3 martie 2019

Catalogul alb-violet: Poli - Luceafărul

Poli - Luceafărul 1:1 (0:1)
[27 de voturi]

CRONICA MECIULUI


Dinu Moldovan

Nu a avut foarte mult de lucru, în ciuda dominației adversarilor din prima repriză.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,7

Igor Ţîgîrlaş

În continuare, Țîgîrlaș nu pare cea mai bună soluție pentru flancul drept al apărării. Suferă la poziționare, iar de mai multe ori am fost prinși descoperiți în acea zonă. La centrarea de la gol a sărit pe sub minge, dar a și fost un serviciu foarte bun.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 4,7

Lorenzo Paramatti

Un joc decent al lui Paramatti, care oferă siguranță. În plus, a avut și șansa golului în prima parte. În momentele grele a încercat să împingă echipa din spate.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 6,4

Sergio Uyi

Chiar dacă a scos penalty-ul, Uyi are o problemă neplăcută: în ciuda taliei sale impresionante, nu reușește să se impună la cap suficient de des când este în duel cu adversarii. Jocul de picior nu îl ajută la construcție, dar folosește picioarele lungi să intervină eficient din spate, cum a făcut și la o șansă mare de gol a oaspeților în prima repriză.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,1

Vlad Olteanu

Un meci fără mari reușite pentru Olteanu, care atunci când a urcat în flanc, a întârziat de câteva ori centrarea, poate și ca să permită colegilor să urce. A avut un șut bun pe lângă.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,7

David Pop

Am suferit la mijloc în prima repriză, unde ambii U21 au avut dificultăți de a se impune, Pop cu ele mai mari, fiind sub deseori sub presiunea adversarilor.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 5,5

Dorin Codrea

A avut urme de succes la duelurile la cap, dar nu a reușit să deschidă jocul suficient de repede și de precis.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 5,6

Lucian Buzan

Un meci fără reușite pentru Buzan, care a fost mai prezent în prima parte, decât în a doua. Aștept să văd cum gestionează situațiile când jucăm în deplasare și avem spațiu pentru contre.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 5,3

Vadim Calugher

Partidă neinspirată a moldoveanului, care a eșuat în mod repetat la numeroasele faze fixe de care am beneficiat. E drept că a oferit o centrare bună la ocazia lui Bădăuță din debutul reprizei secunde, dar asta a fost și singura reușită notabilă.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 5,1

Eugen Sidorenco

Penalty-ul ratat atârnă greu nu doar la nota lui Sidorenco, ci și la rezultatul final. Chiar dacă am auzit oameni nemulțumițit de prestația sa și dincolo de ratare, cred că vârful a arătat destulă calitate, obținând multe libere din faze de la care altfel nu scoteam nimic. Sunt convins că va avea șansa să se revanșeze și că o va face.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 5,0

Alexandru Bădăuță

Mi-a plăcut cât de rapid s-a integrat noul nostru vârf în primul unsprezece. A înscris, a mai avut o șansă importantă de gol și a plimbat bine mingea, reușind să se întoarcă spre poartă chiar și când recepționa cu spatele către buturile adverse.

Nota Cronicii: 6,5
Nota comunității: 6,9

REZERVE

Dănuţ Bilia

Din nou o prezență pozitivă după pauză. Excepție face controversa de la libera bătută pe poartă, când a ignorat indicațiile antrenorului și a ales să bată el în locul lui Bădăuță. E o situație greu de controlat, mai ales că avem ca termen de comporație ce s-a întâmplat în Anglia acum nici o săptămână, chiar dacă la alt nivel. Poate că aș aprecia încrederea și curajul de a-ți asuma o asemenea răspundere când echipa suferă, dar cuvântul și autoritatea antrenorului sunt sfinte într-un vestiar. Sper ca situația să se rezolve pozitiv, într-un final. Dacă Bilia reușea s-o bage-n ațe la ocazia din ultimele minute, probabil că era deja rezolvată.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,8

Antonio Manolache

Debutul la seniori al lui Manolache nu a trădat lipsa lui de experiență. Joc cu capul sus, rapid, control bun al balonului și o distribuție pe măsură, internaționalul de juniori ne-a arătat o parte din calitățile sale. Dacă rămâne la acest nivel și îl mai crește prin joc, are toate șansele să câștige postul de titular.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,4

Denis Golda

Și-a trecut în cont o pasă de gol, semn al încă unei schimbări inspirate. Din păcate, are dificultate în a intra în combinații rapide cu colegii, ceea ce este decisiv pentru capacitatea noastră de a ataca în flanc.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 6,0

ANSAMBLU

Valeriu Răchită

Antrenorul nu a mers propriu-zis pe echipa câștigătoare, încercându-l în continuare pe Țîgîrlaș în dreapta, unde Bilia a arătat mai bine și în meciul cu Ripensia. Alegerea a fost forțată de faptul că a ales doi jucători U21 la mijloc, o situație despre care am scris în trecut. Duo-ul Pop-Codrea nu a funcționat, însă Manolache ar putea să fie o soluție acolo. Schimbările făcute la pauză au fost corecte și s-au văzut imediat în joc, iar când tragi linia, am pierdut puncte din cauza unor neinspirații individuale. Fazele fixe se antrenează des, dar așa cum un jucător de baschet nu ratează nicio aruncare liberă la antrenamente, și la fotbal miza afectează rezultatul unui corner.

Oricum ar fi, asta reprezintă o problemă, avem nevoie să profităm de fazele fixe, mai ales acum când echipa nu este la maximul potențialului ei de joc. Pe lânga asta, va fi interesant de văzut cum alege Răchită să rezolve situația cu Bilia, un jucător de care, aceste două etape ne-au arătat, putem avea nevoie.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,7

Echipa

Dacă m-a deranjat ceva la acest joc, este cât de greu am reacționat după primirea golului. A fost nevoie să vină pauza și să facem două schimbări, ca să reintrăm în cârți. Este de înțeles când nu se leagă lucrurile zece, cincisprezece minute, dar trebuie să găsești o cale de a-ți demonstra intențiile și de a reacționa, tocmai pentru a nu oferi adversarului (încă) un avantaj moral.

Atitudinea în rest a fost bună, chiar dacă deciziile luate n-au fost mereu cele mai inspirate. Am contribuit și noi la fragmentarea jocului în partea secundă, ceea ce nu ne-a ajutat, cu adversarii forțând fiecare întrerupere.

Poate mai erau jucători care se așteptau ca acesta să fie cumva un meci mai ușor - am văzut că nu a fost cazul. La UTA sigur știu ce îi așteaptă, iar rezultatul obținut cu Luceafărul trebuie să îi împingă către mai mult la Arad, chiar dacă jocul este net mai dificil.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,8

Omul meciului

Cătălin Bădăuță - 59,3%
Niciunul - 14,8%
Lorenzo Paramatti - 11,1%
David Pop - 7,4%
Igor Țîgîrlaș - 3,7%
Eugen Sidorenco - 3,7%

2 comentarii :

Sorin spunea...

Cronicarii dau note mai mici decat chibitii? In general era invers :)

Stefan Carpanu spunea...

La note mari, avem prea mici. La note mici, avem prea mari :D

Google+