19 ianuarie 2019

Amical: Poli - Fortuna Becicherecu Mic 3:2 (1:1)

Astăzi a fost prima ocazie de a vedea noua echipă la lucru, în fața unui adversar relativ solid. Alb-violeții au învins grație reușitelor semnate de Drăghici, Rogoveanu și Vasile (în probe), dar au avut de suferit pe alocuri. Nu e de mirare, dat fiind câte nume noi s-au regăsit în echipa noastră.


Deși Fortuna ocupă primul loc în L4, formația din Becicherecu Mic este cel puțin la, dacă nu peste, nivelul vecinelor din L3, Giarmata și Ghiroda. Cu jucători precum Zoran Radu, Marius Toma și Zurbagiu, într-un unsprezece bine legat, Fortuna ne-a dominat teritorial în prima parte și a avut câteva ocazii bune în a doua. Dacă Drăghici a deschis scorul după o fază lucrată (min. 18), adversarii au egalat la eroarea portarului nou-venit Nedelcovici (min. 41), care a scăpat în poartă o minge înaltă, din corner. Am reluat conducerea prin reușita de efect a lui Rogoveanu (min. 62), însă Fortuna a revenit din nou cu un șut din interiorul careului (min. 73), meciul fiind decis în ultimele minute, când șutul lui Vasile a fost scăpat în poartă de portarul advers (min. 89).

Nu putem citi mare lucru din jocul echipei, însă am putut face o evaluare sumară a celor nou-veniți. În prima repriză, Culda a evoluat binișor, folosit în flancul drept al ofensivei, acesta demonstrând că are o viteză bună. În partea secundă a ieșit în evidență Rogoveanu, nu doar prin gol, o reușită frumoasă după o fentă în marginea careului, ci și prin calitățile sale tehnice și nivelul său de implicare. Un plus i-aș acorda și revenitului Oprea, foarte activ de-a lungul meciului. Dănuț Munteanu a fost folosit fundaș central, unde nu a convins întru totul, respingerea sa deficitară contribuind la golul doi al oaspeților, în vreme ce Vlad Olteanu nu a ieșit în evidență, cum poate ne-am fi așteptat de la un jucător venit din L1. Bilia, care pare deja de-al casei, a avut și el un joc liniștit, singura noutate a zilei fiind Rafael Vasile (n. 1999), un jucător de bandă crescut de Dinamo. Chiar dacă a marcat, nu a convins.

Pe pagina clubului, așezarea aleasă de Răchită pare să fie un 4-3-3, o noutate pentru echipa noastră. Este o formulă care pune mult accent pe soliditatea axului central, în care linia de trei de la mijloc trebuie să arate o mare disponibilitate la efort.

S-a remarcat, totodată, absența a doi jucători astăzi, Cristian Bocșan și Daniel Filip. Primul, s-a anunțat deja, și-a reziliat contractul cu clubul, în vreme ce al doilea probabil va pleca împrumutat. Astfel, după 66 de partide disputate pentru Poli, Bocșan părăsește echipa, cu regretul (al nostru, probabil și al lui) că nu a reușit să devină acel jucător de bază pe care speram să-l avem în centrul defensivei.

Surpriza anunțată după închierea partidei este că clubul nu va mai conta nici pe Nedelcovici, condamnat degrabă după eroarea comisă astăzi, mai ales că a comis una de același calibru ieri, la antrenament. Probabil că mai există câțiva jucători care nu sunt siguri de locurile lor în lot, iar următoarele săptămâni vor mai aduce permutații. Avem nevoie de cel puțin șase-șapte jucători, să avem un colectiv de 20+2.

Să ne lăsăm surprinși.

Poli: Nedelcovici - Motreanu, Bilia, Munteanu, Olteanu - Codrea, Oprea, Rogoveanu - Culda, Drăghici, Bîrnoi

La pauză au intrat:

Contra, Pop, Rafael Vasile, Golda și Stere pentru Nedelcovici, Culda, Bîrnoi, Drăghici și Codrea

Cu un sfert de oră înainte de final, Codrea l-a înlocuit pe Stere.

3 comentarii :

Anonim spunea...

Se pare ca sau făcut transferuri după ureche. Lotul rămâne în continuare unul subțire.Melinte și Harut ar putea fi utili echipei . Cu regret afirm ca se creionează o situație "cenușie" cu acest lot. Defapt în ton cu griul care domina Timișoara în acest al doilea mandat al d-lui Robu.... Se răsfrânge asupra a tot ce înseamnă sport în orașul nostru acest dezinteres al primarului nostru. Totuși baftă în lupta pt salvarea de la retrogradare

Stefan Carpanu spunea...

Ştim clar că trebuie să mai vină jucători şi, sincer, mi se pare un lucru pozitiv că nu stai să aştepţi până în aprilie să decizi că un jucător nu este ceea ce trebuie.

De altă parte, avem nevoie de un lot aproape complet în următoarele zece zile, va fi interesant de văzut.

Anonim spunea...

Este foarte adevărat. Din păcate nu avem timp de experiente. Sunt convins ca dnul Răchită cunoaște bine fotbalul la nivelul acesta. Jucătorii aduși din din start trebuie sa fie cu experiență și capabili sa ne salveze de la retrogradare. Sa ne amintim de experimentele lui Ganea, și uite unde sa ajuns. HAI POLI

Google+