29 noiembrie 2013

ACS Poli - Astra Giurgiu 1:2 (0:0)

O primă repriză bună nu s-a dovedit suficient ca Poli să obţină măcar un punct din disputa cu liderul Ligii 1. Pe o seară rece şi cu tribunele deosebit de goale, alb-violeţii au părut să cedeze pas cu pas teren în faţa adversarilor, până când aceştia au izbutit să profite de o pereche de erori defensive pentru a se desprinde la două goluri. În ciuda reuşitei lui Nanu pe final şi a eforturilor evidente de egalare, nu am mai reuşit să scoatem din jăratic soarta amară a partidei şi ne vedem pierzând alte puncte importante, chiar de jocul n-a fost rău.

Cu Gorobsov în bun elan tineresc timp de vreo douăzeci de minute, Poli a arătat bine. După un gol anulat pentru ofsaid al Astrei în minutul 10, au urmat două excelente şanse pentru noi în minutul 14. Întâi, argentinianul nostru a bătut o liberă din marginea careului către vinclu, de unde Coman a scos mingea cu un efort remarcabil, şi la cornerul ce a urmat nu am putut profita de un balon în centrul careului advers, trimiţând pe lângă. O fază care a cam descusut apărarea noastră în minutul 25, mingea traversând terenul de pe stânga spre dreaptă în direcţia de atac a oaspeţilor, s-a soldat cu parada lui Nuno Claro, acesta respingând în bară un şut din interiorul careului, înainte ca Şeroni să degajeze. Jocul s-a mai răcit în a doua parte a reprizei, odată cu dominarea teritorială tot mai accentuată a giurgiuvenilor, însă fără ocazii, în vreme ce Poli a irosit două contre bune, prin Gorobsov şi Popovici. Ba mai mult, printre ultimele faze ale reprizei s-a numărat o acţiune sănătoasă a lui Poparadu, care a finalizat cu şut din afara careului şi balonul a lovit bara de lângă Coman!

Nu trecuseră zece minute de la reluare, că în minutul 53, după o presiune neplăcută la poarta noastră, Astra a reuşit să deschidă scorul, o centrare de pe flancul lui Bălace găsindu-l pe Cristescu în centrul careului, de lângă Scutaru şi cu Nuno Claro semi-ieşit, astfel că jucătorul oaspeţilor nu a avut o sarcină prea dificilă în a înscrie. Mai grav este faptul că alb-violeţii au părut cam fără suflu în continuare şi n-au arătat de fel capacitatea sau dorinţa de a reveni şi nici schimbările efectuate n-au putut revitaliza echipa. În minutul 75 am avut o mică ocazie la o fază fixă, însă lovitura de cap trimisă de Furtado a fost prinsă fără prea mari emoţii de Coman, şi din păcate cinci minute mai târziu Astra a izbutit să-şi dubleze avantajul, marcând din liberă de la 18 metri, pe colţul lui Nuno Claro aş zice eu, cu un şut puternic trimis de acelaşi Cristescu. Aş remarca doar faza ce a precedat libera, căci Şeroni a comis faultul în cauză, însă Tudor a lăsat iniţial jocul să meargă, balonul a ajuns la un fotbalist al Astrei liber în interiorul careului, acesta a tras slab astfel că Nuno Claro a prins, când centralul a decis că avantajul nu s-a concretizat. Impresia mea e că atunci când eşti în interiorul careului, neatacat de adversari şi cam singur cu portarul, ai parte de ceva tare concret - nu e imperios necesar ca avantajul să se finalizeze în gol. Oricum, această reuşită nu părea să conteze prea mult la forţa de joc arătată de Poli, numai că de la 0-2 formaţia a fost deodată mai puţin reţinută şi a forţat câte ceva, mai ales după ce oaspeţii au rămas în zece ca urmare a unui fault asuprea lui Belu (două galbene). Pe acest fond, la un corner în minutul 88, executat de Trandu, Nanu a trimis în plasă cu capul, reducând diferenţa la un singur gol! Din păcate nu a fost destul, în ciuda eforturilor demne din ultimele minute, ba chiar am scăpat cu bine la o fază de unu la unu, Nuno Claro reuşind să respingă cu piciorul. E o înfrângere care nu doare poate cât ar trebui să doară, fiindcă diferenţa în clasament e mare, însă diferenţa pe teren, numărată în ocazii, n-a fost mare deloc.

Cred că încet, încet ajungem în momentul în care acest joc închegat trebuie să ne aducă şi nişte puncte. Am fost dominaţi, da, dar nu am fost mai prejos de adversarii noşti, chiar dacă mai mulţi jucători mi s-au părut tare neinspiraţi astăzi. I-aş remarca în acest sens pe Popovici, Szekely, O. Petre, chiar şi pe autorul centrării de la gol, Trandu. Ba şi Bărbuţ.

Apreciez efortul unicului nostru vârf, însă contribuţia sa la construcţie este tristă şi, sincer, cred că azi a scăpat cu şansă de un al doilea galben, după repetate faulturi-henţuri comise la angajările sale. Dar nu asta e problema, problema e că atunci când câştigă un duel, nu pare a avea clarviziunea de a deschide jocul, de a construi ceva - sau când o are, plăteşte tribut impreciziei. Petre s-a dovedit deficitar după ieşirea lui Gorobsov, lansările sale negăsindu-şi decât arareori ţinta. Chiar şi de Gorobsov aş spune că mă îngrijorează cât de repede a ieşit din joc, marcat de oboseală. Cei doi flanchişti, Bărbuţ şi Popovici, nu par capabili să obţină maximul din calităţile lor de vitezişti, şi chiar de cel din urmă a avut câteva faze bune, maniera în care le-a finalizat a dezamăgit. Cât despre Trandu, spun doar că am alte aşteptări de la el. Flancurile nu merg şi fiindcă el nu reuşeşte să le deschide cum s-ar cuveni, şi e lipsit de forţă de penetrare pe centru - ar fi interesant să vedem la el puţin din curajul şi determinarea lui Belu sau Şeroni.

Restul echipei a fost în mare decentă, ceea ce ne-a durut astăzi fiind erorilor oamenilor buni. Nuno Claro - două parade excelente, două intervenţii neconvingătoare la goluri. Scutaru şi Şeroni - solizi şi determinaţi, scăpări la cele două goluri. L-aş menţiona aici şi pe Belu, care a oscilat într-o manieră mai frapantă, greşind destule degajări şi plasându-se deficitar în câteva rânduri, însă nu a fost o seară fără reuşite. Ceva mai puţin inconstanţi Bălace şi Poparadu, deşi prinşi descoperiţi la primul gol, au şi oprit multe atacuri periculoase.

Nu ştiu ce s-ar mai putea zice. Am scris destul de dur despre neajunsurile acestei seri, numai că la urma urmei am pierdut cu liderul. Cumva cred că aceasta a fost şi cea mai mare problemă, căci au existat momente bune după primul gol când echipa n-a părut să creadă în forţele proprii. Mă întreb cum am juca dacă n-am fi sub această presiune a punctelor. Mă întreb unde am fi în clasament dacă am stăpâni arta contraatacului. Mă întreb, mă întreb...

Poli: Nuno Claro (5,5) - Belu (5,5), Scutaru (5,5), Şeroni (6), Bălace (5,5) -  Trandu (5,5), O. Petre (5)  - Popovici (5), Gorobsov (5,5) , Poparadu (5,5) - Szekely (5)

Schimbări:

Nanu (6) pentru Poparadu (min 61)
Bărbuţ (5) pentru Popovici (min 61)
Furtado pentru Gorobsov (min 69)

Un comentariu :

Anonim spunea...

Pacat de rezultat.Echipa incepe sa arate a echipa.Si eu vad doua deficiente.Primul pregatirea fizica precara.Nu se sustine un ritm normal atac aparare fapt ce convine adversarului care vine mereu peste tine.Al doilea mai simplu KIREV titular.Actualul portar si-a aratat limitele.Este pacat ca un urias sa frece banca si noi sa luam goluri cu pitici in poarta.Antrenorul nu vede ca toate echipele din lume au portari la 2m .Ma refer la echipe ca lumea nu la Rasaritul Caracal.Oricum imi place stilul inchegat al lui Sunda.Se potriveste cu lotul actual.Prima repriza cand baietii au avut benzina a ilustrat faptul ca schimbarea antrenorului a fost benefica.La iarna trebuie ca toti specialistii in pregatire fizica sa-si aduca aportul pentru a imbunatatii performanta actuala.

Google+