1 octombrie 2018

Catalogul alb-violet: Poli - Pandurii

Poli - Pandurii 1:1 (1:0)
[26 de voturi]

CRONICA MECIULUI

Mădălin Smaranda

N-a apucat să se remarce înainte de a ieși accidentat.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 4,9

Denis Haruț

Oaspeții au insistat în flancuri, dar am închis relativ bine zonele lor de acțiune. Defensiv, Haruț a avut destul de muncă, ceea ce nici nu i-a permis să treacă frecvent de mijlocul terenului. A bătut binișor fazele fixe.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,3

Igor Basic

Păcat de intervenția neconvingătoare de la penalty, fiindcă, în rest, sârbul a avut o prestație bună.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 5,5

Cristian Melinte

S-a văzut cât de mult a tras de sine pentru a rămâne în teren, în ciuda suferințelor fizice. A avut o intervenție tare periculoasă în prima repriză, care se putea solda cu o eliminare dacă prindea adversarul, și din nou a primit un galben pentru proteste. Din tribună arată destul de neliniștit, chiar dacă aportul său este unul esențial pentru apărarea noastră.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 6,1

David Filip

Folosit fundaș stânga, Filip a avut ceva dificultăți în a se impune pe mingile lungi, permițând adversarilor din zona sa să preia cu regularitate - chiar dacă cu spatele la poartă. Spre deosebire de Haruț, a avut și două faze ofensive bune, cea de pe final, când a croșetat printre doi adversari, fiind de-a dreptul impresionantă.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,3

Dorin Codrea

Multe dueluri la cap, majoritatea câștigate, dar prea puțină construcție. La condițiile din repriza secundă, cu vântul de partea noastră, am tot așteptat un șut marca înregistrată Codrea, care n-a mai venit.

Nota Cronicii:  5,0
Nota comunității: 5,8

David Pop

La fel ca și în cazul lui Codrea, mingile pe construcție l-au ocolit. A avut o șansă de a înscrie în prima repriză, un șut de la distanță în a doua, dar a și pierdut o minge periculoasă în zona centrală, iar pe final a părut obosit.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 5,7

Saibou Keita

Stângaciul din flancul nostru drept a intrat de multe ori în centru, și a mai încercat două șuturi înainte de a-l trimite pe cel care a restabilit egalitatea. În partea secundă a ieșit din joc, dar pare un jucător interesant, dispus să alerge și capabil să tragă bine la poartă.

Nota Cronicii: 6,5
Nota comunității: 7,5

Cosmin Bîrnoi

Spre deosebire de Codrea și de Pop, multe mingi au trecut pe la Bîrnoi. Prea puține dintre ele și-au găsit o continuare pozitivă, iar șansa avută în prima repriză cerea o finalizare mai bună.

Nota Cronicii:  5,0
Nota comunității: 5,2

Sebastian Velcotă

Mult efort, oferindu-i susținere și lui Filip în apărare. Dependența de piciorul stâng îl împinge deseori în zone centrale, atrage adversarii după el, dar nu găsește variantele cele mai bune pentru continuare fazelor, asta și fiindcă nu poate folosi dreptul să-l lanseze în flanc pe același Filip, urcat și el la învăluire în multe rânduri. Un șut bun pe final de meci.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,2

Octavian Drăghici

Implicare bună a lui Drăghici, penalizat deseori aiurea de arbitri. Tare aș fi vrut să văd o reluare de la faza din prima repriză, când a scăpat spre poartă, dar s-a dat ofsaid. Neinspirat la lovitura liberă din apropierea careului.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 6,2

REZERVE

Mario Contra

Nu e niciodată ușor să intri în poartă pe parcursul jocului, dar Conta și-a făcut bine treaba. A scos două șuturi pe poartă, a prins mingile înalte și a repus destul de precis balonul în joc.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 7,3

Denis Golda

Neconvingător după ce a intrat. S-a împiedicat în minge de două ori, a avut dificultăți în a deschide jocul.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 4,9

Andrej Mrkela

A câștigat câteva dueluri la cap, s-a remarcat cu o centrare de calitate la finalul unei faze frumoase, dar cam atât.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 5,2

ANSAMBLU

Ștefan Nanu

A făcut niște alegeri interesante în primul unsprezece, prin titularizarea lui Filip în flancul stâng și a lui Keita la mijloc, și a recunoscut că duo-ul Melinte - Basic este cea mai indicată variantă pentru centrul apărării. Jocul cu mingea lungă nu ne favorizează însă în mod special - limitează rolul celor doi închizători, căci poziția lor retrasă nu le permite să stea suficient de sus pentru a recupera la respingerile adversarilor sau redirecționările lui Drăghici. Atâta timp cât Ivanov lipsește, această așezare pare cea mai potrivită alegere.

Altfel, Nanu pare să fi devenit puțin negativ în declarații, frustrat de situația dificilă, numărul mare de jucători neexperimentați și de lipsa de rezultate. Să sperăm că nu persistă în această direcție.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 6,7

Echipa

Nu eram deosebit de optimist că vom putea egala, dar am reușit s-o facem printr-o execuție personală. Încă ne chinuim să construim, să găsim drumul spre poarta adversă. Parcă am creat ceva pericol la fazele fixe, dar nu se simte ca și cum am avea o „rețetă” pentru a băga niscaiva teamă în adversari.

Finalul de meci a fost pozitiv, cu oaspeții trăgând de timp și echipa noastră forțând până la ultima fază. Nu e lucru mic. Ar fi frumos dacă după ultimul fluier echipa s-ar aduna, să salute împreună spectatorii. Este genul de gest din care toată lumea își ia energie.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 6,5

Omul meciului

Saibou Keita - 61,5%
Mario Contra - 15,4%
Sebastian Velcotă - 7,7%
Dorin Codrea - 3,8%
Octavian Drăghici - 3,8%
Cosmin Bîrnoi - 3,8%
Niciunul - 3,8%

Un comentariu :

Cristina spunea...

Urmaresc cu drag blogul tau! :)

Google+