27 septembrie 2014

Metalul Reșița - ACS Poli 2:0 (1:0)

Poli a clacat în derby-ul Banatului, evoluând în termeni respectabili doar 45 de minute. Fără claritate și maturitate în a doua parte a jocului, fotbaliștii noștri n-au mai construit nicio ocazie, trecându-și în cont o înfrângere meritată.

Gazdele au deschis jocul în minutul 3, când șutul de la 25 m, trimis de lângă Cânu, a trecut de puțin alături. Replica noastră, pe fondul unui meci alert, a venit în minutul 13, Henrique reușind să obțină o liberă centrală, pe care tot el a executat-o, mingea lovind bara transversală. Pap a fost nevoit să intervină la faza următoare, la un șut din interiorul careului nostru, înainte ca un conflict la centrul terenului să domolească elanul fotbalicesc. Pe fondul unui joc mai puțin intens, reșițenii au beneficiat de o lovitură de colț în minutul 26, la care Belu se jură că n-a atins mingea, și din faza care a urmat, Ciucă a urcat liber în careu și a marcat din 9 metri. Cea mai mare oportunitate pentru egalare s-a arătat cinci minute mai târziu, Henrique intrând în careu din poziție laterală, de unde i-a pus mingea pe șut lui Keita, care a tras tare, însă pe centru, permițându-i astfel lui Zimmermann să intervină. Repriza s-a cam încheiat cu un galben acordat ușor lui Bărbuț pentru o simulare în careu, și din păcate aceasta a fost și ultima acțiune interesantă de gol pentru noi.

Cu Szekely introdus în locul lui Eduardo, Poli a părut lipsită de vlagă la reluare. Chiar și așa, n-am jucat chiar cu două vârfuri, Henrique fiind mult mai retras. În minutul 55 reșițenii au trecut pe lângă majorarea scorului, Pap ieșind sub o minge centrată, care a fost trimisa paralel cu linia porții, din unghi, acțiunea fiind finalizată cu un șut în plasa laterală. N-am mai avut același noroc în minutul 65, când Buhăescu a recepționat o minge în careu, Scutaru, a cărui erori par mai mereu penalizate cu gol, a alunecat, și jucătorul gazdelor a finalizat la colțul lung, fără șanse pentru Pap. Singura replică a Politehnicii a plecat din centrarea lui Bărbuț, la care Nanu n-a putut ajunge. În rest, o apatie de neînțeles a dominat prestația jucătorilor noștri, încoronată cu eliminarea lui Cânu în ultimul minut cu un al doilea galben când acesta și-a împins un adverasar care trăgea de timp. Nu de asta aveam nevoie, cu atât mai puțin de la unul din liderii echipei.

Probabil că scaunul lui Alexa se încălzește. Problema pe care mi-o pun este cum de jucătorii au ieșit fără convingere de la cabine, în urma unei prime reprize echilibrate, înclinată doar de precizia la finalizare. Intrarea lui Szekely a fost falimentară, ceea ce nu a ajutat, însă simplul fapt că nu am beneficiat nici măcar de faze fixe din preajma careului advers în repriza secundă, denotă că ceva mai complicat s-a întamplat în unsprezecele nostru.

Neagu și Henrique au fost cei mai utili jucători, chiar de brazilianul a părut cam pierdut în poziția de vârf retras. În rest, mediocritatea a domnit, cu minusuri mai mari la Cânu, inexact și prea puțin matur, și Szekely, moartea inspirației ofensive, respectiv mici plusuri pentru Keita și Bărbuț. E clar că terenul greu a fost la limita practicabilului, dar nici asta nu explică atiudinea jucătorilor sau greșeala de marcaj de la primul gol.

Avem acum două săptămâni de contemplare și analiză. E esențial s-o facem cu cap.

Poli: Pap (5,5) - Belu (5), Scutaru (4,5), Cânu (4,5), Neagu (6) - Popescu (5,5), Poparadu (5,5) - Bărbuț (5,5), Keita (5,5), Eduardo (5) - Henrique (6)

Schimbări:

Szekely (4,5) pentru Eduardo (min 45)
Trandu (5) pentru Poparadu (min 60)
Nanu pentru Keita (min 68)

Un comentariu :

Anonim spunea...

Fara un soc la echipa nu facem nimic.O sa vina Campina adica Dinamo 2 si la orizont se vede prima infrangere acasa.Un an mai favorabil ptr promovare nu va mai exista. Nu stiu ce gandesc decidentii dar trebuie incercat un antrenor cu stiinta promovarii. Chiar daca nu e ieftin tot este mai rentabil sa incerci promovarea in acest an fotbalistic. Oricum sunt total deziluzionat de prestatiile echipei un atac zero si restul la nivel de liga 3 fara ambitie si putinta.

Google+