29 mai 2018

Poli - Dinamo 1:3 (0:1)

Nu știu dacă am avut timp să sperăm în acest meci, pe care dinamoviștii l-au abordat cu ardoare și l-au dominat destul de autoritar. Alb-violeții au intrat pe teren cu picioarele legate, iar odată ce ne-am văzut conduși, șansele s-au diminuat considerabil. Am fi putut reintra în meci, însă Penedo și lipsa noastră de calitate ne-au stat în cale. După ce oaspeții s-au desprins, meciul a fost definitiv jucat. Puteam încasa mai mult de trei, dar puteam și marca mai mult de golul solitar al lui Drăghici...atât ne-a fost dat. Nu e o rușine în asta, însă este o rușine că am ajuns în această situație, un eșec pe care conducerea, primarul și jucătorii trebuie să și-l împartă.


A fost clar încă de la începutul meciului că Dinamo n-a venit s-o frece, nu doar fiindcă a aliniat o echipă de titulari, ci și ca joc. Noi parcă eram în reluare, iar ocaziile n-au întârziat să apară la poarta lui Straton, mai ales din flancuri, unde ne-am expus cu 3-4-3ul așezat pe teren. Portarul a intervenit la șutul lui Salomao (min. 17), iar apoi tot Salomao a trimis în bară după ce mingea l-a depășit pe Melinte (min. 18). Am tresărit, oarecum, la șutul de la distanță al lui Munteanu, respins de Penedo (min. 22), numai că golul a căzut la scurt timp în poarta noastră. Toată acțiunea a pornit de la o situație bună a lui Ciucur în marginea careului advers, acesta a pierdut balonul, iar pe atacul care a urmat am fost dejucați în flancul drept, Șeroni nu l-a marcat grozav pe Popa, iar centrarea l-a găsit pe vârful dinamovist liber în fața porții goale, de unde a marcat (min. 25). Culmea, puteam reintra în meci - dacă șutul din afara careului semnat de Vașvari prindea poarta, dacă pirueta excelentă a lui Bîrnoi, care l-a lăsat cu spațiu în careu, era finalizată în forță, dacă Penedo nu se întindea acrobatic să scoată lovitura de cap a lui Drăghici, atât cât s-o devieze în bară. Era clar că luna plină din această seară nu ținea cu cei slabi.

N-am continuat cu același aplomb în partea secundă, iar la capătul unui sfert de oră temător, dinamoviștii ne-au penalizat la prima mare ocazie: o pasă interceptată a lui Raț a fost urmată de o deschidere rapidă în celălalt flanc, Salomao a înaintat fără adversar și a finalizat în forță din 16 metri, fără ca Straton să mai aibă timp de reacție (min. 58). Ne-am expus și mai mult în apărare, însă nici asta nu ne-a ajutat să revenim pe tabelă, în principal din cauza lipsei de calitate la finalizare - că ocazii au fost. Mingea trimisă de Cânu cu capul la un corner n-a prins poarta (min. 65), asemeni tentativei lui Drăghici (min. 74). O nouă contră precisă a oaspeților a ridicat scorul la unul de forfait, cu Raț pierdut pe drum de Pesic, care a finalizat din careu printre brațele lui Straton (min. 75).  Penedo a scos acrobatic la libera de la 25 de metri a lui Raț (min. 79), cândva a ratat și Roman o ocazie de singur cu portarul, finalizată moale, în vreme ce Straton a intervenit de două ori, la ocazia lui Popa (min. 81) și la un șut din unghi (min. 86). Finalmente am înscris și noi, când Penedo n-a reușit să blocheze centrarea lui Roman decât până în picioarele lui Drăghici, dar totul era jucat (min. 90).

Nu mai e mare lucru de zis. Șansele la salvare sunt pur teoretice. Rămâne de văzut ce se întâmplă în viitor fiindcă, așa cum a spus-o Neaga după meci, nu există un plan făcut pentru eventualitatea retrogradării. Asta fie fiindcă nu există oameni capabili și dedicați să-și asume un plan, fie fiindcă nu ai cum să mai faci un plan în condițiile date. Rezultatul este același.

Noi vă invităm să nu petreceți nopțile/zilele următoare cu frustrări îmbibate în nefericire. Viața merge înainte și noi ne prefacem că mergem înainte cu ea, iar primul pas în acest sens este vă întrebam a) dacă vreți să acordăm Trofeul CroVi în acest an și b) dacă da, cui? Dacă e să conteze vocea noastră, pledăm pentru a-l acorda, în ciuda deznodământului echipei. Mai ales că vedem un jucător anume care ar merita. Detalii despre vot aici.



Poli: Straton - Melinte, Cânu, Șeroni - Ciucur, Vașvari, Artean, Raț - Munteanu, Drăghici, Bîrnoi

Schimbări:

Roman pentru Vașvari (min. 62)
Oprea pentru Bîrnoi (min. 62)
Velcotă pentru Munteanu (min. 84)

Un comentariu :

Bugarschi Dusan spunea...

Din păcate drumul lui Poli ACS în fotbalul timisorean și romanesc se va termina odată cu meciul de la Chiajna! Doar o minune și apariția unor oameni cu potenta financiara mai poate salva clubul de la faliment. Proiecte gen Asu sau Ripensia nu au șanse de a susține performanta la nivelul ligilor 1 _ 2. Fotbalul timisorean se afla pe topogan ....

Google+