19 iunie 2015

Lot cantonament Slovenia

Echipa a ajuns deja la Radenci, unde are loc cantonamentul acestei veri. Pe lângă întăririle trecute deja la catalog ieri, mai așteptăm un portar, un fundaș și un atacant - poate și un mijlocaș.

Va fi interesant de văzut ce impact vor avea Hernandez și Llorente. Amândoi provin de la școli de fotbal importante din Spania, dar nu au decât experiența ligilor a doua și a treia. Oricât de mult ne-ar place să denigrăm campionatul nostru, cred că există o diferență de calitate între Liga 1 și ligile inferioare din Spania. Întrebarea este dacă cei doi se potrivesc echipei, căci dacă o fac, atât ca profil de joc, cât și ca personalitate, atunci au șanse bune să se afirme aici. Exemplul oferit de Henrique anul trecut, care la rândul lui nu promitea mare lucru uitându-me la cifrele sale, este grăitor. E o chestie de experimentare, de risc calculat, atunci când aduci jucători gratis. Singurul lucru care mă surprinde este că ambii spanioli au contracte pe doi ani, o perioadă medie, dar oricum mai lungă decât cea cu care s-au semnat jucători acuma un an.

În orice caz, nu e ușor să integrezi jucători de afară peste noapte, chiar și atunci când au calitate. Am văzut-o la Rapid anul trecut, care deși a adus fotbaliști mai experimentați decât cei aduși de noi, nu au reușit să facă un salt suficient de consistent pentru a scăpa de retrogradare.

Transferul lui Zicu are, în aceste condiții, avantajul experienței, chiar dacă acesta nu se reîntâlnește prea mulți colegi: Scutaru, Poparadu și Popovici erau în lot în 2010, alături de antrenorul nostru actual, Alexa. Condițiile actuale sunt mult schimbare față de acuma cinci ani, atmosfera din jurul echipei este mai atenuată, astfel că va fi important, precum scriam și ieri, ca Zicu să-și găsească o sursă fiabilă de energie și motivație. Poate că venirea sa va reprezenta, precum își dorește conducerea, un imbold pentru spectatorii neutri să vină la stadion, dar va fi nevoie de mai mult de atât pentru a-i convinge să rămână alături de echipă. Un prim pas, însă, bine făcut.

Zvonurile îl treceau pe lista posibililor veniți pe Luchin, care ar avea și el avantajul experienței de aici, și în plus poate acoperi postul de fundaș dreapta, în cazul în care va fi necesar. În rest, așteptăm și vedem.

Pentru zilele următoare avem trei meciuri amicale confirmate, din patru programate:

22 iunie - NK Koper (locul 8 din 10, L1 Slovenia)
24 iunie - NK Zavrc (locul 5 din 10, L1 Slovenia)
26 iunie - NK Istra 1961 (locul 9 din 10, L1 Croatia)

Mai jos este lotul cu cei 23 de jucători deplasați în Slovenia. Probabil că vor mai exista mici remanieri la finalul cantonamentului, pentru a ne încadra în limita de 25 de jucători, mai ales dacă ar fi să mai sosească trei până atunci, însă sper să nu fie vorba de schimbări majore. Cheia succesului stă în continuitate.

Portari: Eduard Pap, Mădălin Smaranda

Fundași: Claudiu Belu, Cristian Bocșan, Gabriel Cânu, Cristian Scutaru, George Neagu, Cristian Melinte, Dan Popescu

Mijlocași: Răzvan Trandu, Nicu Boldea, Ovidiu Petre,  Fernando Llorente Manas, Javi Hernandez Gonzalez, Adrian Poparadu, Ovidiu Popescu, Cătălin Doman, Andrei Artean

Atacanți: Cristi Bărbuț, Alexandru Popovici, Pedro Henrique, Robert Elek, Ianis Zicu

Un comentariu :

Viola spunea...

Energia pozitiva si motivatia din jurul echipei depinde in mare parte de noi. Acum avem ocazia sa facem ceva pentru Poli.

Google+