2 februarie 2019

Jurnal de cantonament: ziua 2

Această trecere în jurnal a început bine: mi s-a stins laptopul și am pierdut cinci sute de cuvinte scrise. Deci...de la capăt.


Ne-am trezit cu un mic dejun la ora 9.30, ceea ce ne-a oferit destul timp cât să mai recuperăm din somnul precar al ultimei nopți. Mie, cel puțin. Bufetul de dimineață oferă multă varietate și mi-am pus în cap să fac un exercițiu culinar gustând din toate pe parcursul acestor zile. Am început cu ceva exotic: un ou fiert, care avea gust de acasă.


A doua zi a cantonamentului a venit cu două antrenamente pentru alb-violeți. Răchită s-a adresat de la început echipei în termeni clari: cerința principală către ei este să fie profesioniști, să meargă la sală, să facă recuperare și să mânânce sănătos. Cine nu dă maximul la antrenamente, va fi trimis acasă, fiindcă nu este loc de compromisuri.


Prima sesiune de pregătire a avut scopul să-i desțelenească pe jucători după drumul lung parcurs ieri, dar n-a făcut rabat de la intensitate. Jocul de posesie de la final este exemplificator: jucătorii au fost împărțiți în trei grupe a câte cinci, iar două dintre ele aveau să țină de minge, în timp ce a treia alerga să recupereze. Pierdeai mingea, primeai ingrata sarcină de a alerga să o recâștigi.


La prânz am scurtat-o pentru a pregăti pozele și diverse alte materiale, după care am petrecut puțin timp explorând hotelul. Există destule opțiuni pentru a-ți trece timpul: două bazine, unul interior și unul exterior, sală de forță, camere de masaj, mese de ping-pong, mese de biliard, teren de tenis și un mic amfiteatru pentru spectacole. Din păcate, jucătorii nu vor avea timp pentru majoritatea acestor activități, programul alternând între antrenamente, refacere, mâncare și odihnă.

A doua ieșire pe terenul de joc - un teren de bună calitate - a avut loc după o gustare mică la ora 16.30. De această dată, jucătorii au fost mai puțin solicitați fizic, asta și deoarece a avut loc o schimbare în programul echipei - partida de mâine, cu formația slovacă Ruzomberok, va avea loc la ora 11.30 (10.30 ora României), după ce a fost programată și reprogramată de câteva ori. Drept urmare, antrenamentul s-a concentrat pe abordarea tactică a jocului, așezarea în teren și pregătirea fazelor fixe. Pe final, jucătorii dispuși s-o facă au rămas să tragă la poartă de la marginea careului, cu Began și Avram alternând între buturi. Reușita serii i-a aparținut, fără dar și poate, lui Bilia, al cărui șut a plecat ca din tun și a țintit colțul lung.


La cină, gândurile s-au îndreptat către Liga 1, care a reînceput în acest sfârșit de săptămână, cât și la partida care ne așteaptă mâine. Mesajul lui Răchită, în aceiași termeni clari, este că n-am bătut atâta drum ca să pierdem în partide amicale, indiferent de adversar. Va fi un test foarte interesant.

Între timp, eu și Wi-Fi-ul continuăm negocierile aprige. Cineva trebuie să cedeze și nu voi fi eu acela.

Niciun comentariu :

Google+