26 septembrie 2015

Poli II - Ghiroda 1:2 (1:2)

Zi slabă pentru junii alb-violeți, care s-au împiedicat singuri în fața Ghirodei. Deși am deschis scorul repede, greșelile personale au întors rezultatul până la pauză, cu Pap oferind avantajul pe tavă adversarilor în minutele de prelungire. Apoi, în ciuda unui om în plus o jumătate de oră, Poli n-a reușit mai nimic, jucătorii părând debusolați și fără orientare în teren. Nimic n-a mers, cu excepția lui Mailat, marcatorul unicului nostru gol.

De la stânga la dreapta:
Sorescu, Pap, Mailat, Podină, Poparadu, Pădurariu, Oprea, Lazăr, Fridrich, Sîntean, Bocșan

Deschiderea de scor a venit în minutul 8, când Sîntean a trimis excelent către sus-numitul mijlocaș dreapta, acesta a preluat din alergare, a intrat în careu și a finalizat curat la colțul lung. Părea să fie un meci relativ liniștit în aceste condiții - Sorescu, în minutul 12, a trimis în plasa laterală o centrare lungă a lui Lazăr, apoi Bocșan, în minutul 15, a trimis cu capul în bară la un corner. Meciul a pierdut din ritm ulterior, dar în principiu era sub control. Oaspeții au avut o șansă când Oprea (?) a pierdut o minge în propria jumătate, însă finalizarea a mers peste. Apoi, la o fază care nu anunța mare lucru în minutul 35, mingea a fost centrată de pe flancul stâng al apărării noastre și, cam la fel ca Sarmov ieri, Lazăr a uitat să sară cu adversarul, care s-a ridicat peste el și a trimis cu capul la colțul scurt. Inerția jocului nu a mai ținut cu noi după egalare, Ghiroda fiind iar aproape cu un șut de la marginea careului, parat de Pap. Lovitura grea a căzut în ultima acțiune a reprizei, când o minge a stat mult prea mult în careul nostru, ca urmare a unei indecizii colective în apărare, într-un final a fost trimisă spre poartă, fix pe Pap - acesta a gafat impardonabil însă, scăpând mingea în față, de unde un adversar a înțepat-o în poartă.

Mitanul secund a avut un prim sfert de oră intens, ca apoi să se stingă. Poli a ieșit binișor de la cabine, și impulsionați fiind de intrarea lui Boldea, iar prima șansă s-a arătat în minutul 50 - recuperare Mailat în dreapta, centrarea ajunge la Sorescu, care din marginea careului se grăbește și trage pe lângă. Tot Sorescu a fost avertizat pentru o presupusă simulare în careu trei minute mai târziu, ca apoi Oprea să trimită din zece metri mult peste, la un voleu nereușit. Oaspeții au replicat pe o contră, care a fost soluționată de Lazăr, ca apoi noi să fim tăioși după ce Mailat a scăpat singur spre poartă, doar ca să fie agățat în marginea careului. A fost roșu și liberă, pe care Sorescu a trimis-o peste, de puțin. Culmea, superioritatea numerică ne-a dat mai multe probleme, decât ne-a creat oportunități, echipa fiind prea defensivă pentru a putea lupta numeric cu aglomerarea din preajma careului advers. Astfel, am mai avut parte doar de două șuturi spre poartă până la final: minutul 75, Mailat a trimis razant din liberă, puțin peste, și în minutul 90, Podină a șutat puternic de la distanță, mingea ratând vinclul la o palmă. Atât a fost, astfel că după victoria excelentă cu Ripensia, au urmat șase din șase - puncte pierdute. Problemele inerente ale tinereții.

Precum ziceam, Mailat a strălucit astăzi, și a devenit golgheterul solitar al echipei prin reușita de astăzi. Genul acesta de prestație te face să te întrebi dacă n-ar fi intersant să-l vedem la echipa mare în flancul drept, unde Bărbuț este într-o îngrijorătoare lipsă de formă. Șanse, măcar, ar trebui să primească, căci este un jucător cu o viteză și o tehnică superioară, croit pentru jocul pe contre. În rest, am prezentat mai sus genul de erori personale care ne-au costat astăzi, Pap fiind cu siguranță marea deziluzie a partidei. Terenul greu a dat de furcă apărării, în timp ce Sîntean și Sorescu au fost mai mult izolați, iar atunci când au intrat în joc, le-a lipsit execuția cheie - primul, a ținut mult de minge, al doilea a părut grăbit în deciziile luate. Boldea, menajat inițial din cauza intrărilor dure la care a fost supus în deplasarea de la Mașloc, a dat o față jocului nostru, însă e greu de înțeles de ce presiunea omului în plus a ucis capacitatea colectivă de construcție.

Chiar dacă un egal ar fi fost mai echitabil, oaspeții au dovedit o bună capacitate defensivă, gestionând cu înțelepciune fazele de joc în care au avut posesia și temporizând meciul în favoarea lor. Pentru echipa lui Săvoiu, o înfrângere care doare.

Poli: Pap - Lazăr, Bocșan, Fridrich, Podină - Poparadu, Oprea - Mailat, Pădurariu, Sorescu - Sîntean

Schimbări:

Boldea pentru Pădurariu (min 46)
Patrick Potocianu pentru Oprea (min 74)
Totic pentru Lazăr (min 83)

Niciun comentariu :

Google+