3 martie 2018

Amical: Poli - CSM Reșița 1:0 (0:0)

Golul tânărului Pop a făcut diferența într-un meci jucat de la egal la egal. Cu alb-violeții aliniind formule distincte în cele două reprize, jocul a suferit, meciul oferind puține momente agreabile. În rest...luptă fără orizont.


Ocazii n-au fost multe, prima sosind de abia la jumătatea primei reprize. O acțiune rapidă de atac, pe ruta Ciaccheri - Ciucur - Croitoru, a fost finalizată de cel din urmă peste, deși poziția era una numai bună de a marca (min. 23). Akaki a mai avut o șansă la un corner, când a trimis slab spre poartă (min. 35), iar la poarta noastră a fost nevoie de intervenția lui Smaranda pentru la o finalizare din interiorul careului (min. 37). Oaspeții au și dominat teritorial în finalul reprizei, fără a mai reuși însă vreun șut pe poartă.
Deși după pauză a intrat ceva care seamănă cu primul unsprezece, situația din teren nu s-a schimbat mult în bine. Eroarea lui Neagu era să ne coste un gol, dar Smaranda a blocat din poziție de unu la unu cu adversarul (min. 50), la fel de providențială fiind și intervenția lui Curileac, la un alt șut din interiorul careului (min. 72). Unicul gol s-a marcat între aceste două faze, când Zaluschi l-a găsit ideal pe Pop în centrul careului, lovitura acestuia de cap depășindu-l pe Zimmermann.

Nu e loc de multe observații. Joc bun făcut de Pop, nu doar datorită golului, ci ca atitudine - chiar dacă nu toate pasele i-au ieșit, a arătat curaj. Oliva și Roman au mișcat și ei bine, dar per ansamblu nu am văzut prea multă calitate sau energie în jocul nostru. În schimb l-am putut remarca pe împrumutatul Podină (care a evoluat cu capul bandajat după o fază din prima repriză) fundașul central al Reșiței dovedindu-se precis în apărare.

Chiar și la formula „bună” ne-au lipsit patru titulari, dar avem toate șansele să-i revedem pe Cânu și pe Munteanu în meciul de la Voluntari. Va fi un real test, după această mini-perioadă de acumulare, precum va fi și un test pentru funcționalitatea acestei formule, în condițiile în care nu s-a dovedit spectaculoasă în meciurile cu echipe mici. Altfel va arăta jocul de la București, deci să vedem.

Poli (rep. 1): Straton (min. 32 Smaranda) - Străuț, Akaki, Șeroni - Ciucur, Oprea, Enescu, Carabela - Ciaccheri, Drăghici, Croitoru

Poli (rep. 2): Smaranda (min. 60 Curileac) - Melinte, Artean, Neagu - Haruț, Zaluschi, Pop, Oliva - Bîrnoi, Roman, Popovici

Niciun comentariu :

Google+