13 februarie 2014

Amical: ACS Poli - Național Sebiș 0:0

Poate că pregătirea fizică intensă din ultima perioadă explică toate minusuruile din jocul nostru, așa cum ar dori unii sau alții să înțelegem. Probabil că este o cauză pentru care Poli nu evoluează la nivel maxim, însă atunci când nici cu o echipă de liga a III-a nu ești capabil să marchezi și arăți doar răzleț ceva interesant pe teren, e bine să-ți admiți problemele și să lucrezi serios la ele.

Nu știu dacă e bine sau nu, faptul că am avut totuși un număr rezonabil de ocazii. De vreo două ori n-am putut plasa mingea în poarta părăsită de portar (și în cazul nostru Scutaru a trebuit să intervină la o ieșire hazardată a lui Nuno Claro), de vreo alte patru ori n-am putut să o dăm altundeva decât unde se afla apărătorul buturilor adverse. În prima repriză galbenii de azi au evoluat cu ceea ce ar trebui să fie în mare primul unsprezece, în vreme ce mitanul secund a inclus rezerve, nou-veniți sau nu, și trialiști. Poate că garnitura de titulari s-a prezentat mai dominant, însă criza la construcție a fost aceeași în ambele cazuri, căci exceptând faze construite în flancuri și finalizate cu centrări sub-standard, atacurile noastre n-au strălucit de fel.

Nici nu pot spune că mi-a plăcut cineva anume. Poate efortul lui Bărbuț ce mi-a atras puțin atenția în sens pozitiv și poate că Morarjiu mi s-a părut o opțiune rezonabilă pe flancul stâng. M-a îngrijorat însă că Dobrosavlevici este cam reprofilat fundaș dreapta, în vreme ce restul nou-veniților au fost distinct mediocri. Anume, Ahmetovic, care a evoluat în prim echipă, n-a arătat mare lucru, Staicu nici atât. Hasani a părut pierdut la centru în repriza secundă, făcând multe greșeli, în vreme ce Ifedayo mi-a lăsat impresia că ar fi puțin cam lent în decizii. Himcinschi ce-a avut o fază bunicică, în rest nimic deosebit, iar un mijlocaș energic testat astăzi cu prenumele Kneeshaw a muncit mult, atât cât l-au ținut picioarele.

E ciudat să vezi ce decizii neintuitive iau anumiți jucători în dezvoltarea jocului, poate fiindcă nu se înțeleg încă prea bine sau fiindcă pur și simplu nu văd dincolo de situațiile în care se află. Nu știu ce să zic, mă declar sceptic că vom avea mari surprize pozitive odată cu începutul returului, dar vreau să mă las uluit.

Poli (rep I): Nuno Claro - Dobrosavlevici, Scutaru, Șeroni, Morariju - Ov. Petre - Bărbuț, Boldea, Gorobsov, Ahmetovic - Staicu (Himcinschi)

Poli (rep II-a): Pap - Popovici, Nohai, Poparadu, Bălace - Hasani - Ifedayo, Kneeshaw, Trandu, Nanu - Himcinschi (Szekely)

Un comentariu :

Anonim spunea...

Numai semne rele.Bate vant din directia BBBBBBB.Sper ca rezultatul de la Medias sa nu fie dupa cum se arata si sa gresim.

Google+