15 mai 2018

Sepsi - Poli 3:0 (1:0)

Meci de tristă factură la Sf. Gheorghe, unde o echipă a arătat la ani lumină de cealaltă, din toate punctele de vedere. Vă dați seama care și în ce sens. Deși trebuie să-și asume o duritate grosieră asupra lui Haruț, Sepsi ne-a dat o lecție de fotbal, o lecție de voință. Cu om în plus mai bine de o repriză, alb-violeții au reușit contraperformanța de a nu-și crea nicio ocazie, ba chiar să primească două goluri. N-am cuvinte.


Prima repriză n-a intrat în drepturi până spre jumătatea ei. Raț a tras la poartă din drop după un corner, însă fix pe poziția lui Niczluy, care a prins (min. 23). Cumva, jocul a devenit mai fizic odată cu trecerea minutelor, iar Poli a ratat o șansă bună la un alt corner, cu Drăghici trimițând pe lângă. Gazdele aproape că au profitat de o bâlbâială în apărarea noastră, doar intervenția providențială a lui Șeroni de pe linia porții salvându-ne de gol (min. 31). A urmat o scenă de groază, când Kuku a dat puternic, cap în cap, cu Haruț, departe fiind de a câștiga mingea. Jucătorul nostru a căzut secerat și toți cei din jurul său au reacționat terifiați de impact. Au trecut minute bune până ce Haruț a fost luat cu ambulanța, minute chiar teribile și din fața televizorului. În fine, Kuku a văzut cartonașul roșu, fapt care mai mult m-a îngrijorat, căci rareori se elimină jucători când dau cap în cap (min. 41). Veștile de la spital au fost oarecum bune, în sensul că jucătorul nu părea la primul consult să fi suferit leziuni grave. A intrat Bîrnoi în locul său, dar la reluare ambele echipe păreau încă reticente la joc. Poli a controlat mingea și a avut o șansă bună prin Roman, care a fentat un adversar în marginea careului, însă a tras direct pe portar (min. 45+3). La faza următoare, Cânu a faultat în marginea careului, Istvan Fulop a bătut perfect și am intrat la pauză nu doar traumatizați, ci și conduși.

Deși în superioritate numerică, alb-violeții au arătat un grad de impotență ridicat în partea secundă. Am avut vreo două jumătăți de ocazii la o deviere a lui Drăghici și la o lovitură cu capul, pe portar, a lui Oliva, dar toată „tactica” a constat în aruncarea mingilor în careul advers. Multe opțiuni nu erau pe bancă, însă un antrenor mai experimentat poate-l arunca pe Zaluschi în teren în locul unuia dintre fundași, odată ce devenise clar că nu avem succes cu abordarea noastră. Putem fi frustrați de faptul că Fulop nu a văzut un al doilea galben, cât se poate de meritat, ca apoi tocmai Fulop să ofere desprinderea gazdelor, după o minge lungă în care l-a depășit ușor pe Șeroni (min. 80). Căderea avea să fie evidentă, căci la doar câteva minute arbitrul n-a mai arătat aceeași reticență ca în cazul lui Fulop și i-a dat al doilea galben lui Cânu. Din libera care a urmat, Roman și-a pus spatele la contribuție și a făcut cuiva un bine în această zi, adică gazdelor, mingea deviată luând drumul colțului de unde Straton plecase (min. 84). Trei la zero și gata a fost.

Ce să mai, noi nici cu doi oameni în plus nu știu dacă reușeam ceva, fiindcă de fapt jucam cu vreo trei în minus. După ce a pățit Haruț în prima repriză, sperai să vezi măcar o brumă de atitudine, de dorință de revanșă, însă noi am practicat ceea ce tot practicăm de luni de zile, un joc complet lipsit de nerv și de atitudine. Da, cele mai mici decizii în defavoarea ta te pot costa trei puncte, dar măcar să pierzi știind că ai jucat ceva. Greu fără calitate în teren, cu antrenor fără experiență. În afară de șansa statistică, această Poli condusă jalnic în anul 2018 la toate nivelurile nu prezintă niciun argument pentru a rămâne în prima ligă. Pur și simplu nu merităm.

Poli: Straton - Străuț, Cânu, Șeroni, Raț - Munteanu, Vașvari, Haruț, Oliva - Roman, Drăghici

Schimbări:

Bîrnoi pentru Haruț (min. 41)
Ciucur pentru Munteanu (min. 60)
Enescu pentru Oliva (min. 79)

Niciun comentariu :

Google+