1 martie 2019

Avancronică: Poli - Luceafărul Oradea

Avem o victorie, ne trebuie musai a doua.


Luceafărul Oradea

Precum scriam deja săptămâna aceasta, Luceafărul este una din echipele pe care probabil va trebui să le băgăm sub noi pentru a ne salva. Cu atât mai mult cu cât avem această întâlnire directă acasă, iar pentru orădeni urmează alte șase setape extrem de dificile, cu formații din prima jumătate a clasamentului.

Reiau ce am scris: au acelaşi antrenor cu care au început sezonul, dar şi ei au adus opt nume noi în iarnă, cu cinci plecări, dintre care Gunie şi Codoban erau oameni importanţi. La capitolul veniri găsim doi jucători mai răsăriţi de la Brăila, chinezul Yuefeng şi vârful Bebey, doi jucători care vin din L3 Norvegia şi Belgia, şi doi tineri de perspectivă, portarul Ionuţ Rus (ex-Poli) şi fundaşul Călin. Nu-mi pare că Luceafărul s-a întărit, iar asta, în contextul în care formaţiile din spatele lor sunt mai tari, ar trebui să-i împingă sub linie. Egalul obţinut cu ASU Politehnica în prima etapă nu spune mare lucru, mai ales că şi alb-violeţii sunt o necunoscută valorică.

O singură echipă a adunat mai puține puncte în deplasare decât Luceafărul, Farul Constanța, iar cele două puncte agonisite au fost aduse de la Brăila și de la ASU Politehnica. Multe echipe din L2 au mari dificultăți de a obține puncte în deplasare.

Acestea fiind spuse, revin la sintagma care ne va urmări de-a lungul primăverii: nu există meciuri ușoare.

Poli Timișoara

La alb-violeți, lotul a fost completat cu alți doi jucători în această săptămână, tânărul Manolache și deja-veteranul Bădăuță. Cred că avem în acest moment un echilibru sănătos și concurență pe mai toate posturile, iar de aici încolo echipa trebuia să crească în exprimare.

Formația câștigătoare nu se schimbă, nu? Doar că Rogoveanu este accidentat, astfel că cineva îi va lua locul în linia de mijloc. Nu știu dacă trece Bilia titular, dacă Răchită va apela la o înlocuire directă prin introducerea lui Codrea sau Munteanu, sau dacă vom fi surprinși cu altă mutare tactică.

Poate că cea mai mare diferenţă faţă de meciul cu Ripensia este că multă lume se chiar aşteaptă ca alb-violeţii să câştige această partidă. Rămâne de văzut cum jucătorii vor gestiona această presiune adiţională. Oricum ai lua-o, ştim că nu ne va fi uşor, aşa cum ştim că ne trebuie aceste puncte.

Vorbele antrenorului:
„Cred că meciul va fi diferit cu Luceafărul. Au avut un semieşec acasă, putea fi mai drastic ţinând cont de ocaziile avute de ASU, una chiar singur cu portarul. Ei vor strânge rândurile, cred că i-am citit destul de bine, au o coloană vertebrală a echipei destul de puternică, cu jucători care îmbină experienţa cu tinereţea, cu jucători împrumutaţi de la CFR Cluj, jucători cu execuţii foarte bune. Vom vedea cum se va desfăşura jocul. Vom încerca să câştigăm inclusiv cu pressing în treimea adversă.
Noi avem speranţe, atitudinea şi mentalitatea s-au schimbat, dar cât timp nu suntem deasupra liniei toţi vom fi trişti, supăraţi… Pentru că atunci când vezi Poli sub linie, nu-ţi arde nici de mâncare… I-am conştientizat pe jucători că nu mai contează altceva decât să atingem acest obiectiv… Nu ne interesează familie, nici lucruri colaterale şi sper să înţeleagă ce le cer. Cine nu, e liber să plece.”

Cronica ultimei întâlniri: 

„Adevărul e că meciurile din liga a doua sunt palpitante. După ce o primă repriză echilibrată ne-a lăsat conduși, în partea secundă a părut chiar că vom pleca cu 3 puncte din Bihor. Doar că slăbiciunile din apărare s-au făcut din nou vizibile și am încheiat o nouă deplasare cu patru goluri primite.”

https://www.cronicavioleta.ro/2018/08/luceafarul-oradea-poli-42-10.html
Google+