30 martie 2019

Poli - CS Balotești 3:1 (1:1)

Fotbalul este...așa cum ți-l faci. Alb-violeții au dat puține șanse adversarilor de astăzi, dar ar fi fost de ajuns ca aceștia să plece cu cel puțin un punct de aici, fiindcă am iertat prea mult în fața porții. Golul lui Bădăuță din penalty a deschis drumul către o victorie care trebuia să fie relativ facilă, dar două erori în faze consecutive au permis ilfovenilor să egaleze, tot din penalty, fix înainte de pauză. Am suferit mult până când capul lui Paramatti ne-a readus în avantaj în minutele de final, iar la ultima fază Bădăuță a semnat desprinderea. Păstrăm speranțe.


Jocul a început, conform așteptărilor, cu Poli în jumătatea adversă, oaspeții având dificultăți în a ține de minge. Chiar dacă dominăm, ocaziile sunt mereu la o pasă bună distanță de a fi cu adevărat periculoase, cu Sidorenco cel mai activ om în treimea ofensivă. Țîgîrlaș (corectie ulterioară) este împins în careu la o fază fixă, când arbitrul dictează penalty - Bădăuță înscrie cu un șut bun, portarul plecând pe celălalt colț (min. 19). Jocul continuă în aceeași notă, dar noi tot nu reușim să găsim culoarele, să profităm că multe atacuri se desfășurau în patru contra cinci. Abia pe final de repriză, șutul lui Buzan creează suspans, însă mingea lovește bara transversală și merge peste (min. 41). Oaspeții, care abia ajunseseră în jumătatea adversă, în special după primele zece minute, dau semne de viață pe final de repriză. Întâi Moldovan este obligat să prindă un șut puternic, dar fix pe poziția lui; apoi, în prelungirile reprizei, Țîgîrlaș îl scapă pe Vasile Mihai în flancul drept, acesta preia frumos, intră în careu, pune mingea pentru șut și Munteanu blochează in extremis. La corner, însă, același Munteanu pare să lovească mingea cu mâna și arbitrul dă penalty - ca să nu zicem că putea liniștit să fluiere înainte de executarea cornerului, timpul adițional fiind trecut. Același Mihai execută și mingea trece pe sub Moldovan, care sărise bine. Din nimic, așadar, egal la pauză.

Alb-violeții - pentru prima oară în 2019 și în echipament pe culorile potrivite - ies bine de la cabine, cu intensitate. Golda, care-l înlocuise pe Munteanu la pauză, a fost foarte activ, trimițând de două ori în blocaj (min. 50 și min. 56). Și Bădăuță ratează un șut din poziție bună (min. 59), înainte ca Buzan să semneze cea mai mare ocazie - deschis de Bădăuță, din interiorul careului, tânărul mijlocaș trage cu sete la colțul lung, cu timp și spațiu, dar nu prinde cadrul porții (min. 62). Această ratare cade greu pe umerii echipei, care începe să aibă tot mai mari dificultăți în a se exprima coerent - multe pase greșite sau târzii opresc fazele promițătoare de atac. Abia peste zece minute mai vedem o șansă, când Bădăuță trimite peste/pe lângă din interiorul careului (min. 76). Golda dă de două ori cu capul peste și mai încearcă un voleu dificil, însă mingea nu vrea să intre. Oaspeții rămân în zece după un fault al lui Flămânzeanu asupra lui Buzan - nu mi s-a părut să fi fost contact - iar asta, culmea, ne îngreunaează partida (min. 80). Minute bune nu se joacă aproape nimic, ba chiar Baloteștiul trece incredibil pe lângă gol, când Marciuc trimite peste din doar câțiva metri, cu poarta goală în față (min. 83). Ca în toate meciurile de referință, ratarea se răzbună într-o fază demnă de o descriere mai amplă.

Alb-violeții beneficiază de o liberă din marginea careului, pe care Manolache vrea s-o execute el direct. De pe bancă vine indicația - „nu tu, Calugher”. Baloteștiul plasase patru sau cinci oameni în zid, cei mai înalți, la care mai pui la calcul și omul în minus pe care îl aveau, astfel că pe colțul lung stăteau doar doi adversari cu patru oameni de-a noștri. Deci Calugher bate acolo, Paramatti se înalță fără adversar și a trimite cu capul, în diagonală, pe lângă portar (min. 89). Așa da!

Mai tremurăm puțin în cele cinci minute până la final, timp în care oaspeții au avut și câteva faze fixe. Astfel beneficem de spații generoase pe contre, iar după ce Chemin decolează pe lângă ultimul fundaș, șutând în blocajul portarului, la chiar ultima fază a jocului ne iese: Bădăuță ia o acțiune pe cont propriu, lasă patru jucători în urma sa și ajunge în careu, de unde trage peste portar, în diagonală, pentru a închide meciul (min. 90+5). Expirăm.

Finalmente, putem să ne bucurăm și noi de un weekend frumos. Las alte comentarii pentru catalog, completând, din toată inima, cu: BRAVO POLI!

Poli: Moldovan - Țîgîrlaș, Paramatti, Bilia, Olteanu - Munteanu, Manolache - Buzan, Calugher, Sidorenco - Bădăuță

Schimbări:

Golda pentru Munteanu (min. 46)
Chemin pentru Sidorenco (min. 76)
Oprea pentru Buzan (min. 86)


Un comentariu :

Bugarschi Dusan spunea...

Din păcate mari probleme pe postul de fundaș dreapta,iar Buzan vine foarte greu pentru a-l susține pe Tigirlas. Prezenta lui Codrea și folosirea mai mult a lui Oprea ar putea o fi soluție în centrul liniei mediane. Soluții fiind puține jucătorii care fac parte din lot ar trebui sa înțeleagă ca evitarea retrogradării ar fi o mare realizare a carierei lor! Hai Poli!!!!

Google+