21 iulie 2017

Poli - FCSB 0:1 (0:1)

În inferioritate numerică o repriză întreagă, Poli a pierdut la limită duelul cu FCSB, în fața unui stadion plin, dar liniștit. Două faze, judecate cu măsuri diferite, au decis meciul - Alibec fiind iertat de o eliminare la o intervenție întârziată, în timp ce Munteanu a văzut degrabă al doilea galben. În rest, mici frustrări și oboseală din partea alor noștri, care n-au evoluat la un nivel grozav, dar nici nu au fost depășiți categoric.

Nici n-a început bine jocul, că centralul Chivulete a oferit cadou o liberă din douăzeci de metri oaspeților și un galben lui Țigănașu, la o intrare care n-a arătat a nimic din tribună. Deși FCSB a stat sus în primul sfert de oră și Poli n-a legat mare lucru, ocaziile n-au apărut. Vașvari a scăpat cu galben la o intrare dură în zona mijlocului terenului, ca apoi să ne stea puțin respirația la șutul din prima al lui Budescu (min. 18), pe lângă. Îngrijorător era că nicicum nu reușeam să ne așezăm în teren, să ținem mai mult de minge. Alibec a luat galben pentru proteste (min. 22) și nu l-a văzut pe al doilea la o ciocnire întârziată cu Straton (min. 24). Galbenele au continuat pentru noi, Munteau văzându-l pe primul la capătul unor îmbrânceli în fața băncilor de rezerve, fază la care cumva jucătorul oaspete implicat n-a fost avertizat. Prima șansă seriosă de gol a aparținut adversarilor (min. 40), când Straton a ieșit slab pe centrarea lui Enache, mingea lovindu-se de Alibec înainte de a ieși în aut de poartă. După ce toată repriza ne trecuserăm în cont doar jumătăți de ocazii (un șut blocat la o fază fixă, un șut peste al lui Artean, o liberă telefonată pe poartă), Țigănașu a bătut un corner spre poartă (min. 42), Niță a respins la Soljic, care a încercat un voleu dificil, nereușind să cadreze șutul. În fine, repriza s-a încheiat cu eliminarea lui Munteanu, care a preluat lung pasa nu tocmai comodă a lui Bud, și l-a agățat pe Junior Morais înainte de degajare în tentativa de a prinde mingea. O neatenția a mijlocașului nostru, dar când ai un șablon cu care să compari, n-are cum să nu-ți pice prost.

Popa a mutat la pauză, introducându-l pe Ciucur pentru Vașvari, expus din cauza avertismentului. Superioritatea oaspeților și-a făcut efectul în maniera prin care ne-au descusut în flancuri, iar la prima oprotunitate mare a reprizei (min. 52) au beneficiat de încă o ieșire hazardată a lui Straton, dar Teixeira a dat cu capul înspre pământ și balonul a trecut peste. După un șut din marginea carelui, prins cu ușoare emoții de portarul nostru (min. 61), a urmat deschiderea scorului: Artean nu reușește deposedarea în 30 metri, mingea ajunge în flancul stâng al apărării noastre, FCSB creează superioritate în zona centrală unde Melinte se trezește între doi jucători, Crețu vine târziu să-l acopere pe Gnohere, care primește în careul mic și nu trebuie decât să pună latul (min. 63). Nici fizic, nici mental nu arătam prea bine și cumva am scăpat de încă un gol la șutul respins în corner de Straton (min. 65). Cu Doman, intrat pentru Bud, absolut ineficient, Bîrnoi, obosit, mai degrabă concentrat pe faza defensivă și doar Ciucur încercând ceva la un raid sau altul în dreapta, nu ne-am apropiat mult de poarta adversă. Am avut totuși două șanse de egalare: Cânu a dat peste la cornerul lui Țigănașu din interiorul careului mic (min. 71) și Šoljić a încercat ceva de unul singur între trei adversari, a reușit să se întoarcă, dar șutul n-a mai avut forță (min. 73). Nici introducerea lui Croitoru n-a ajutat, în vreme ce la poarta noastră intervențiile lui Cânu și Crețu, precum și ratarea mare a lui Gnohere (min. 87) ne-au ținut în joc. La chiar una din ultimele faze, centrarea lui Ciucur a fost deviată cu mâna de un adversar, tușierul a semnalizat henț, dar centralul, aflat departe și pe partea greșită a fazei, a dat din brațe că n-a fost nimic (sau, mă rog, distanță, alea, alea). Cum să nu te enervezi măcar puțin? În fine, jocul s-a terminat cu FCSB trăgând de timp, în nota anemică și iritantă a ultimelor partide disputate în compania echipei bucureștene.

Dincolo de filosofiile arbitrale, cert este că am suferit pe atac, cu Bud prea puțin prezent în joc. Defensiv au fost mici desincronizări, inclusiv la gol, dar nu am căpătat impresia unei suferințe dramatice. Schimbările de astăzi n-au funcționat, câțiva jucători au părut ieșiti din formă, iar în condițiile de inferioritate numerică, ar fi fost poate prea greu să obținem punctul descântat. Sau poate nu, dar așa s-a terminat.

Poli: Straton - Crețu, Melinte, Cânu, Țigănașu - Vașvari - Munteanu, Šoljić, Artean, Bîrnoi - Bud

Schimbări:

Ciucur pentru Vașvari (min 46)
Doman pentru Bud (min 56)
Croitoru pentru Soljic (min 77)

Niciun comentariu :

Google+