5 noiembrie 2018

Catalogul alb-violet: Poli - Aerostar

Poli - Aerostar 1:2 (1:0)
[12 voturi]
CRONICA MECIULUI

Mădălin Smaranda

Revenriea lui Smara în poartă nu ne-a adus noroc. Deși a intervenit bine în două-trei rânduri, nu ne-a putut salva la penalty-uri.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 7,0

Daniel Filip

Faza din care am obținut penalty-ul mi-a adus aminte cât de mult ne lipsește o extremă cu viteză, care să poată ataca poarta așa cum a făcut-o Filip. În cazul său, are nevoie de mai multă consistență, meci decent în rest.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 6,4

Igor Basic

De multe ori precis în intervenții, însă la primul penalty al oaspeților a fost surprins de adversar.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 5,9

Cristian Melinte

Păcat că nu a reușit să se cumpăteze și ne-a obligat să evoluăm în zece în ultima jumătate de oră. De înțeles, pe undeva. În rest, prea multe mingi lungi fără destinatar, care ne-au pus imediat sub presiune.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 5,9

Denis Haruț

Că am reluarea în față, la faza celui de-al doilea penalty pare puțin pierdut între adversari - dublaj venit mai repede l-ar fi ajutat. Un joc nespectaculos în rest.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 5,9

David Pop

Pop a fost evident reținut după ce a primit cu mare ușurință un galben în debutul partidei. L-a lansat pe Motreanu la o fază periculoasă în prima parte și a avut o semi-ocazie în partea secundă, la un voleu dificil.

Nota Cronicii:  5,0
Nota comunității: 5,9

Dorin Codrea

Agresiv, ca de obicei, implicat la joc, dar a riscat o eliminare în repriza secundă după o intrare cu brațul ridicat la adversar. A avut șansa unui șut de la distanță, pe care l-a trimis mult pe lângă.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 6,1

Radu Motreanu

A început meciul cu o șansă bună și a mai avut câteva incursiuni utile. De la el a pornit faza care a dus la penalty, după o pasă către Drăghici. Mi s-a părut obosit deja de pe finalul primei reprize.

Și vin cu un addendum - Motreanu nu a suferit pe seama oboselii, ci a unor dureri care l-au împiedicat să joace la ritmul bun arătat în debutul meciului.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 6,1

Cosmin Bîrnoi

A tras să joace, dar suferința a fost evidentă și l-a limitat ca prestație. Rețin un șut, moale, spre poartă, însă rămâne unul dintre puținii jucători care pun mingea jos și ne permit să ținem posesia.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 5,6

Denis Golda

Nu are o bună eficiență în flanc, ceea ce s-a văzut și la acest joc. A stat mai jos, a alergat mult, fără mari succese. Deși a condus mingea de câteva ori pe contre, nu a avut multe opțiuni pentru continuare.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 5,1

Octavian Drăghici

Pasa luminoasă care a dus la penalty i-a aparținut. A înscris cu siguranță și, în rest, și-a făcut jocul obișnuit, fără mare succes.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 6,3

REZERVE

Cristian Bocșan

Introdus la pauză în locul lui Bîrnoi, la închidere, nu a avut un impact evident pozitiv asupra jocului. A părut să aibă anumite probleme de plasament, iar la al doilea penalty nu a reușit să intervină, în ciuda eforturilor sale.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 5,4

Giani Stere

N-a lăsat vreo impresie odată intrat. Intervenția care a dus la al doilea penalty i-a aparținut și chiar dacă nu consider că decizia arbitrului a fost corectă, pe reluare se vede că faza putea fi gestionată mai bine.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 5,2

Saibou Keita

Cred că a avut centrare utilă la semi-ocazia lui Drăghici de pe final.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 5,7

ANSAMBLU

Ștefan Nanu

Nici absența de pe bancă a lui Nanu sau faptul că antrenamentele au fost conduse de Cojocaru nu a adus ceva nou în teren. Din contră, aș zice că echipa se exprimă tot mai rău - nu putem compara ce-am văzut la înfrângerile cu Chindia sau Snagov cu ce-am văzut la cele cu Politehnica și Aerostar. Cu echipele mai bune am jucat mai mult fotbal decât cu cele slabe. Impulsul pentru a juca mai sus vine de pe bancă, el trebuie însă să fie și aplicat în teren - ceea ce ține tot de pregătire.

Introducerea lui Bocșan a avut logică: Bîrnoi trebuia să iasă, iar Pop avea galben și nu era destul de implicat la recuperare. Poate ar fi trimis un semnal mai pozitiv dacă intrau Stere sau Keita, adică un jucător ofensiv pentru un jucător ofensiv. Și înlocuirea lui Golda putea avea loc mai repede.

Am fost apostrofat că iau apărarea antrenorului găsindu-i scuze exonerante. Probabil am fost prea blând, considerând că trebuie să ne concentrăm pe consolidarea lotului. Adică atunci când schimbi antrenorul într-un moment ca acesta, pierzi timpul până când noua persoană evalueză jucătorii și creează o relație cu aceștia. Cred că acest lot are potențial de mai mult și că Nanu n-a găsit calea de a scoate totul din ei, dar cred că mai puternic și mai rapid ar fi impactul unor jucători noi, fie ei și nepregătiți, atâta timp cât au experiență. Ca fapt divers: etapa viitoare vor lipsi Haruț, Melinte, Codrea și Basic, toți suspendați.

Clubul a reacționat într-un anume fel săptămâna trecută, prin aducerea lui Cojocaru. Mi-aș fi dorit o responsabilizare mai clară, dacă tot s-a mutat.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 5,4

Echipa

Echipei îi lipsește curajul. Asta pleacă și de la anumiți seniori - de exemplu de la Melinte, care abuzează de pase lungi din ceea ce presupun că este lipsă de încredere în abilitatea liniei de mijloc. De ce am arătat altfel după ce am rămas în zece și, culmea, n-am fost mai copleșiți da adversar ca în celelalte cincizeci de minute cât ne-am apărat?

Ultimul gol din acțiune i-a aparținut lui Keita, cu Pandurii, aceasta fiind una din puținele reușite de acest fel din întregul sezon. Indiferent cât de proaspeți suntem, parcă am uitat cum să atacăm, în special de după înfrângerea cu Chindia.

În altă ordine de idei, judecând după câtă lume mai intră pe blog și câți mai votează în ultimele săptămâni, pare că răbdarea și-a găsit sfârșitul. Între (puținele) note adunate s-au regăsit patru votanți care au acordat zece pe linie jucătorilor și unu antrenorului. Am înțeles mesajul, însă am eliminat aceste alegeri din sondaj, ca un bun autocrat ce sunt, fiindcă nu sunt note acordate în spiritul a ceea ce facem aici. Dacă nu mai există o comunitate interesată să evaluează prestațiile celor implicați, atunci ne conformăm cu regret.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 6,3

Omul meciului

Niciunul - 50,0%
Radu Motreanu - 16,7%
Octavian Drăghici - 8,3%
Daniel Filip - 8,3%
Mădălin Smaranda - 8,3%
Cosmin Bîrnoi - 8,3%

Niciun comentariu :

Google+