13 decembrie 2018

Un nou antrenor: Valeriu Răchită

Clubul s-a mișcat repede astăzi și a anunțat atât plecarea lui Cojocaru, cât și numele celui care îi va lua locul. Este vorba de Valeriu Răchită, cel mai recent antrenor la Snagov. Acolo a preluat în vara lui 2017 o echipă în mare nevoie de reconstrucție, și a pus bazele formației care conduce în acest moment liga secundă.


Plecarea lui Cojocaru a fost aproape inevitabilă, mai ales după înfrângerea de la Brăila. În alte condiții, poate merita mai mult timp, însă timpul este un lux pe care nu-l avem. Oricum, nici venirea lui Răchită nu oferă vreo garanție, nimeni nu poate oferi garanții la situația noastră. Însă Răchită, un antrenor cu rezultate decente, foarte bine ancorat în fotbalul românesc și la zi cu echipele și jucătorii de ligă secundă, ne oferă șansa de a lupta până la capăt. Este important ca Răchită să vină cu câțiva jucători pe care se poate baza, să formeze un nucleu de fotbaliști cu atitudine și experiență, care să dea tonul în vestiar. Nu va fi o treabă ușoară, să unească vestiarul nostru.

Conducerea a anunțat un cantonament în Antalya, care ar trebui să fie și un semnal pozitiv de care se pot lega atât noul antrenor, cât și jucătorii vizați pentru a veni aici. Ștefan Nanu a jucat un rol în cooptarea unui sponsor care a acoperit costurile de pregătire, astfel că Nanu va și continua în cadrul clubului, pe un post administrativ. Posibil ca tot el să contribuie la partea de „scouting”, un alt departament cvasi-inexistent în cadrul clubului.

Faptul că aceste mutări s-au făcut de pe acum este de bun augur, fiindcă ne oferă timpul să ne organizăm până la reunirea lotului, în 15 ianuarie. Decisiv va fi ce jucători putem aduce și cum putem asigura liniștea.

Un comentariu :

Bugarschi Dusan spunea...

Rezolvarea în parte a problemelor financiare, creerea de condiții optime la stadionul Progresul aducerea de acum a unui antrenor cu experienta sunt lucruri pozitive. Speram ca Moș Crăciun va fi darnic și va mai aduce 5_6 jucători capabili sa ajute la Salvarea de la retrogradare. Apreciabil efortul dlor Birlica și Nanu. Baftă Poli!!

Google+