27 februarie 2018

Amical: Poli - Ripensia 1:0 (0:0)

Pe un frig neplăcut, dar nu inestetic, alb-violeţii au reîntâlnit Ripensia într-un meci de verificare. Echipa de liga secundă stă în weekend-ul următor, fiind un adversar potrivit pentru elucidările continue ale lui Grozavu. Poli a evoluat cu rezervele, singurul gol fiind semnat de argentinanul Ciaccheri.


Ca aspect n-a fost un meci prea atrăgător. Ripensia putea marca la debut, când Cochinţu a pierdut mingea în preajma careului şi doar intervenţia cu piciorul a lui Curileac a ţinut poarta intactă (min. 3). Noi am replicat prin Roman, al cărui şut a fost respins în corner (min. 5), după care jocul nu a mai produs ocazii, dar a rămas intens. De fapt, singura şansă de gol până la final a fost tocmai cea din care s-a marcat, cu Ciaccheri şi Croitoru reuşind un schimb de pase în careu şi finalizarea primului la colţul lung învingându-l pe Contra (min. 58). Au mai fost vreo două şuturi spre poartă, dar nimic prea grav de ambele părţi.

Alb-violeţii au persistat în formula de etapa trecută, acel 3-4-3, care va mai necesita o perioadă de aclimatizare, atât pentru noi, cât şi pentru jucători. Nivelul de pressing cerut de Grozavu nu este uşor de implementat, dinamica acestei formule fiind una care necesită o implicare activă a întregii echipe, de la fundaşii centrali, la atacanţi. L-am urmărit cu această ocazie pe Carabela, nou-venitul de la Juventus, un jucător cu viteză şi un control decent al balonului. Mai multe nu pot aprecia. Tind să cred că Grozavu va merge totuşi pe mâna lui Haruţ în meciul următor, în special datorită randamentului neconvingător atât al lui Velcotă, cât mai ales al lui Bîrnoi. În rest, l-am regăsit în echipă pe David Pop, mijlocaş central generaţia 1999, care în tur a jucat la Ghiroda. El se antrenează cu echipa mare, dar cel mai probabil va juca la U19. A prins şi Oprea nişte minute, însă şansele sale de a juca sunt reduse dată fiind concurenţa pe post - ceea ce mă face să mă întreb de ce n-a plecat să joace undeva în liga secundă.

Cam atât pentru azi. Aşteptăm să vedem când, unde, cum vom juca cu Chiajna în primul meci din play-out, în condiţiile în care partida acestora de ieri cu Voluntari a fost amânată pe astăzi din cauza condiţiilor meteo.

P.S. Sau de fapt la Voluntari? M-au păcălit cei care dădeau drept sigur pe Chiajna, de am crezut că au pierdut rău în tur cu Voluntari și nu au cum să-i depășească. Ei, na, deci primele etape din play-out le avem în deplasare, cu Voluntari și cu Juventus. Cred.

Poli: Curileac - Cochinţu, Şeroni, Khubutia - Haruț, Croitoru, Zaluschi, Carabela - Bîrnoi, Ciaccheri, Roman

Schimbări:

Neagu pentru Cochinţu (min. 46)
Velcotă pentru Roman (min. 59)
Oprea pentru Zaluschi (min. 72)
Cochinţu pentru Haruţ (min. 76)
Pop pentru Croitoru (min. 76)

Niciun comentariu :

Google+