17 octombrie 2018

Cupa României U17: LPS Banatul - Poli 3:3 (9:8 d.p.)

Dintre cele două echipe de juniori mari ale clubului, doar cea de la U17 s-a calificat pentru Cupa României. Adversar a fost, din nou, temuta formație de la LPS Banatul, care administrase alb-violeților șapte goluri, fără a primi vreunul în faza de calificare.


Cu mai multe rezerve printre titulari, Banatul nu a arătat la fel de redutabilă. La Poli au evoluat inclusiv Toboșaru și Românu, ambii în pregătiri cu echipa mare. N-am prins întreaga primă repriză, doar cât să notez două șanse ale lui Toboșaru, care n-a reușit însă să înscrie. S-a intrat egal, la zero, în pauză, dar jocul din partea secundă avea să fie unul diferit.

Gazdele au introdus o parte din jucătorii de pe bancă și au trecut repede în avantaj după reluare, grație unui șut puternic și înalt din marginea careului nostru. Păream destul de fragili în defensivă, în special pe flancuri, dar după câteva minute în care Banatul putea să mai înscrie, am egalat la un corner, grație devierii lui Bain. N-au trecut treizeci de secunde de când mingea a fost pusă la mijloc, că gazdele au pătruns în careu, au trimis în bară, doi jucători au căzut și arbitrul a dictat penalty la o fază care a arătat a orice numai penalty nu. Banatul a revenit în avantaj, dar alb-violeții nu au dezarmat, și la o minge lungă trimisă de Românu, Toboșaru a ciupit balonul în fața portarului și a fost agățat de acesta - în careu. Dobrincu a egalat de la unsprezece metri și inițiativa părea să fie din nou de partea noastră. Cea mai mare șansă i-a aparținut lui Toboșaru, când o centrare în flanc l-a găsit în zonă centrală, pe la careul mic, însă acesta a trimis cu capul direct la portar. Chiar și așa, alb-violeții au trecut în avantaj după altă fază fixă, o liberă bătută spre poartă și scăpată de portar, iar Bain a fost atent și a înscris. Banatul nu s-a mai năpustit asupra apărării noastre și puteam chiar să ne desprindem, dacă o minge pe direcția porții nu îl lovea (involuntar) pe Daminescu. Astfel, am trăit periculos până la final - și am fost pedepsiți. O acțiune fulminantă a fundașului stânga de la Banatul, Ilie, a fost finalizată cu o centrare pe colțul lung, balonul s-a întors central, de unde un jucător al gazdelor a finalizat în forță, restabilind egalitatea. N-am reușit să mai replicăm în cele câteva minute rămase până la ultimul fluier, iar meciul a trecut direct la penalty-uri. Primii cinci executanți au înscris toți, decisivă dovedindu-se ratarea celui care a înscris de două ori în timpul regulamentar, Bain.

Este o înfrângere dureroasă pentru alb-violeți, care au fost foarte aproape să-și ia revanșa pentru rezultatele din campionat. Au arătat forța de a reveni de două ori, au rămas concentrați, dar au și oferit prea multe șanse gazdelor de-a rămâne în meci. Meciul care, de altfel, a fost unul animat, cu destul dramatism ca să țină tribunele (pline) la cote ridicate de tensiune.

Poli: Buju - Periat, Roșu, Bain, Codrea - Balabuc, Chiriac - Daminescu, Dobrincu, Românu - Toboșaru

Niciun comentariu :

Google+