17 noiembrie 2017

Poli - Botoșani 1:1 (1:0)

Poli gâfâie, dar nu se predă. În ciuda tuturor problemelor, alb-violeții au făcut o primă repriză bine peste media ultimelor partide, însă nu au putut să se distanțeze pe tabelă și au scăzut ritmul în partea secundă. Frumoasa execuție a lui Bîrnoi de la gol și-a găsit egalul în reușita lui Roman, din lovitură liberă, iar până la final am respirat ușurați să nu fi pierdut chiar toate punctele.

Fără Mailat, Popa a renunțat la improvizația cu Bîrnoi în flanc, iar tânărul mijlocaș ofensiv i-a răsplătit pe deplin încrederea. Deși oaspeții au scăpat o dată spre poartă dintr-o poziție suspectă de ofsaid (min. 11), Poli a controlat neașteptat de bine jocul. Majoritatea fazelor i-a implicat pe Bîrnoi, Ciucur și/sau Crețu, iar în preajma minutului douăzeci am avut patru șanse bune, din care am și transformat una. Întâi, Crețu a trimis lung o minge care cumva a ajuns la Ciucur, acesta a ezitat să tragă din prima și a fost blocat (min. 19). Un moment de bravură al lui Bîrnoi i-a facilitat trecerea printre doi adversari în flanc la faza următoare, dar de această dată Abraw n-a reușit să împingă cumva mingea în poartă din câțiva metri (min. 20). În final, deschiderea scorului i-a aparținut lui Bîrnoi, scăpat singur cu portarul de la limita ofsaidului, și cinciarul nostru a transformat pasa de gol a lui Crețu cu o scăriță elegantă (min. 21). Puteam să ne desprindem în următoarele minute, dacă șutul din cădere al lui Ciucur prindea poarta, iar tot Ciucur ar fi putut face ceva mai mult la o recuperare în jumătatea adversă. Jocul s-a liniștit ulterior, deși în fapt tensiunea a crescut, grație unui arbitraj anti-fotbal, cu Horațiu Feșnic fluierând la aproape fiecare contact. Tot noi am fi putut să ne desprindem înainte de pauză, la o nouă acțiune Bîrnoi - Ciucur, însă nici de această dată mijlocașul stânga nu a reușit să direcționeze mingea spre poartă din interiorul careului mic (min. 39). Am transpirat puțin la intrarea lui Cânu în propriul careu, care deși a prins mingea, ar fi putut fi penalizată mai drastic de un arbitru exigent (min. 40), astfel că am reușit să întrăm în avantaj la pauză.

Partea secundă a început bine, cu două semi-ocazii pentru noi, prima la o centrare a lui Crețu, suflată lui Abraw în ultima clipă (min. 48), a doua la cornerul care a urmat, Abraw nereușind să direcționeze lovitura de cap altundeva decât pe poziția portarului (min. 49). Ca de atâtea ori însă, o repliere proastă la capătul unui corner s-a soldat cu un fault care nu era imperios necesar în marginea careului, semnat de Cânu. De la o distanță ideală, Roman a bătut peste zid și Curileac s-a văzut fără reacție, deși mingea n-a fost perfect plasată (min. 55). Jocul și-a pierdut din intensitate ulterior, în primul rând pe seama lipsei noastre de inițiativă, astfel că de abia în ultimul sfert de oră au mai apărut ocazii. Ne-a încălzit o altă liberă a lui Roman, care a prins plasa laterală (min. 75), înainte să fim prinși complet descoperiți la o schimbare a oaspeților, nou-intratul Chitoșcă văzându-se singur cu portarul la primele atingeri de balon, dar Curileac a reușit să blocheze, iar șutul care a urmat pe respingere n-a mai prins cadrul porții. Nu arătam prea grozav în minutele de final, deși am încercat să punem puțină presiune, cu minim de succes. Tot Botoșaniul a fost teribil de aproape de victorie, când șutul lui Bordeianu din peste douăzeci și cinci de metri, în diagonală, a prins rădăcina bării lui Curileac (min. 85), dar cumva ne-a fost dat să scăpăm. Am mai avut timp cât să ne enervăm pe Doman până la ultimul fluier, care a consemnat un noi semi-eșec pe teren propriu.

Nu e vreun secret că forma noastră este orice doar bună nu. Avem o victorie în ultimele nouă meciuri, însă ceea ce este mai îngrijorător e că în tot sezonul de Liga 1 n-am reușit să scăpăm decât de patru ori fără gol primit. Faptul că am reușit cumva să ne regrupăm după acele trei eșecuri consecutive merită apreciat și trebuie să ne dea încrederea că se poate mai mult. În măsura în care este posibil, avem nevoie de mai multă inspirație/atenție atât pe fazele de atac, cât mai ales defensiv. 



Poli: Curileac - Crețu, Bocșan, Cânu, Melinte - Artean, Soljic - Munteanu, Bîrnoi, Ciucur - Abraw

Schimbări:

Drăghici pentru Abraw (min. 61)
Doman pentru Melinte (min. 71)
Haruț pentru Bîrnoi (min. 85)

Niciun comentariu :

Google+