3 august 2018

Avancronică: SSC Farul Constanța - Poli Timișoara

Ne așteaptă un sezon de liga secundă plin de neprevăzute, în special în prima lui parte. Cele mai mari ne privesc pe noi, privind stabilitatea de la club și capacitatea lotului de a evolua la un nivel înalt. Încercăm, însă, să ne concentrăm pe fotbal. Pentru alb-violeți, chiar dacă din motive evidente nu s-a vorbit mult despre asta, promovarea este obligatorie, ca să avem cea mai mică șansă de supraviețuire pe termen mediu.


SSC Farul Constanța

N-a fost o vară ușoară pentru nou promovata echipă a suporterilor constănțeni. Imixtiunea politicului și a lui Ciprian Marica în proiectul fotbalistic al orașului n-a fost primită cu brațele deschise, iar o perioadă de timp începerea sezonului a stat sub semnul întrebării. Fostul internațional a achiziționat brandul FC Farul și a somat actualei conduceri să modifice denumirea folosită în acest moment, după ce negocierile între părți au eșuat. Până la urmă, clubul s-a asociat cu Emanuela Gavrilă, o afaceristă din județ, care, din câte citesc, are tangențele ei cu partidul de guvernământ.

Oricum, așa cum se cade, obiectivul constănțenilor, care mai ieri nu aveau nici antrenor, nici stadion, este...promovarea. Bine, stadionul nu l-au rezolvat nici acum, după ce arena din Constanța nu a fost omologată pentru liga secundă, însă pentru meciul cu noi s-a găsit înțelegere la Gică Hagi, astfel că partida se dispută la Ovidiu. Formația este pregătită de Ion Barbu și Gică Mina, foștii secunzi ai lui Petre Grigoraș, cel care a obținut promovarea înainte de a fi expulzat din cauza sus-numitelor interese conexe.

În ultimul amical al pre-sezonului, Farul a învins Dacia Brăila (adversara noastră din etapa secundă), scor 2-0. Au rămas doar câțiva dintre jucătorii care au obținut promovarea, lotul fiind conturat abia în ultimele două săptămâni - e drept, cu câțiva jucători capabili. Cel mai cunoscut jucător este Georgian Păun, fost la Dinamo București, acum o mie de ani. Uitându-ne la primul unsprezece folosit în meciul cu Brăila, Țăranu a venit tocmai de la Brăila, Roumadi din ligile inferioare tunisiene, Frânu de la Petrolul, Cocârlă de la Chiajna II, Cosimi este un italian de peste treizeci de ani din ligile inferioare, Tudorică, Licu de la Târgoviște, iar Al. Grigoraș, Iani și Tudorică au fost tot la Farul sezonul trecut. Asta așa, la o aruncătură de ochi.

Deci un lot slăbuț, iar la dificultățile de la Constanța, ar trebui să le fie greu gazdelor să obțină punct(e) din acest prim meci. Dar tocmai fiindcă este primul meci, al unei nou-promovate, există mereu potențialul de surprize.

Poli Timișoara

Această ultimă săptămână înainte de începerea sezonului a fost orice doar lapte și miere nu pentru Poli. Rezultatele obținute în amicale arată decent, cu puține goluri primite și fără înfrângeri, însă nici adversarii nu au fost unii redutabili. Știm, de principiu, cam ce  poate echipa noastră, iar dacă jucătorii se prezintă motivați, rezultatul va depinde doar de ei (noi).

Apărarea este una foarte solidă pe hârtie, poate cea mai solidă din liga secundă. Principala necunoscută ține de configurația pe care o va alege Ganea, de unde vrea să-i joace pe Melinte și pe Haruț, ambii opțiuni și la închidere. Parcă aș prefera să-l văd pe primul în centrul apărării, alături de Mutu, cu Dumbravă în stânga și Străuț în dreapta. Haruț devine atunci o certitudine la închidere, cu Mrkela, Codrea, Bîrnoi și Popovici favoriți la titularizare în linia de mijloc. Drăghici va fi, mai mult ca sigur, titular în atac.

Ce ne-ar mai putea surprinde? Mrkela parcă n-a convins în ultimele meciuri și a avut câteva probleme medicale, ceea ce ar putea reprezenta o șansă pentru Motreanu. Și Velcotă s-ar putea insinua în primul unsprezece, mai ales că a fost folosit ca titular în majoritatea partidelor. Va mai dura ceva vreme până să înțelegem care este potențialul ofensiv al echipei, care pare să fie o slăbiciune în echipa noastră.

Ce zice Ganea?

„Nu cred că va fi un meci ușor pentru Poli, chiar dacă și ei sunt în aceeași situație ca și noi. Dar, pentru mine sunt importante cele trei puncte. Mergem acolo să câștigăm. Nu cred că ne va fi ușor. Dar, echipa noastră s-a pregătit foarte bine și cred că vom câștiga acest meci. Am foarte mare încredere în băieți.”


Cronica ultimei întâlniri: 

https://www.cronicavioleta.ro/2009/05/poli-farul-32-11.html

Un comentariu :

Bugarschi Dusan spunea...

Doar atât : eu personal am multa incredere în lotul și actuala conducere. HAI POLI!

Google+