24 iulie 2017

Note: Poli - FCSB (et. 2, c. reg.)

Poli - FCSB 0:1 (0:1)
[63 voturi]


CRONICA MECIULUI

Cătălin Straton

Deși greșelile făcute nu ne-au costat (cele două ieșiri ratate la Alibec sau Teixeira, de exemplu), cel mai grav ni se pare că Straton nu a putut oferi siguranță în acest joc. A avut și două intervenții bune, din categoria „a apărat ce era de apărat”, dar așteptările sunt ceva mai mari de atât.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 5,6

Valentin Crețu

Când se plângea și Andrei mai mult de Crețu, când a făcut acel sliding tackle excepțional la faza de unu la unu cu portarul al lui Gnohere (am impresia). În general a lăsat o impresie pozitivă, flancul drept s-a ținut mai bine ca cel stâng, unde Enache a creat adesea pericol. Poate trebuia el să strângă la Gnohere, la faza golului, dar mulți au părut rătăciți pe teren la acea acțiune.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 6,5

Cristian Melinte

Dacă n-ar fi fost faza ciudată de la gol, am fi zis că Melinte s-a numărat printre cei mai buni jucători de pe teren. Apărarea în ansamblul ei a fost solidă, de fapt. La  gol, după degajarea cu capul a lui Cânu și intervenția ratată a lui Artean, FCSB a avut superioritate de cinci contra patru și Melinte a rămas cumva între Teixeira și Gnohere. Greu de zis cine ar fi trebui să se poziționeze unde, desincronizarea fiind totală. Oricum, putem avea speranța ca la un moment dat Melinte să reprezinte o variantă constantă și solidă a apărării.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 6,3

Gabriel Cânu

Dacă jocul solid nu ar fi fost destul, declarațiile coerente și punctuale de după meci au pus din nou cireașa pe tort. Pe teren, avem regretul că nu a reușit să trimită pe poartă ocazia avută în repriză secundă, respectiv că la gol mingea s-a strecurat cumva atâta pe lângă el, cât și pe lângă Straton, pentru a-l găsi pe Gnohere. Este important să ne putem baza în continuare pe Cânu, fiindcă el oferă siguranță apărării în acest moment. 

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 6,7

Alexandru Țigănașu

Fazele fixe, executate tare periculos de Țigănașu, se anunța a fi o caracteristică nouă a jocului nostru. În plan defensiv, cumva ne-am tot trezit cu Enache primind mingea pe diagonală, rămas unu la unu cu fundașul nostru, ceea ce ne-a expus destul de mult. La gol nu se afla într-o poziție grozavă, motiv pentru care au și rămas doi jucători față în față cu Cânu - încă un semn al lipsei de omogenitate.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 6,7

Andrei Artean

Spre deosebire de destule alte partide, Artean a fost mijlocașul central mai sigur. Nu că asta ar spune prea multe, în condițiile în care axul central a dezamăgit, dar am apreciat spiritul bătăios, de sacrificiu. Din păcate momentul simbolic este cel în care a ratat recuperarea la faza care a precedat golul, dar...a încercat.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,6

Josip Šoljić

Un meci de uitat pentru croat, care în primele douăzeci de minute parcă n-a dat o pasă bună. Situația s-a ameliorat pe parcursul partidei și mijlocașul a avut chiar două șanse de a marca, dar fie s-a reprezit, fie i-a lipsit tăria unei finalizări precise.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 5,6

Alexandru Munteanu

Dacă pentru al doilea galben nu l-aș apostrofa prea tare, fiind o tentativă (hazardată) de recuperare cu intenții pozitive, mai iritante au fost atitudinea și intervenția care au dus la primul avertisment. Nu avem dubii că deține toate calitățile să fie un mijlocaș de bandă cum n-am mai avut de ceva vreme, dar va trebui să-și controleze agresivitatea, care și anul trecut i-a adus șapte cartonașe galbene. În acest sezon am numărat deja trei...

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 5,1

Gabriel Vașvari

Mi s-a părut de neînțeles intervenția de portocaliu a lui Vașvari din minutul 15 - poate cel mult ca pe o reacție la maniera dominantă în care adversarii, îngânați de central, au început partida. Faulturile repetate ale lui Pintilii, iertate de prea multe ori, au permis în parte FCSB-ului să controleze jocul în fazele inițiale, dar dacă am fi avut stăpânirea de sine necesară, n-ar fi contat prea mult. În prestația lui Vașvari s-a văzut că echipa mai are de crescut, să capete încredere, unul în celălalt, pentru a nu brava individual.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 5,6

Cosmin Bîrnoi

Avea mereu să fie un meci greu pentru Bîrnoi, care s-a luptat tactic să conteze, dar l-a părăsit adeseori pe Țigănașu, ca pe final să se găsească la limita resurselor fizice, în imposibilitatea de a fi înlocuit. Sunt însă minute importante adunate de tânărul mijlocaș, care, dacă ne este permisă platitudinea, să se călească la acest nivel.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 5,1

Cristian Bud

Dacă de la Bîrnoi era de așteptat să sufere, așteptam mai multe din partea lui Bud. Nici de această dată vârful antamat pe bani grei (a se citi salarial) nu a contat, fiind complet absent din joc. La eliminarea lui Munteanu trebuia să joace un un-doi simplu cu acesta, dar i-a dat o minge dificil de controlat, care a cauzat, în parte, intervenția mijlocașului de bandă. Probabil că mai primește vreo două, trei etape de grație și Bud, timp în care să ajungă la capacitatea fizică maximă și să înceapă măcar să-și arate valoarea.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 4,5

REZERVE

Alexandru Ciucur

Ciucur confirmă la rândul său că avem opțiuni interesante pe bancă. Intrat la pauză pe poziția lui Munteanu, mijlocașul a arătat viteză și tehnică, dar pasa finală/centrarea i-a lipsit. Vom avea oportunitatea să-l vedem la Giurgiu mai mult, cel mai probabil.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,9

Cătălin Doman

Tentativa de a-l plasa pe Doman în locul lui Bud, deși oarecum logică, în condițiile în care jucând pe mingi lungi trebuie să și aduci jucători sus pe recuperare - ceea ce noi nu ne mai permiteam - n-a funcționat de fel. Driblingurile sale au fost inutile, pasele absente sau întârziate, iar la un moment dat a pierdut o minge la mijloc aiurea, Straton salvându-ne de gol. Cu durere ne mai gândim și la niște faze fixe. Este greu de zis unde-și va mai găsi Doman loc în echipă, dacă postul său va fi mereu ocupat de un U21, iar pe dreapta concurența este și așa feroce. Poate așa, vârful vitezist.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 5,5

Marius Croitoru

Intrat pentru a mai lega puțin centrul terenului pentru Poli, Croitoru n-a reușit să intre în joc în sfertul de oră pe care l-a avut la dispoziție. Lentoarea sa l-a expus la pressing-ul supranumeric al oaspeților. Asemeni lui Doman, va fi greu ca Croitoru să-și găsească rolul în această formula a Politehnicii, dar poate va avea câteva șanse, din moment ce nu există multe dubluri pe postul de mijlocaș central.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 5,6

ANSAMBLU

Ionuț Popa

Nu cred că i se poate imputa ceva lui Popa, exceptând eventual maniera în care i-a montat pe jucători - sau orice altceva a făcut, pentru a le induce tensiunea care s-a văzut pe teren. Schimbările au fost de înțeles, deși poate ar fi meritat aruncat Bianconi în luptă în locul lui Croitoru și retras Doman oleacă. Declarațiile de la final, în contradicție cu reticența lui Cânu de a comenta în public dificultățile din vestiar, denotă o oarecare disonanță între protagoniști. Soluția, în primă fază, e simplă...

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 6,5

Echipa

...și esențială pentru bunăstarea echipei: să se plătească restanțele salariale. Faptul că o parte importantă din lot nu a mai primit bani din februarie riscă să creeze tensiune între cei vechi și cei noi, pe lângă că e evident că nu ajută de fel. Aveam nevoie de o tresărire de orgoliu, de mai multă unitate în partea a doua, de cineva care să transmită credința că putem obține un rezultat pozitiv mai departe, atât coechipierilor, cât și publicului. Nu am avut. Letargia replierii la golul primit este un bun exemplu pentru neajunsurile ca echipă. Speranța este să putem lupta împreună până la soluționarea situației financiare, care soluționare trebuie să vină cel târziu în prima parte a lui august. Am putut urmări la Craiova că adversarul pe care l-am învins în prima etapă nu este chiar carne de tun, cum presupuneau unii, dar adevărul de anul trecut este în continuare valabil: diferențele valorice în Liga 1 2017/2018 sunt mici, dăruirea tranșează meciurile.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 6,1

Omul meciului

Gabriel Cânu - 30,2%
Valentin Crețu - 19%
Alexandru Țigănașu - 15,9%
Alexandru Munteanu - 9,5%
Cătălin Straton - 7,9%
Josip Soljici - 6,3%
Cătălin Doman - 4,8%
Cosmin Bîrnoi - 3,2%
Gabriel Vașvari - 1,6%
Cristian Melinte - 1,6%

un Chivulete - 2,7

Niciun comentariu :

Google+