25 august 2018

Luceafărul Oradea - Poli 4:2 (1:0)

Adevărul e că meciurile din liga a doua sunt palpitante. După ce o primă repriză echilibrată ne-a lăsat conduși, în partea secundă a părut chiar că vom pleca cu 3 puncte din Bihor. Doar că slăbiciunile din apărare s-au făcut din nou vizibile și am încheiat o nouă deplasare cu patru goluri primite.


Doar o schimbare a efectuat interimarul Vlătănescu, trimițându-l pe Codrea la închidere în locul lui Opoku. Dar tactic, a schimbat așezarea într-un 4-1-4-1 în care Haruț a fost repoziționat ca mijlocaș dreapta.

Gazdele au tras un semnal de alarmă încă din primele minute, când Vasile Pop trimite cu capul pe lângă o centrare la colțul lung. Minutul 11 a adus însă deschiderea de scor, când Basic s-a dovedit prea lent pentru a opri centrarea, iar Codoban a recepționat de lângă Motreanu și a înscris cu un șut puternic din careu.

Poli a echilibrat apoi jocul, profitând poate și de precauția gazdelor care s-au mulțumit să mizeze pe contraatac. Velcotă, în special a fost foarte activ în flancul său, doar că de multe ori, fenta pe piciorul drept a reprezentat și capătul fazelor. Nu și în minutul 15, când a fost deschis foarte bine de Popovici, dar șutul său a trecut puțin peste poartă.

În minutul 20 am încercat să surprindem cu o lovitură liberă bătută rapid pe flancul drept, Popovici centrează în fața porții, dar mingea este respinsă... doar până la Drăghici care din poziție bună trimite pe lângă.

După pauza de hidratare, meciul a scăzut ca ritm, singurul moment de notat fiind un contraatac al gazdelor din minutul 35, care șutează de la marginea careului peste poartă.

Vlătănescu a acționat la pauză, trimițându-l pe Golda la bătaie în locul lui Bîrnoi. Acesta a fost mult mai bătăuș și chiar și restul echipei a intrat pe teren mai energică, obținând egalarea la doar 3 minute după reluare. Motreanu centrează bine, iar Codrea prinde un șut excelent pe respingere, fără șanse pentru portar.

Au urmat momente foarte bune pentru Poli. O combinație rapidă foarte frumoasă pe traseul Popovici - Golda - Velcotă l-a lăsat pe cel din urmă în fața porții, dar a trimis pe lângă. În minutul 61 Motreanu trimite o minge lungă perfectă, Drăghici ia fața fundașului și face o preluare excepțională ce îl lasă în poziție ideală pentru a-l executa pe portar, dar acesta reușește să pareze cu piciorul.

Doar trei minute mai târziu, Popovici îl deschide foarte bine pe Velcotă. Acesta execută fenta sa pe piciorul drept și este secerat în careu, obținând penalty-ul. Drăghici transformă și întoarce scorul în favoarea noastră.

Părea că putem majora scorul pentru a securiza victoria, dar apărarea ne-a tăiat craca de sub picioare. Vasile Pop pătrunde pe flancul nostru drept, este luat în primire și de Bocșan care îl tatonează stând pe loc. Jucătorul Oradei trece fără probleme și centrează de pe linia de fund pentru o formalitate realizată de Ludușan.

Pare că am și căzut psihic, următoarele două goluri venind parcă natural și fără ca noi să avem vreo obiecție. În minutul 77 la o lovitură liberă respingem doar până la Dulca, care înscrie cu un șut din careu, ca mai apoi în minutul 81 să primim un gol pe contraatac, la care fundașii nu au putut opri nicidecum pasele rapide ale adversarilor.

Probabil că reiese și din relatare, dar nu mi s-a părut că echipa a jucat foarte rău. A reușit să își creeze destule ocazii, poate că mai trebuie muncit la relațiile de joc, dar punctul critic este clar apărarea. Astăzi s-a văzut cum o echipă la fel de neexperimentată ca a noastră, dar mai omogenă, poate să ne pună mari probleme prin câteva pase în viteză. Nu avem probleme doar ca lentoare sau ca valoare, ci și ca organizare. E clar că ne lipsește o minte limpede, un lider. Fotbalistic, putem spera că nou-veniții vor aduce ceva în plus. În rest, suntem la mâna legilor și a administratorilor și în acest sens ne vom afla calea vineri, ca să vedem ce putem spera de la derby-ul cu UTA.

Poli: Contra - Podină, Bocșan, Basic, Motreanu - Codrea - Velcotă, Popovici, Bîrnoi, Haruț - Drăghici

Schimbări:

Golda pentru Bîrnoi (min. 46)
Mrkela pentru Popovici (min. 78)

Un comentariu :

Bugarschi Dusan spunea...

Foarte greu sa preiei un lot gandit de alt tehnician.Lotul are găuri în zona centrală,atât în apărare cât și în zona mediană. Cu tot respectul pentru tinerețea și valoarea lui Contra dar consider ca este prea crud pt.al titulariza permanent! Un fundaș și un mijlocaș central trebuie rezolvat urgent.Doar varianta Melinte nu este deajuns .Altfel ne vom lupta la retrogradare iar obiectivul de a construi o echipa competitivă se va destrăma. Toate aștea în perspectiva unui viitor financiar incert.Tinerețea lotului are nevoie de putina experiență și o oarecare liniște materiala.Sper ca dnul Birlica și cei puțin care au mai ramas sa găsească soluțiile necesare. Hai Poli!

Google+