8 ianuarie 2014

Primele mutări pe 2014

Alin Roman, Alin Dobrosavlevici și Fabian Himcinschi, trei tineri fotbaliști români, au fost transferați astăzi de către ACS Poli. Așadar, cine sunt acești jucători?

Roman, născut la 27.01.1994, este mijlocaș ofensiv, joacă însă și în flancul stâng. Format la LPS Banatul, a evoluat până în prezent la Baia Mare și Dinamo II, în Liga a II-a, respectiv o partidă la Dinamo în Liga I. Anul acesta s-a regăsit în lotul celor de la ASA Tg. Mureș, unde în mod curios/îngrijorător n-a prea prins echipa, bifând doar șapte prezențe pentru un total de 170 minute. În cele 40 de partide anterioare, a bifat totuși zece goluri, și probabil îl consider cel mai interesant din acest triou.

Dobrosavlevici, născut la 24.10.1994, competent ca și fundaș dreapta sau fundaș central, provine tot de la LPS via Dinamo. Cele 22 de prezențe în Liga a II-a la bucureșteni în anii anteriori, respectiv 13 prezențe în Liga a III-a cu două goluri în sezonul curent, îl recomandă mai degrabă ca pe o promisiune pentru viitor. 

Himcinschi, născut la 12.05.1994, este vârf. Pe vremuri, când evolua la naționala U17, era considerat o mare speranță a fotbalului românesc, dar de când a plecat la Empoli în 2011, n-a reușit nicicum să se impună. Și-a încercat norocul la Vaslui astă vară, unde a fost refuzat pe motiv că n-ar fi suficient de muncitor, și de atunci a mai prins un meci la Empoli Primavera, din câte pot să văd. N-a reușit încă să marcheze în campionat, nici pe când evolua la Alba Iulia, de unde provine, astfel că e destul de evident că are mult de recuperat în materie de meciuri oficiale, respectiv din aura de mare talent pe care a avut-o cândva.

Toți acești fotbaliști sunt suficient de tineri cât să putem spera că vor putea confirma într-un viitor la Poli. E bine însă că au fost achiziționați definitiv, căci varianta unui împrumut n-ar fi făcut prea mult sens - cum te poți afirma în Liga a V-a?

Până una-alta ne vedem așteptând transferuri cu perspective mai concrete pentru primul unsprezece al Politehnicii. Simt cumva că suntem din nou ușor în urmă, însă mai e timp să fiu contrazis.

Niciun comentariu :

Google+