22 noiembrie 2013

Ceahlăul - ACS Poli 1:0 (0:0)

Fotbalul e cum e, nu cred că suntem chiar în poziţia de a ne plânge. Deşi Poli a jucat azi un meci de bună calitate, chiar unul din cele mai reuşite partide ale acestui sezon, impreciziile fundaşilor centrali ne-au costat, şi dacă în prima repriză Nuno Claro a apărat un penalty, acesta nu a reuşit să mai intervină la reuşita lui Golubovic, jucătorul care şi ratase lovitura de pedeapsă.

Toată partida s-a disputat într-un bun echilibru, cu alb-violeţii arătând multă determinare şi reuşind să ţină de minge, respectiv să recupereze rapid, graţie unui pressing insistent. N-au fost mari ocazii, ambele formaţii încercându-şi norocul de la distanţă, asta până când în minutul 20 Scutaru a intervenit neglijent la Constantinescu şi arbitrul a decis să dicteze penalty. Golubovic a tras în stânga lui Nuno Claro, acesta a intuit însă şi a reuşit să respingă, menţinând tabela imaculată. Gazdele au părut periculoase prin Cânu, patru minute mai târziu, când fostul nostru jucător a trimis peste poartă cu capul, din doar câţiva metri şi apoi prin Golubovic, a cărui şut de la distanţă a fost trimis peste de Nuno Claro. Poli a preluat mai mult iniţiativa în a doua parte a reprizei, fără destulă incisivitate, astfel că nu s-a mai semnalat nimic notabil înainte de pauză.

Al doilea mitan a început tare, cu Trandu la finalul unei faze excelent construite, dar mijlocaşul nostru a trimis pe lângă, iar nemţenii au replicat pe flancul nostru drept, mingea deviată de Belu trecând de puţin peste. Cânu a dat pe lângă în minutul 60, la un corner deviat înspre el de către Nuno Claro, iar zece minute mai târziu am retrăit faza pe flancul lui Belu, cu şut în plasa laterală de această dată. Cred că şi noi puteam obţine ceva mai consistent la o acţiune finalizată cu un voleu mult peste de către Szekely pe la mijlocu reprizei, însă odată cu intrarea lui Boldea în minutul 70, Poli a pierdut din ascuţime la mijloc. Popovici a tentativat la un şut de la distanţă, prins, înainte ca gazdele să deschidă scorul în minutul 78, când Gheorghiu a centrat dintr-o zonă centrală cam liberă, Şeroni a sărit pe sub minge şi Golubovic a deviat cu capul, fără mari speranţe pentru portarul nostru. Din păcate, în ciuda elanului ofensiv căpătat, un plus în sine aş spune, singura şansă a venit la o liberă bătută de Trandu, respinsă cu greu peste, iar scorul a rămas neschimbat până la final.

Dacă trecem peste punctul pierdut, cred că avem destule plusuri de remarcat în acest meci. Atitudinea jucătorilor, plasamentul în teren, recuperările, dispoziţia la efort, incursiunile - toate elemente pe care nu le-am prea zărit în acest sezon. Nu toate au avut succes maxim, precum raidurile neconcretizate ale lui Popovici şi Belu, în vreme ce prea multe faze s-au terminat în picioarele lui Szekely. Şi fundaşii centrali, aşa de fiabili în general, ne-au trădat în doua momente importante, chiar dacă jocul lor a fost destul de solid în rest. Mă mira să-l văd pe Constantinescu aşa de zburdalnic, aducându-mi aminte de el din vremurile alb-violete, cel care le-a dat destule bătăi de cap lui Scutaru şi Şeroni. În rest, echipa a fost solidă, păcat doar de centrările slabe din flancuri şi lipsa pasei decisive.

Spun totuşi un mic bravo Poli, pentru intenţie.

Poli: Nuno Claro (6,5) - Belu (6), Scutaru (5), Şeroni (5), Bălace (5,5) - Trandu (5,5), Petre (6) - Popovici (5,5), Gorobsov (6), Poparadu (5,5) - Szekely (5)

Schimbări:
Boldea pentru Gorobsov (min 69)
Furtado pentru Poparadu (min 80)
Keita pentru Trandu (min 86)

Niciun comentariu :

Google+