9 decembrie 2017

CFR Cluj - Poli 1:0 (1:0)

Poli a plecat învinsă din meciul de la Cluj, după nouăzeci de minute în care n-a putut să-și creeze măcar o șansă de gol. Suferințele ofensive, dublate de inabilitatea de a nu lua măcar un gol aproape meci de meci, ne pun într-o postură aproape imposibilă. Poate că atitudinea n-a fost rea, jucătorii fiind impulsionați de micile semne pozitive ca urmare a reorganizării conducerii, dar momentan este pur și simplu prea puțin.

La cum a debutat partida, nu speram să rezistăm mai mult de un sfert de oră. Camora (min. 8), Djokovic (min. 12) și Omrani (min. 16) l-au testat pe Straton în diferite feluri, dar portarul nostru a fost mai mereu la locul potrivit. Jocul s-a temperat puțin ulterior, dar alb-violeții n-au găsit drumul spre poarta liderului. Am adunat, cumva, trei-patru faze fixe din preajma careului/cornere în contul nostru, toate bătute execrabil - fie în primul fundaș, fie plouate în careu. O singură dată a reușit un jucător de-al nostru să lovească mingea, dar atunci Șeroni n-a reușit s-o direcționeze în forță spre poartă (min. 24). Straton a reintrat în acțiune la șuturile lui Păun (min. 30 și min. 34), fiind testat bine în două rânduri, înainte de a reuși un reflex special la finalizarea din apropiere a lui Djokovic (min. 45). Din păcate, toate eforturile sale s-au dovedit în van, căci la un corner bătut în prelungirile reprizei, Vinicius s-a înălțat în mijlocul careului nostru și a trimis tare, cu capul, pe centrul porții, fără șanse pentru portar.

Partea secundă s-a jucat la trecerea timpului: CFR a dominat, precaut, iar Poli n-a avut puterea de a pune probleme. Straton n-a mai fost solicitat, deși balonul a luat direcția porții noastre de câteva ori, cu cea mai mare ocazie semnând-o Omrani, care n-a ajuns liber, cu poarta goală, la centrarea lui Manea. Alb-violeții, indiferent de așezarea în teren, care a sfârșit a fi 4-4-2 pentru ultimele șapte, opt minute, n-au izbutit să trimită măcar o dată periculos către buturile lui Arlauskis. Ciucur a irosit două semi-ocazii, dar în faza de centrare (min. 65 și min. 82), dar cea mai mare, să zicem, ocazie ne-a parvenit la ultima acțiune a meciului, când o minge lungă a ajuns la Abraw, în careu, n-am reușit o finalizare din prima, ca în final să tragă Melinte de la marginea careului, șutul său lovindu-se de Șeroni înainte de a ieși în aut de poartă. Și atât a fost.

Într-un fel, n-a fost cea mai slabă prestație din ultima vreme, având în vedere că defensiv, chiar și cu ocaziile gazdelor, n-am jucat teribil. Ofensiv, însă, e destul de greu să aperi un meci fără nicio ocazie de poartă, adică chiar nici una! Ultima șansă de scos puțin pârleala pe final de an o reprezintă disputa de acasă, cu Dinamo. Greu de zis cu ce șanse, din moment ce nu trece meciul fără gol primit și de dat, nu dăm decât în mod excepțional și atunci maxim unul. Dacă luptăm ca astăzi, e loc de o surpriză.


Poli: Straton - Crețu, Melinte, Șeroni, Străuț - Artean, Vașvari - Ciucur, Bîrnoi, Doman - Drăghici

Schimbări:

Curjuric pentru Doman (min. 64)
Haruț pentru Bîrnoi (min. 76)
Abraw pentru Vașvari (min. 84)

Un comentariu :

Bugarschi Dusan spunea...

Scopul a fost de a scoate un punct.Din păcate nu sa realizat. Păcat ca situația financiară pune problema atâta de mari. POLI are lot de play of. Speram ca vom bate Dinamo iar sărbătorile de iarnă sa aducă bucurie clubului jucatorilor și suporterilor. Și bineînțeles bani în visteria clubului.

Google+