8 august 2018

Amicale şi insolvenţe

Alb-violeţii au disputat astăzi un amical împotriva celor de la Giarmata, echipă în care se regăsesc mai mulţi jucători crescuţi de Poli şi împrumutaţi: Cochinţu, Popan, Sporin, Andreici, Dorobanţu, Ochea, Dincă şi Gînju. Pentru noi au evoluat o grămadă de trailişti, dintre care doar unul s-a remarcat.


După o primă repriză dominată de Giarmata, în care Popan a ieşit în evidenţă în mai multe faze şi a avut o minge scoasă de pe linia porţii de Bocşan, Poli a controlat partea secundă, când a şi înscris cele două goluri. Primul, semnat de Stere, a venit după deschiderea tânărului Românu, iar al doilea i-a aparţinut lui Pădurariu, care a marcat direct din liberă după o ieşire proastă a portarului advers.

Trialiştii prezenţi au fost: Thibaut Barthomeuf (1991, fundaș central francez), Twum Bakima (1993, fundaș stânga englez), Justice Opoku (1998, mijlocaș ofensiv ghanez), Giorgios Sarafoudis (1988, atacant grec), Makumbi Nkoma (1994, atacant gabonez) şi Kawaguchi Jushi (1993, mijlocaș central japonez). Din ce am găsit, Barthomeuf a evoluat în ligile inferioare franceze, Opoku a fost junior la Inter Milano, iar Sarafoudis a jucat recent prin divizia a opta sau a noua din Anglia. Culmea, singurul care mi-a lăsat o impresie pozitivă a fost Kawaguchi - deşi scund, a protejat bine mingea, a jucat rapid când a fost cazul, a văzut jocul şi a făcut pressing util în mai multe rânduri. Rămâne de văzut dacă rămâne careva dintre ei. Ca de obicei, nu poţi să nu te miri de unde vin unii, alţii să dea probe, când tu aveai nişte jucători crescuţi de cinci, zece ani la Poli, pe care nu te costa mare lucru să încerci să-i formezi la seniori, chiar dacă aveai semne de întrebare în privinţa abilităţii lor.

Poli: Smaranda - Filip, Bocşan, Barthomeuf, Bakima - Străuţ - Golda, Opoku, Velcotă - Sarafoudis, Nkoma

Au mai intrat: Kawaguchi, Pădurariu, Stere, Românu şi Podină.

Vestea cea mare a zilei a fost cererea de intrare în insolvenţă a clubului. Nu există multe detalii despre această mutare, care vine cu multe semne de întrebare. S-a zis şi s-a scris că insolvenţa n-ar fi o opţiune pentru club, acesta fiind organizat ca ONG. Rămâne de văzut care sunt perspectivele acestei proceduri, al cărei scop este restructurarea datoriilor. Astfel, dacă se aprobă intrarea în insolvenţă, clubul va propune un plan de reorganizare prin care se reduce cuantumul datoriilor, după care clubul are o perioadă fixă de timp să plătească datoriile rămase. Conform legii se formează grupe de creditori care vor vota planul, iar dacă există o majoritate, acesta va trece. Doar că FRF a decis ca echipele insolvente să nu mai poată activă în Liga 1 de sezonul viitor, ceea ce ar reprezenta o importantă piedică pentru planurile de viitor ale clubului. În plus, cam tot ce intră în insolvenţă purcede înspre faliment.

Rămâne să vedem.

Un comentariu :

Bugarschi Dusan spunea...

Este aproape imposibil sa promoveze. Poate obiectivul prioritar ar fi salvarea clubului. Realist vorbind redresarea se poate face doar cu ajutorul banilor din drepturi tv ( un finantator miraculos nu cred ca va apărea. Ăsta pt ca dl Robu încă crede ca ACS este jucăria lui).Deci ne cam învâtrim în jurul cozii!Sau poate există o altă soluție salvatoare mai ales ca clubul deține culorile și palmaresul. Părerea mea personală este ca existenta a 2 Poli în Timișoara nu va aduce timișorenii la stadion...Iar spectatorii în condițiile actuale din fotbalul bănățean ar fi o importanta sursa de venit. Acs și asu nu sunt proiecte viabile , iar niciunul dintre cluburi nu are puterea sa adune mai mult de 1 _ 2000 de spectatori la un meci de campionat. Succes în demersul juridic și baftă în plan sportiv. HAI POLI!

Google+