4 august 2017

Poli - Juventus Buc. 2:1 (1:0)

Victoria la limită a alb-violeților maschează o prestație dominantă, în care doar impreciziile la finalizare și intervențiile deosebite ale portarului/apărătorilor adverși au ținut echipa oaspete în joc. Munteanu și Mailat, cei doi jucători pe care aș miza să fie oamenii cei mai importanți din atacul nostru, au dus-o pe Poli la 2-0, înainte ca Juventus, la primul șut serios spre poartă în minutul 90, să reducă din handicap. În condițiile în care apele tulburi din jurul vestiarului nu se liniștesc, prestația solidă a jucătorilor alb-violeți a fost una dătătoare de speranțe.

Debutul oarecum liniștit de joc a indicat degrabă cam pe unde avem de gând să plimbăm mingea, cu flancul Crețu-Munteanu des întrebuințat. După câteva centrări mai puțin grozave și o minge trimisă pe lângă de oaspeți (min. 7), alb-violeții au deschis scorul - culmea, pornind de pe celălalt flanc: Artean trimite lung spre Mailat, acesta ciupește balonul peste fundaș, aleargă cu mingea la picior în careu, acolo întoarce un adversar și îl vede pe Munteanu liber în zona centrală, căruia îi și pune mingea la șut, iar mijlocașul dreapta nu ratează (min. 9). Ne-am trezit obligați să-l înlocuim pe Doman cu Croitoru din cauza unei accidentări, încă din primul sfert de oră, dar până la urmă a fost de bine, căci căpitanul de anul trecut a intrat excelent în joc. În vreme ce multele faze dezvoltate în dreapta nu prindeau contur de finalizare, cu centrări mai puțin precise, șansele au venit pe incursiuni din cele două flancuri, cu Crețu trimițând pe portar din marginea careului (min. 22) și o cursă deosebită a lui Mailat încheiată cu un șut pe lângă (min. 28). Era să plătim scump la o neatenție a lui Cânu, care a trimis înspre portar, un adversar a interceptat, dar ca la Chiajna, n-a nimerit poarta, deși portarul era ieșit. Probabil toropiți de căldura, alb-violeții nu au mai construit ceva notabil până la pauză și au preferat să gestioneze avantajul de pe tabelă.

Partea secundă a început cu o centrare transformată în șut, pe care Curileac s-a chinuit s-o scoată în corner (min. 50) - într-un fel era fix genul de fază din care te-ai aștepta ca oaspeții să reușească să înscrie, în lipsa unor ocazii construite. Bud s-a regăsit în colimatorul publicului după ce nu a reușit să concretizeze măcar cu șut la poartă o acțiune bună creată în dreapta (min. 55), ca apoi să trimită mult pe lângă cu capul la o centrare decentă din celălalt flanc (min. 62). Oaspeții nu au rămas în zece când centralul l-a iertat pe Mihăescu de un al doilea galben evident (min. 57), după ce mijlocașul central a pierdut mingea în fața lui Croitoru și l-a oprit din spate; nici pe final, la altă fază în care Croitoru a fost luat pe sus de un apărător, clar lipsit de intenția de a juca mingea, centralul nu a acordat un avertisment, asta după ce Sesar, tot de la oaspeți, trebuia eliminat direct pentru un cot aplicat lui Croitoru în prima repriză. S-a văzut că aura lui Găman, arbitru de rezervă azi, este puternică.
Din fericire, alb-violeții au reacționat bine și au continuat să pună presiune la poarta adversă, cu Vașvari găsit tot după o acțiune în dreapta, dar șutul său l-a nimerit pe portar din poziție ideală (min. 64).  O nouă recuperare a lui Croitoru a generat golul doi, cu balonul circulând pe ruta Bianconi - Vașvari - Mailat (min. 68); ultimul a controlat mingea cu stângul, și-a pus-o pe dreptul, finalizând din interiorul careului pe lângă portar! Cu oaspeții căzuți, Poli a controlat fără mari probleme jocul și putea să se deprinde la capătul unui trio++ de ocazii la faze consecutive: Bianconi a câștigat duelul pentru o minge lungă cu un fundaș, dar a fost blocat de portar în interiorul careului (min. 76); șutul tare al lui Artean, servit de Crețu, a fost scos cu un reflex bun de apărătorul buturilor adverse, apoi la corner Melinte a tras bine, cu portarul din nou la post (min. 77); la următorul corner mingea trimisă de Bianconi a fost respinsă de pe linia porții de un apărător, deci senzația era că Juventus a avut mare noroc să scape fără al treilea gol. În tentativa de a ține de minge în ultimele zece minute, alb-violeții au redus din turație, dar au fost trădați de diverse imperfecțiuni tehnice. La una din ele, a lui Vașvari, oaspeții au apucat să tragă spre poartă, dar din afara careului, dar apoi la a doua, o nouă neînțelegere de plasament între Melinte și Crețu, Țâră a rămas liber în careu să dea cu capul, învingându-l pe Curileac (min. 90). Chiar și așa, n-au fost trei minute de prelungire cu mari emoții, dincolo de cele inerente scorului devenit, brusc, strâns.

Am câștigat trei puncte importante, atât pentru a asigura puțină liniște din punct de vedere sportiv, cât și pentru a dovedi celor pasivi din Consiliul Local că echipa se ține în continuare de fotbal. Se prea poate ca atacul să fie neeficace iar apărarea să tindă spre lapsusuri, dar aceste lucruri se mai pot ameliora, atâta timp cât fotbalul primează.

Bravo Poli!

Poli: Curileac - Crețu, Melinte, Cânu, Țigănașu - Artean, Vașvari - Munteanu, Doman, Mailat - Bud

Schimbări:

Croitoru pentru Doman (min. 12)
Bianconi pentru Bud (min. 64)
Šoljić pentru Artean (min. 87)

Niciun comentariu :

Google+