6 august 2017

Note Poli - Juventus Buc. (et. 4 c. reg.)

Poli - Juventus Buc. 2:1 (1:0)
[73 voturi]


CRONICA MECIULUI

Marius Curileac

La fel ca anul trecut, Popa ne arată că nu are rețineri în a schimba portarul. Într-un meci fără mult de lucru, Curileac a fost sigur la cele două-trei intervenții care s-au impus, în vreme ce la gol n-a avut ce face.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 6,8

Valentin Crețu

După dezamăgirea de etapa trecută, am văzut o prestație mai bună din partea fundașului dreapta. Raidurile ofensive făcute în tandem cu Munteanu au creat mult haos în prima repriză, dar le-a cam lipsit ultima pasa/centrarea precisă. La gol, Crețu și Melinte nu s-au înțeles asupra persoanei care ar fi trebuit să-l marcheze pe Țâră.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 7,2

Cristian Melinte

Exceptând situația de la gol, Melinte a avut parte de un joc solid - și chiar neșansa de a nu fi marcat la finalizarea bună, scoasă de portar în repriza secundă. Poate că una din puținele ocazii ale gazdelor, o lovitură de cap pe lângă din zece metri, se poate pune pe seamea marcajului imprecis al fundașilor centrali.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 6,3

Gabriel Cânu

Eroarea sa din prima repriză, rodul unei lipse de comunicare, aproape că ne-a costat avantajul de pe tabelă. În rest, joc solid, asemeni colegului de linie, în fața unei formații fără mari valențe ofensive.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 6,9

Alexandru Țigănașu

Centrările și fazele fixe n-au funcționat la parametri optimi, deși fundașul stânga s-a regăsit adesea în preajma careului advers. Defensiv nu a fost pus la prea grea încercare.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 7,2

Gabriel Vașvari

În ciuda pasei de gol oferite lui Mailat, am rămas neconvinși de prestația lui Vașvari. O ocazie mare ratată, mingi pierdute, pase imprecise și dezacordurile de joc cu coechipierii ne arată că mai durează până când mijlocașul central își va găsi loclul și rolul în echipă.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 6,8

Andrei Artean

Primul gol a plecat din pasa sa lungă, a apărut de două ori la finalizare, iar jocul la recuperare a fost mai bun ca în alte partide. Uneori remarcăm o ușoară letargie pe anumite faze de repliere, dar la meciul acesta pot fi puse și pe condițiile inumane în care s-a disputat.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 6,5

Alexandru Munteanu

Mijlocașul dreapta și-a răscumpărat eliminarea cu FCSB, trecându-și în cont un gol, fiind foarte activ în special în prima parte, și contribuind la seria de ocazii din minutele 76-77 în partea secundă. Colaborarea sa cu Crețu promită să genereze multă forță ofensivă, dar mai  trebuie lucrat la ultima pasă.

Nota Cronicii: 6,5
Nota comunității: 7,9

Cătălin Doman

Deși a intrat determinat în teren, mijlocașul ofensiv din acest meci s-a accidentat degrabă la capătul unui sprint în flanc și a trebuit schimbat. Trebuie să fie frustant pentru el, acuma că primise în sfârșit șansa de a fi titular, să iasă după puțin peste zece minute de joc.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 5,5

Sebastian Mailat

Am pariat de la bun început că Mailat nu va fi o titularizare impusă de regula U21 - mijlocașul de bandă are toate calitățile necesare să ajute echipa. Chiar dacă Popa a încercat să menajeze așteptările față de jucător în declarațiile de după meci, poate era loc de niște laude: gol, pasă de gol, la capătul unei faze judecate cu calm, și alte două șuturi la poartă dintre care unul finalizare la o acțiune personală deosebită. Apărătorii adverși nu au fost de cea mai mare calitate, dar se vede în felul în care controlează mingea și cât de repede gândește pe picioare că indiferent de adversar, Mailat poate fi un pericol. Important rămâne să găsească momentul cel mai oportun în care să dea drumul la minge - la un coechipier sau înspre poarta adverssă.

Nota Cronicii: 7,0
Nota comunității: 8,9

Cristian Bud

Ratarea sa din repriza secundă ne-a făcut să oftăm adânc - nu că ar fi fost o finalizare lejeră, dar a trimite așa de departe pe lângă poartă este dezamăgitor din partea unui jucător de calitatea sa. Faptul că a fost expus drept cel mai bine plătit jucător din lot, cuplat cu lipsa de succes din aceste prime etape, l-au băgat deja în colimatorul celor mai puțin răbdători. Avem experiența unui atacant excelent, care a avut nevoie de un an de zile să-și dea drumul, deci poate ar fi cazul să temperăm așteptările și în cazul lui Bud, venit nepregătit fizic acum o lună la club.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 5,1

REZERVE

Marius Croitoru

Ce meci din partea optarului nostru! Introdus pentru accidentatul Doman, căpitanul de sezonul trecut a fost deosebit de activ, reușind o serie de recuperări, inclusiv cea din care a a plecat golul doi. Nici n-am mai putut numără câte faulturi a încasat, printre care și acel cot în figură iertat cu un galben de central. De mult nu am mai văzut un meci atât de bun din partea sa, pătat doar de gestul obscen făcut din frustrare în partea secundă, pe seama intrărilor dure asupra sa și a colegilor.

Nota Cronicii: 6,5
Nota comunității: 7,1

Miguel Bianconi

Vârful brazilian a intrat mai bine în meci decât cel pe care l-a înlocuit, Bud. A protejat cu succes la mingile lungi, a intrat în combinații cu coechiperii, a fost aproape de gol în două rânduri și a contribuit la reușita lui Mailat. Dacă Bud nu-și revine, va risca să se găsească pe bancă.

Nota Cronicii: 5.5
Nota comunității: 5,9

Josip Šoljić

Trecut pe bancă din rațiuni tactice (abordarea ultra-ofensivă a partidei), sau poate din cauza comentariilor făcute de croat (și de Straton) despre situația financiară, puținele minute în care a evoluat nu i-au permis să aibă impact asupra partidei.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 5,9

ANSAMBLU

Ionuț Popa

Antrenorul a optat pentru o abordare deosebit de ofensivă în acest joc, cu Doman titularizat în neobișnuita poziție de mijlocaș ofensiv. N-a pușcat din prima, din cauza accidentării acestuia, dar introducerea lui Croitoru s-a dovedit foarte benefică, iar jocul n-a suferit - din contră. Într-un meci pe care trebuia să-l câștigăm la un scor mai convingător de atât, Popa ne-a arătat, pentru prima oară în doi ani de zile aproape, un unsprezece care acasă și-a pus la respect adversarul, evoluând ca echipa care are dreptul celor trei puncte ab initio. În condițiile dificile de acum, este o reușită importantă, chiar dacă adversarul n-a fost unul redutabil.

Nota Cronicii: 7,5
Nota comunității: 8,1

Echipa

Toate permutațiile antrenorului n-ar fi avut succes dacă cei aflați pe teren nu s-ar fi montat pentru joc. După dezamăgirea de la Giurgiu, am avut parte de o schimbare la față a echipei, deși cu doar 24 de ore înainte de meci, Consiliul Local se exprima împotriva acordării fondurilor echipei. Rămâne imperativ să lucrăm la finalizare, unde am iertat prea mult, atât în acest meci, cât și în cel anterior, respectiv să consolidăm legăturile din apărare, care au avut sincope grave în fiecare partidă de până acum. În rest, un mare BRAVO celor care au reușit să se concentreze la fotbal, în ciuda neajunsurilor care bântuie clubul.

Nota Cronicii: 8,0
Nota comunității: 7,5

Omul meciului

Sebastian Mailat - 93,2%
Marius Croitoru - 2,7%
Marius Curileac - 1,4%
Alexandru Munteanu - 1,4%
Gabriel Cânu - 1,4%

Niciun comentariu :

Google+