6 august 2018

Catalogul alb-violet: Farul - Poli

Farul - Poli 4:1 (1:1)
[37 de voturi]


CRONICA MECIULUI

Vasile Curileac

N-a avut un rol de protagonist, deși am primit patru goluri. Singura fază la care s-a remarcat în vreun fel a fost o bâlbâială din prima repriză.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 4,1

Denis Haruț


O prestație de-a dreptul îngrijorătoare pentru Haruț, care a fost depășit în câteva rânduri și n-a arătat încredere în altele. Poate ar trebui, totuși, mutat la închidere.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 3,4

Alin Mutu

Nicii înainte de penalty-uri nu a inspirat siguranță, însă maniera în care a fost penalizat în ambele rânduri mă face să-mi pară rău de situația lui. Nimeni nu-și dorește un asemenea debut.

Nota Cronicii: 4,0
Nota comunității: 2,0

Igor Basic

A intrat titular după ce Bocșan „s-a accidentat la încălzire” (adică nu a fost legitimat) și, culmea, cred că a fost cel mai decent fundaș al echipei noastre. Trebuia să iasă mai repede la întâmpinare înainte de golul trei, dar acolo s-a simțit și lipsa închizătorului.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 3,5

Florin Dumbravă

Asemeni lui Mutu, un debut de uitat, la capătul unui joc care nu a lăsat de bănuit că Dumbravă este un jucător experimentat la acest nivel. Faza care a precedat golul trei nu-i face cinste.

Nota Cronicii: 4,0
Nota comunității: 3,2

Cristian Melinte

Deși a fost foarte prezent în joc în prima parte, a dispărut în repriza secundă, iar ca fundaș central nu a reușit să se impune în condițiile de inferioritate. La golul patru am impresia că nu el trebuia să-l marcheze pe Grigoraș, însă ar fi putut să contribuie la organizarea defensivă.

Nota Cronicii:  5,0
Nota comunității: 4,4

Andrej Mrkela

Un meci relativ liniștit pentru Mrkela, care a arătat pe alocuri că poate fi util echipei. Cu puțină șansă își trecea și numele pe lista marcatorului. Nu este însă un jucător care să transforme jocul nostru.

Nota Cronicii:  5,5
Nota comunității: 4,5

Dorin Codrea

Aș fi vrut să-l văd mai implicat pe Codrea, chiar dacă pentru un debutant în liga secundă nu a făcut un meci foarte rău. Ștacheta trebuie să fie mai sus.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 3,9

Cosmin Bîrnoi

Mi-a plăcut prestația lui Bîrnoi în prima parte, cu câteva pase bune și acțiuni de efect. Nu are nici acum anduranța să ducă un meci întreg la aceeași intensitate, ceea ce este grav, din moment ce nu avem înlocuitori la dispoziție.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 4,2

Alexandru Popovici

Prea puțin prezent în joc, în special în partea secundă. A trimis un șut pe lângă la o fază în care se preta mai degrabă o pasă.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 3,9

Octavian Drăghici

Un gol frumos, câteva acțiuni bune, dar odată ce a rămas fără susținere, n-a mai reușit să se impună.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 5,3

REZERVE

Radu Motreanu

Ciudată alegerea lui Ganea de a-l trimite pe Motreanu în flancul stâng, în primă fază. Tânărul jucător de bandă a intrat bine în meci și a avut neșansa de a fi prins în ofsaid la golul marcat. Are argumente pentru a fi titular.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 4,3

Cristian Podină

Debut în liga secundă pentru Podină. Cam atât.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 3,9

Sebastian Velcotă

Nici Velcotă n-a intrat rău în meci, acele câteva minute pe care le-a prins.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 4,1

ANSAMBLU

Ionel Ganea

Alb-violeții au încercat să joace un fotbal agresiv, în viteză pe parcursul primei reprize, semn că o idee de joc există. N-a lipsit mult ca avantajul nostru să fie unul mai consistent - iar aici ar fi fost cheia jocului, judecând după ce s-a întâmplat ulterior.
Primul unsprezece a lăsat însă de dorit, în special în apărare. Logica poziționării lui Melinte la închidere este una bună, fiindcă are destulă experiență să ducă un rol mai complex în desfacerea jocului. Doar că linia de fund a arătat rău în lipsa sa. Lipsa de variante pentru centrul terenului este consecința deciziilor criticate deja aici, iar în acest moment și dacă am vrea să încercăm altceva, nu prea am avea cu cine. Opțiunea de a-l lăsa pe Străuț acasă este și ea una curioasă - la o adică, și el ar fi putut juca la închidere sau, atunci când nesiguranța defensivă avea să devină evidentă, putea face schimb de poziții cu Haruț.
Mă așteptam și să ieșim cu altă atitudine de la cabine, poate aceiași cu care am început meciul. Am fost, în schimb, pasivi, n-am mai pus presiune pe adversari și așa am creat condițiile pentru a ajunge la deznodământul final.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 4,1

Echipa

Și luând în considerare circumstanțele potrivnice în care s-a disputat jocul, aveam alte pretenții de la primul unsprezece. Doar trei jucători nu aveau meciuri în Liga 1 - Mutu, Basic și Codrea - și, culmea, asta s-a simțit mai acut decât experiența celorlalți opt. Marele neajuns nu este unul personal, ci la nivel de echipă - nu am știut când să presăm, nu ne-am organizat suficient de bine defensiv și n-am mai avut forță să stăm în joc cu un om în minus. Nu că ar fi fost ușor s-o facem, dar nici adversarul nu era unul fără slăbiciuni, chiar dacă a ajuns să joace pe val în ultima parte a jocului.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 3,6

Omul meciului

Niciunul - 43,2%
Octabian Drăghici - 37,8%
Andrej Mrkela - 8,1%
Radu Motreanu - 2,7%
Sebastian Velcotă - 2,7%
Alexandru Popovici - 2,7%
Cristian Melinte - 2,7%

Un comentariu :

Cristina spunea...

mulțumesc :)

Google+