8 martie 2019

Avancronică: UTA Arad - Poli Timişoara

Calculele de acasă nu ne-au ieşit etapa trecută. Urmează în acest weekend o dispută mai dificilă, prin prisma încărcăturii pe care o poartă, cu rivalii din judeţul alăturat. Va fi o cu totul altă provocare pentru alb-violeţi.


UTA Arad

Formaţia antrenată de Ionuţ Popa nu a avut un sezon liniştit, dar pare să fi trecut peste emoţiile băneşti care i-au urmărit în tur. Nu că s-ar fi plătit toate salariile, însă la club domneşte liniştea.

Arădenii au făcut destule permutaţii în lot pe parcursul iernii. Au plecat nume precum Enescu, A. Pop, Janos, Vădrariu şi Cubleşan (unii raşi chiar dinainte de finalul sezonului), iar în locul lor au sosit Melinte, Şeroni, Ciucur, Neagu şi Kanda. Jumătate de echipă, practic, dar jucători cu experienţă de L1, care oricând pot să fie periculoşi.

Aşteptările sunt ca foştii polişti aflaţi în lotul de la UTA, cât şi antrenorul Ionuţ Popa, să aibă un plus de motivaţie pentru a învinge. Asta pe lângă faptul că suporterii nu ar aprecia de fel un eşec pe teren propriu cu penultima clasată, darămite cu o formaţie din Timişoara sau cu Poli.

Chiar dacă are un lot bunicel, UTA a eşuat cu Ripensia, într-un joc lipsit de orizont. Au arătat incisivitate în flancuri, fără a reuşi să ajungă suficient de periculos în zonă de finalizare. La acea partidă a absentat Coulibaly, accidentat, care va lipsi şi cu noi. Melinte a avut nişte probleme de-a lungul săpătmânii, la fel și Ciucur, dar nu ar fi absolut nicio surpriză să-i vedem în primul unsprezece, la cum îl cunoaștem pe Ionuț Popa.

Partida se va juca pe teren sintetic, ceea ce introduce o altă variabilă diferită faţă de majoritatea etapelor. 

Poli Timișoara

Prin ograda noastră am avut parte de o săptămână liniştită şi nu prea. Luni era deja rezolvată situaţia cu Bilia, dar marţi ne găseam atacaţi în cazul Haruţ, a cărei replică am oferit-o miercuri. Este o situaţie care nu cred că avantajează pe niciuna din părţile implicate, cu impactul mai mare asupra jucătorului, care pierde şase luni de fotbal. Contează nu doar fiindcă este la o vârstă formatoare, ci datorită faptului că oricum Haruţ nu-şi găsea cu adevărat locul în teren.

Trecând peste asta, alb-violeţii sunt aproape în efectiv complet pentru acest joc - doar Chemin mai are de ispăşit ultima etapă de suspendare. Revine, în schimb, Rogoveanu, care cred că ne-a lipsit la meciul cu Luceafărul, atât fiindcă are capacitatea să deschidă jocul, cât şi fiindcă este principalul executant al fazelor noastre fixe.

Răchită trebuie să decidă ce face cu punctele-problemă din primul unsprezece: cei doi U21 de la mijloc şi fundaşul dreapta. E imaginabil să jucăm cu Bilia şi Manolache titulari, şi chiar Rogoveanu pentru Calugher. Sunt imaginabile şi permutaţii mai exotice, dar, de regulă, mai mult de trei schimbări în primul unsprezece devin dăunătoare.

Am făcut un meci foarte bun în deplasarea de la Arad din Cupa României (sau cel puţin o repriză excelentă), sper ca de această dată să avem şi rezultatul de partea noastră.

Vorbele antrenorului:
„Am fost la meciul Ripensia – UTA, eu cred că rezultatul de egalitate era el mai echitabil. UTA a dominat repriza a doua, au primit un gol printr-o neatenție. Se vor schimba datele problemei pentru că vom juca pe sintetic. Întâlnim o echipă cu jucători de valoare și vom încerca să scoatem maximul din acest meci. Și mai sunt supărat, pentru că pentru noi orice meci este capital. Suntem departe de linia roșie.
Sperăm ca jucătorii să înțeleagă gravitatea situației și să se comporte ca atare. Un jucător care nu e conectat 100% la importanța momentului a fost lăsat în afara lotului. Nu-l dau afară pentru că eu nu-mi bat joc de fotbaliști. Nu mai au unde să joace în perioada aceasta. S-au terminat perioadele de transferuri. Dar sper să înțeleagă că a fost lăsat în afara lotului de 18 din cauza felului în care se antrenează.”

Cronica ultimei întâlniri: 

„Putem vedea din nou câteva aspecte bune, dar trebuie făcut ceva în privința căderilor din repriza secundă, o problemă patologică în acest sezon. A fost un meci cu mai puține greșeli, deci am putea spune că acum problema este mai degrabă una mentală decât calitativă. Dar adevărul e că încă trebuie îmbunătățit și al doilea aspect.”

https://www.cronicavioleta.ro/2018/09/cr-uta-poli-21-01.html

Un comentariu :

Anonim spunea...

Cine este jucătorul lăsat în afara lotului?

Google+