24 ianuarie 2018

Amical: FK Vozdovac - Poli 1:2 (1:2)

Jocurile de pregătire continuă pentru alb-violeţi, de această dată cu o deplasare în Serbia. Se prea poate chiar ca după meciul programat cu Ripensia mâine, să nu se mai dispute ultimul amical, cel stabilit cu formaţia maghiară Kisvarda. Să vedem.

Sursă: facebook Poli Timişoara
Fără Cânu şi Bîrnoi (menajaţi), Melinte (răcit) și Munteanu (în recuperare), plus Khanya, Bouslimi, Smaranda, Oprea şi Haruţ absenţi, alb-violeții au început bine meciul cu FK Vozdovac, echipă clasată pe locul șase în prima ligă din Serbia. Ocaziile neconcretizate ale lui Croitoru și Popovici s-au răzbunat atunci când gazdele au deschis scorul, după o ezitare a flancului stâng al apărării noastre, în zona Şeroni-Neagu (min. 20) - asta deşi în rest linia de patru din spate s-a prezentat onorabil. Am revenit repede pe tabelă atunci când Zaluschi a profitat de poziționarea deficitară a portarului advers, fostul ripensist reușind să-l învingă cu un șut de la șaisprezece metri. Alb-violeţii au preluat conducerea prin Drăghici, intrat pe parcursul prime reprize şi scăpat pe contra-atac (min. 44), şi ar fi putut să-şi mărească avantajul chiar înainte de pauză, dacă Bocşan reuşea să-şi cadreze lovitura de cap. Partea secundă nu a avut aceeaşi intensitate, cu doar o şansă de gol în dreptul poliştilor, când şutul lui Doman de la douăzeci de metri a fost respins în corner (min. 78).

Raportul de la faţa locului este că jocul a avut ritm, în special în prima repriză, şi că în ciuda presiunii exercitate de gazde, Poli a reuşit să controleze ostilităţile. În a doua repriză, odată cu introducerea mai multor tineri la formaţia sârbă şi a oboselii acumulate între jucătorii noştri, n-am mai avut parte de un nivel la fel de ridicat.

De remarcat că Velcotă a fost din nou integralist, semn că Popa forţează să-l integreze în echipă. Mai mult, el a primit responsabilitatea executării fazelor fixe în ultima parte a meciului şi a creat pericol în două rânduri. Prestaţie bună şi din partea lui Zaluschi, care a aerisit jocul nostru şi a rămas atent atunci când portarul gazdelor a degajat inoportun, reuşind să plaseze mingea în poarta părăsită. O surpriză plăcută a fost prestaţia ofensivă a lui Străuţ, foarte prezent pe faza noastră de atac. În schimb Kayondo nu reuşeşte în continuare să se întâlnească prea des cu mingea, dar e greu de zis cât ţine de calităţile sale, de natura jocului, şi cât de faptul că încă nu este jucat de coechipieri.

Nu prea ne rămâne mult timp să alegem primul unsprezece, sarcina îngreunată de numeroasele absenţe din lot, la capătul cantonamentului dur de la Poiana Braşov. Poate avem totuşi şansa ca o parte din ei să revină pentru ultimele jocuri amicale.

Poli: Curileac - Străuț, Bocşan, Șeroni, Neagu - Vaşvari, Zaluschi - Ciucur, Croitoru, Popovici - Velcotă

Drăghici pentru Popovici (min. 36)
Straton în locul lui Curileac (min. 46)
Artean în locul lui Zaluschi (min. 46)
Doman în locul lui Croitoru (min. 46)
Kayondo pentru Drăghici (min. 65)
Popovici pentru Ciucur (min. 82)
Radu pentru Străuţ (min. 84)
Cochinţu pentru Neagu (min. 85)
Murariu pentru Şeroni (min. 87)

2 comentarii :

alextorrrres spunea...

Programul amicalelor e cel putin ciudat. Meciuri la interval de o zi, la sute de km unele de celelalte si pe terenuri de o calitate discutabila s-ar putea sa faca mai mult rau decit bine, asta in conditiile unui lot si asa foarte subtire. Cei veniti nu par a fi mai buni decit cei plecati si alti jucatori e greu de crezut ca mai pot aparea, cit timp sufla vintul prin vistieria clubului. Totusi, te invidiez ca ai putut vedea pe viu o parte din meciurie astea. Ma consolez ca voi fi pe stadion vinerea viitoare la Ploiesti, la meciul cu Sepsi. Dar altceva vreau sa intreb. Am colindat librariile din Bucuresti si nu a auzit nimeni de cartea voastra. Cum pot totusi sa o cumpar de la 600 km distanta? Presupun ca mai sunt si alti doritori in aceeasi situatie, poate chiar din afara tarii. Multumesc. Haide Poli

Stefan Carpanu spunea...

Da, da, ti-am raspuns chiar ieri la o postare mai veche. Da-mi un semn pe facebook (@CronicaVioleta) sau pe mail (polifanathic@gmail.com) și rezolvăm.

Google+