut o mare ocazie la unul din puținele servicii inspirate ale lui Calugher, însă lovitura sa de cap a fost respinsă in extremis de portar (min. 52). Am rămas sus, iar cinci minute mai târziu, la o fază fixă, Uyi a fost faultat în careu și Yabre, de la adversari, a văzut al doilea galben, fiind eliminat. Avea să fie momentul cheie al partidei, căci în loc să o luăm de frâie, Sidorenco a bătut moale în stânga portarului, iar acesta a respins. Jumătatea de oră rămasă s-a jucat aproape exclusiv în terenul oaspeților. Olteanu a avut un șut frumos, dar pe lângă, de la marginea careului (min. 60), în vreme ce Bilia a tras tare dintr-o liberă de la marginea careului, pe care portarul a reușit s-o respingă (min. 67). Această liberă a creat tensiune în tabăra noastră, căci antrenorul îi ceruse lui Bădăuță să execute, dar Bilia a avut mic moment Kepa. Au fost multe faze fixe, într-un joc foarte fragmentat, problema noastră fiind că niciunul dintre executanți (Calugher, Olteanu, Manolache) nu a reușit să găsească servicii de calitate. Golul, finalmente, a venit când Golda a centrat cu capul în fața porții, de unde Bădăuță a s-a dovedit omul potrivit pentru a împinge balonul în plasă (min. 80). S-a jucat puțin în minutele rămase, dar chiar și așa, Bilia putea tranșa partida în favoarea noastră, dacă reușea să-și cadreze șutul la o minge care a ajuns nesperat la el (min. 85). Și Luceafărul a mai avut o tresărire înainte de final, cu un șut în diagonală pe lângă poarta lui Moldovan (min. 88), dar partida s-a încheiat cu alb-violeții în preajma careului advers. Neinspirați.

Am pierdut două puncte importante, cu asta rămânem după acest joc. Răchită trebuie să găsească soluții la problemele pe care le-am avut în prima repriză, la capacitatea de reacție a echipei în clipele dificile. Nu avem timp pentru a ne mulțumi cu echilibrul cosmic al rezultatelor, indiferent cât de mult sau de puțin merităm, trebuie să găsim o cale de a câștiga. Toate meciurile vor fi strânse, totul se joacă mai departe. Să sperăm că se va juca și mai bine, de partea noastră.

Poli: Moldovan - Țîgîrlaș, Paramatti, Uyi, Olteanu - Pop, Codrea - Buzan, Calugher, Sidorenco - Bădăuță

Schimbări:

Bilia pentru Țîgîrlaș (min. 46)
Manolache pentru Pop (min. 46)
Golda pentru Buzan (min. 73)

Niciun comentariu :

Google+