13 decembrie 2013

Dinamo - ACS Poli 4:0 (3:0)

Cel mai slab meci al sezonului a sosit în această primă etapă a returului, tocmai în fața prietenilor de la Dinamo, care au fost astăzi de o eficiență maximă, în vreme ce Poli s-a prezentat într-o formă absolut dezamăgitoare. Ironia sorții face ca toate cele patru goluri să fi plecat de la timișoreanul Rotariu, fapt permis de jocul execrabil făcut de Scutaru, care a cumva a reușit să-și depășească prestația din partida anterioară - în sens negativ, se înțelege. Ironic și cum a sfârșit cu banderola pe braț, după accidentarea lui Nuno Claro, dar astea-s fenomene explicabile la o echipă aflată în degringoladă.

Ca să fim succinți, aproape tot meciul a fost ocazia și golul, până la ultimele zece minute. Prima reușită a plecat din centrarea lui Rotariu de pe dreapta atacului dinamovist, Scutaru a sărit prost la minge și a trimis-o în proprie poartă. Era minutul 10. Doar șuturi de la distanță, peste, ale gazdelor, până la minutul 34. Atunci, Rotariu este lansat printre fundașii noștri, Scutaru în mod special inert la această fază, Nuno Claro îl oprește inițial pe dinamovist, însă mingea sare cu noroc înapoi la acesta și se face doi. Trei minute mai târziu apărarea noastră visătoare a arătat o slăbiciune colectivă, același Rotariu trecând de Scutaru în careu, după care a pus mingea în spate de unde Boubacar, absolut liber, a marcat cu un șut perfect plasat pe lângă jucătorii noștri înghesuiți în poartă. Ultimul gol a venit în minutul 54, Rotariu găsit de o pasă inspirată în poziție singur cu portarul, Nuno Claro a parat, dar din nou fără șansă, mingea ajungând la Curtean, care a marcat în poarta goală. Poli a mișcat puțin de tot în ultimele zece minute ale meciului, Bălgrădean parând două eforturi bune ale lui Boldea, dar tot Dinamo ar fi putut închide tabela dacă șutul lui Buia n-ar fi fost oprit de Șeroni. Fin.

Nu prea rămâne nimic de zis. Toată echipa a fost sub orice critică, singurii a căror eforturi le-aș aprecia sunt Boldea, Bălace, Șeroni și Nuno Claro. Despre cel din urmă spun doar că n-avea ce face mai mult la goluri, foștii recășeni au arătat un spirit cât de cât rezonabil, la fel ca și veteranul Bălace. În rest, dezamăgire pe toate fronturile: Scutaru dezastru, Belu neimpresionant, Poparadu multe mingi pierdute, Bărbuț și Popovici neincisivi, Szekely amorțit, Gorobsov inexistent până la ultimul sfert de oră. Notez debutul lui Pap, care n-a apucat să se remarce - și atât.

Acest meci n-a fost reprezentativ pentru jocul arătat de Poli în celelalte înfrângeri recente, dar gustul lăsat a fost infinit mai amar date fiind proporțiile scorului și adversarul. Avem nevoie de complet altă atitudine în meciul cu CFR dacă e să nu ni se lase cu răul de fotbal peste pauza de iarnă. Mulți jucători au restanțe din ce în ce mai grave. Dar nu ei vor fi primii care plătesc, mă tem.

Poli: Nuno Claro (5,5) - Belu (5), Scutaru (3), Șeroni (5,5), Bălace (5,5) - Bărbuț (5), Poparadu (5), Gorobsov (5), Nanu (5) - Popovici (5), Szekely (5)

Schimbări:

Balaure (5) pentru Nanu (min 57)
Pap pentru Nuno Claro (min 60)
Boldea (6) pentru Szekely (min 66)

Un comentariu :

Anonim spunea...

Ce incepe prost se termina catastrofal.Penibila prestatia,fara pic de ambitie sa pierzi in asa hal nu mai e nimic de spus decat CATASTROFA.Dinamo cu jucatori mai multi made Timisoara nu a avut adversar.Ce rusine sportiva, umilitor pentru noi banateni.

Google+