8 martie 2014

Botoșani - Poli 1:0 (0:0)

Roata se întoarce, și după șansa de a juca două meciuri cu om în plus și să obținem o victorie in extremis la Mediaș, acum noi am fost cei în inferioritate numerică și am pierdut nemeritat la Botoșani.

Se spune că viața e ca un film și meciul de azi ne-a arătat că așa e. Regizorul filmului Poli în sezonul acesta pare însă unul limitat, predispus la a ne arăta aceleași scene, editate diferit, a căror balanță morală tinde să se echilibreze în final.

Minutul 21, prima scenă reciclată: Popovici sare la cap, dar în elan îl lovește pe Croitoru, venit acolo fără nici o treabă cu mingea. La fel ca la Mediaș, dar cu rolurile inversate. În opinia mea, pentru asemenea faze nu se dă roșu, decât dacă impunem ca regulă că la cap nu ai voie să sari decât cu mâinile lipite de corp. Tot ce ne-au arătat aceste două momente similare, e că avem arbitri slabi și fără caracter, care nu pot lua cu hotărâre o decizie decât după ce văd sânge.

Dar nu era de ajuns să jucăm în 10, pentru că în minutul 51 revedem eliminarea din jocul cu Săgeata, dar de data aceasta cu Gorobsov în rol principal și cu o intrare mai clar de roșu, direct pe tibia aceluiași nefericit Croitoru, după ce în prealabil argentinianul se împiedicase de minge.

Și deși ne descurcam chiar și în 9 oameni, golul înfrângerii a venit într-un mod total neoriginal, fiind o copie a celui din meciul tur, un șut surpriză de pe la vreo 30 de metri al lui Vașvari, ce l-a prins cam ieșit pe Nuno Claro.

A mai fost pe final o minge șutată din 3 metri în mâna ghinionistului de azi, Croitoru. Dar așa cum nu trebuia să se dea penalty Mediașului la o fază asemănătoare a lui Gorobsov, așa nu s-a dat azi...

Dar să revenim la firul meciului și să spunem că începutul a fost dominat destul de steril de gazde. Prima ocazie a apărut prin minutul 15 când Vașvari a șutat prin surprindere, puțin din lateral, dar destul de slab, iar Nuno Claro a respins în corner. La faza ce a urmat, se creează o busculadă ca în curtea școlii, un adversar lovește mingea cu călcâiul, dar fundașii noștri reușesc să îndepărteze pericolul până la urmă.

Am replicat curând după o minge lungă ce îi găsește pe Szekely și Trandu foarte bine poziționați între fundașii adverși. Primul deviază cu capul, dar al doilea nu reușește să cadreze decât mijlocul porții.

După prima eliminare, presiunea adversă a fost ceva mai mare, aceștia au avut mai multe ocazii, dar am reușit să scăpăm cu fața curată până la urmă, ba chiar să stăm destul de sus, astfel încât să contracarăm avântul adversarului.

Era să ne compromitem chiar în minutul 26, când Nuno scapă foarte ușor o minge, câțiva jucători se ciocnesc între ei, iar Vertelis împinge mingea în poartă cu talpa. După lungi parlamentări între jucători, arbitrul central și arbitrul de careu, scăpăm în cele din urmă de acest gol penibil.

Moldovenii au mai avut un șut de la distanță peste transversală, iar noi am răspuns printr-o foarte mare ocazie prin Szekely. Acesta este lansat de Șeroni cu o minge lungă de la mijlocul terenului, evită ofsaidul foarte inteligent, dar viteza nu este punctul lui forte, rămâne și fără suflu, iar ajuns în fața porții, trimite alături.

Reușim să terminăm repriza fără gol luat și avem ceva speranțe pentru repriza a doua. Din păcate, vine și a doua eliminare, iar cireașa de pe tort este că golul a căzut fix după ce Șunda l-a scos pe Szekely, astfel că am rămas și cu doi oameni mai puțin și fără atacant în condițiile în care trebuia să forțăm egalarea, nu să ținem de rezultat. În acest context, a doua schimbare mă miră foarte mult, căci Boldea, singurul jucător ofensiv rămas, este și el înlocuit de către Nanu.

Dar totuși, în mod extrem de surprinzător, noi am fost cei ce au atacat pe final de meci, ba chiar am pus presiune pe adversari, ținând mingea sus și profitând de multe faze fixe. Au avut și moldovenii câteva momente în care puteau închide jocul, dar ne-am descurcat cu bine.

Să consemnăm, deci, golul lui Șeroni în minutul 73, după o lovitură liberă bătută de Trandu, mingea fiind trimisă în prealabil în bară de un alt jucător. Dar golul este anulat pentru că Hasani sau Mera se aflau în ofsaid chiar în momentul executării loviturii libere. Cum se poate întâmpla așa ceva la niște jucători de liga întâi, mi-e greu să explic....

Nu știu ce s-a întâmplat în executarea fazelor fixe, dar avem mai multe ocazii, din care două foarte mari, tot ale lui Șeroni, cu capul, dar parate de portarul Lazăr.

După acest meci palpitant, dar cu final nefericit sper două lucruri: că toată șansa primită în primele două meciuri a fost plătită cu ghinionul din acest meci și că pe viitor vom trata fazele fixe așa cum am făcut-o în ultimele 20 de minute de azi.

Șeroni a fost din nou cel mai bun, atât în apărare, cât și în atac. Și Mera a rezolvat câteva faze mai grele. Am apreciat out-urile bătute până în careu de către Morariju, dar mai trebuie să evolueze în apărare și la centrări ca să primească laude depline. Gorobsov nu are scuză pentru eliminare, dar marea dezamăgire a fost Poparadu, care a fost aproape inexistent, s-a poziționat prost, iar când a atins mingea, de obicei o pierdea. Mi-e greu să apreciez prestația lui Nuno Claro. A scos câteva șuturi, dar parcă n-au fost prea grele și nu ne-a salvat așa cum a făcut-o Lazăr pentru echipa sa. Ba chiar dimpotrivă...

E totuși îmbucurătoare evoluția în 9 oameni. O fi doar îndârjirea jucătorilor sau chiar o reală îmbunătățire a jocului? Totul mi se pare așa de aleator de când e Șunda antrenor încât nu pot trage o concluzie.

Un egal ar fi fost bun, dar n-a fost să fie. Victoria cu Brașov e imperativă. Hai Poli!

Poli: Nuno Claro (5) - Mera (5,5), Scutaru (5,5), Șeroni (6,5), Murariju (5,5) - Gorobsov (4,5), Poparadu (4,5), Popovici (5), Boldea (5), Trandu (5,5) - Szekely (5,5)

Schimbări:

Hasani (5) pentru Szekely (min 55)
Nanu (5,5) pentru Boldea (min 63)
Kneeshaw pentru Trandu (min 85)

3 comentarii :

Anonim spunea...

Cei ramasi in teren au jucat cu mare daruire.Ce pacat ca Popovici si Gorobsov n-au invatat lectia cu Mediasul. O fisura a analizelor tactice daca sunt facute de Sunda. La mijlocul terenului nu intri sau sari la rupere.
Nu mai vreau pitici in poarta.Este jenant sa iei ,, Eurogoluri " la Botosani si sa-i ti pe banca pe Papp sau Kirev. Concluzie ptr d-nul Sunda : Vrem portar nu pitic in poarta.

englezul spunea...

Piticul asta, a scos singur multe puncte pt echipa in campionat. Sa nu fim nedrepti !

FcPoliFan spunea...

Ambele eliminari mi s-au parut nefericite, in special a lui Popovici. Mi se pare putin amuzant cum se arunca pe jos Croitoru dupa ce vede sangele.

In rest, sa joci cu determinare si concentrare in unsprezece, nu in noua. Respectiv sa inveti in sfarsit sa nu mai permiti adversarilor sa traga de la 25-30 metri nejenati.

Google+