6 octombrie 2015

Petrolul - Poli 1:1 (0:0)

Cu trei mijlocași centrali, nici unul ofensiv cu adevărat, e clar că exprimarea în teren a Politehnicii avea să fie una ce urmărea egalul. Iar prima repriză chiar așa a decurs, cu noi stând la cutie și așteptând greșeala adversarului. Cumva în ajutorul nostru a fost și calitatea proastă a terenului, care s-a transpus în calitatea jocului prestat de cele două echipe, mingea fiind greu de controlat, astfel că nu putem remarca nici o ocazie în primele 45 de minute, în ciuda dominării teritoriale a gazdelor.

Repriza a doua a avut însă o cu totul altă față. Probabil mai încrezătoare, echipa polistă a urcat ceva mai sus și prin așezarea organizată în teren a profitat de căderea ploieștenilor și a început să pună presiune, obținând câteva faze fixe periculoase, dar și ducând balonul prin careul advers de mai multe ori. Totuși, adevăratele ocazii au venit din gheata lui Llorente, care mai întâi a șutat năprasnic în minutul 56, fără șanse pentru Peçanha, dar mingea a lovit transversala. Treisprezece minute mai târziu a venit și golul, când jucătorii Petrolului nu s-au coordonat bine și practic i-au făcut culoar spaniolului, care cu calm a țintit colțul lung și a înscris.

După cursul jocului, victoria nesperată trebuia să vină în mod logic, dar toată organizarea și disciplina de care am dat dovadă s-a evaporat într-o singură fază, la nici trei minute de la deschiderea scorului. Llorente a pierdut mingea, iar pe rând Scutaru, D. Popescu și Cânu nu au reușit să oprească pătrunderea disperată a lui Tamuz. În final, Velasco a fost cel care din 6 metri a trimis mingea în poartă.

Petrolul a mai avut un șut periculos puțin pe lângă poartă, dar tot noi am fi putut da lovitura de grație în minutul 85 când șutul lui Sarmov a fost parat în lateral, mingea este recentrată, iar Elek șutează din unghi, dar Peçanha cu un ultim efort reușește să pareze de pe linie. Cum nu putem avea pretenția unui teren practicabil în prima ligă, nu putem avea nici pretenția unui unghi de filmare cât de cât decent din care să ne putem da seama dacă mingea a trecut cu toată circumferința linia sau nu.

Astfel, egalul căutat de la începutul meciului, putea fi de fapt o victorie, dar pe care am pierdut-o pe mâna noastră, apărarea greșind fix în momentul în care a contat mai mult, deși în rest linia noastră de fund a avut o prestație solidă. Bărbuț a fost din nou într-o zi slabă, lipsit de inspirație și parcă și de altruism. Artean a jucat aproape 90 de minute și deși pare încă puțin stângaci uneori, a dat dovadă de încredere și a arătat că mai are de progresat.

În orice caz, seria invincibilă a lui Florin Marin se prelungește, iar Poli încheie bine un tur început destul de slab, în clasament creându-se deja o separare între echipele codașe (chiar și dacă Petrolul ar primi cele 6 puncte înapoi) și restul. Sigur, campionatul e încă la început și suntem deja căliți după returul de acum doi ani, dar pe moment suntem în grafic.

Poli: Kirschstein (5,5) - D. Popescu (5,5), Cânu (5,5), Scutaru (5,5), Melinte (5,5) - Sarmov (5,5), Llorente(6,5), Artean (5,5), Bărbuț (5) - Goga (6), Elek (5,5)

Schimbări:

Belu pentru Melinte (min 60)
Ov. Popescu pentru Bărbuț (min 81)
Curtean pentru Artean (min 87)

Niciun comentariu :

Google+