14 septembrie 2018

Catalogul alb-violet: UTA - Poli

UTA - Poli 2:1 (0:1)
[28 de voturi]

CRONICA MECIULUI

Vasile Curileac

În general sigur, dar...poate trebuia să prindă mingea la faza care a precedat golul doi. Așa a părut din tribună, iar Curileac n-a avut niciodată cea mai bună priză.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 4,8

Denis Haruț


A făcut un luft în careu în prima repriză, oferind gazdelor singura lor șansă din acel mitan. Depășit destul de ușor și în a doua la câteva faze. Să sperăm că accidentarea nu este una gravă.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 4,4

Igor Basic

Prestație rezonabilă, fără mari erori.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 4,6

Cristian Melinte

Au fost destule faze în prima repriză în care s-a văzut experiența unui jucător precum Melinte. Apoi a venit acea deviere nefericită la gol, iar pe final de meci părea frustrat. De înțeles, n-a fost o înfrângere „ușoară”.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 5,0

Santi Rudolf

Aproape perfect în prima repriză, cu numeroase deposedări unu la unu. I-a oferit pasa lui Velcotă când acesta a lovit bara. La golul doi al gazdelor s-a expus prin atacul avântat la Vădrariu, dar acesta este stilul lui de joc, fără menajamente. Oricum, trebuia să fie dublat la acea fază.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 5,1

Daniel Filip

E ușor de înțeles de ce Nanu îl preferă pe Filip: este un jucător dispus să alerge, cu o agresivitate constructivă. Nu intră în cele mai bune combinații cu colegii momentan și nici nu aduce destul în plan ofensiv - bine, în acest meci a dat o pasă de gol, dar a fost una din puținele acțiuni de succes. În schimb depune mult efort și coboară frecvent să-l ajute pe Haruț.

Nota Cronicii:  5,5
Nota comunității: 5,0

David Pop

La fel ca destui dintre coechipierii săi, prima repriză a fost una foarte bună, cu un joc agresiv și numeroase deposedări. Apoi a obosit, iar la golul doi l-a scăpat din marcaj pe cel care avea să și înscrie.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,5

Dorin Codrea

Cam ce am scris și la Pop, doar fără eroarea de marcaj. Imediat s-a simțit când mijlocul n-a mai putut duce.

Nota Cronicii:  6,0
Nota comunității: 5,2

Cosmin Bîrnoi

Nu știu ce să mai zic despre Bîrnoi. Pare ieșit din formă, nu i se potrivește poziția, nu găsește continuările potrivite, îl citesc adversari. Dacă în prima repriză măcar a luptat, s-a repliat deseori, a mai încercat câte ceva, în a doua a dispărut complet din joc.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 3,9

Sebastian Velcotă

Îmi place ce văd la Velcotă în ultimele luni. Are o atitudine mai bună, intră la bătaie, nu ezită să finalizeze când are șansa. Ieri a avut ghinion cu bara, altfel marca primul gol pentru Poli. În repriza secundă, însă, s-a pierdut.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 4,4

Octavian Drăghici

Și-a încasat-o de trei, patru ori de la adversari în prima repriză, semn că era principalul pericol în jumătatea adversă. Uneori mi s-a părut că ținea prea mult de minge, dar acesta este rolul său, în așteptarea întăririlor. Un gol simplu din centrarea lui Filip.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 5,4

REZERVE

Andrej Mrkela

Încep să văd de ce Mrkela nu apare mai des în primul unsprezece. Nu are destulă răutate, iar nici ieri nu ai fi zis că a ieșit un tânăr de 19 ani și a intrat un jucător experimentat. Putea să egaleze pe final, la o fază în care a trimis cu capul pe lângă, deși avea timp să preia să tragă sau să recentreze.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 4,2

Giani Stere

Intrat pe final, Stere a avut o idee bună la singura sa fază de poartă, văzând portarul ieșit, dar a trimis peste.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 4,0

Denis Golda

Minutul 90+4...

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 4,2

ANSAMBLU

Ștefan Nanu

...bizară opțiune. Nanu a explicat că nu prea avea ce schimbări să facă, dar chiar astea pe care le-a făcut, putea să le încerce mai repede. Nota aspră a comunităţii i se trage de aici.

În rest, a dat indicații neîncetat de pe margine, a încercat să țină jucătorii în priză. Orice s-ar spune, începem să arătăm a echipă. Faptul că a insistat pe (aproape) același unsprezece de la Clinceni nu a fost doar fiindcă își dorea victoria, ci deoarece realizează importanța formării unui unsprezece stabil. Pentru liniştea lui şi a noastră, trebuie să vină şi rezultatele.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 3,8

Echipa

Prima repriză a fost aproape perfectă - a lipsit doar al doilea gol. A doua, mai puțin, dar nici ea n-a fost dezastruoasă. A fost nevoie de un moment atipic ca gazdele să egaleze, un real moment de neșansă. Nu e însă o întâmplare că toată echipa a avut o parte secundă mai slabă, este suficient ca doi, trei jucători să nu mai poată alerga la maximum și toți suferă, mai ales într-un lot care nu are viteziști și nu poate juca eficient aruncând mingea din apărare când suferă fizic. Scriam și acum câteva meciuri, calitatea defensivei depinde de calitatea axului central la mijloc, unde ai nevoie de jucători care să alerge mult, să recupereze, să acopere spații. Ce am greșit în acest meci, pe parcursul primei reprize, a fost că n-am știut să temporizăm. Am dat prea repede drumul la minge, am încercat să fim prea incisivi, în momente în care puteam să facem posesie, să nu riscăm atâta. Mingile pierdute cer efort, efortul duce la epuizare, iar pe un gazon sintetic se simte mai acută. Este prea ușor să te plângi mereu că echipa nu are pregătirea fizică necesară, trebuie să și știi cum să joci. Dar asta se perfecționează.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 4,8

Omul meciului

Octavian Drăghici - 21,4%
Niciunul - 17,9%
Denis Golda - 14,3% (ha-ha, funny)
David Pop - 10,7%
Dorin Codrea - 10,7%
Santiago Rudolf - 7,1%
Sebastian Velcotă - 7,1%
Marius Curileac - 3,6%
Cristian Melinte - 3,6%
Igor Baisc - 3,6%

Niciun comentariu :

Google+