11 august 2013

Săgeata Năvodari - ACS Poli 1:2 (1:1)

Cu ajutorul unui mic brânci de trei puncte, Poli s-a impus astăzi la Năvodari, într-o dispută destul de echilibrată, în care aș aprecia totuși că noi am avut mereu șansele mai mari de a obține victoria. Golurile marcate de Szekely și Boldea ne-au readus în vârful primei Ligi și ne-au garantat o victorie importantă, în fața unui adversar care caută la rândul lui să supraviețuiască promovării reușite anul trecut.

Meciul a început cât se poate de bine, căci în minutul 3 Trandu a izbutito preluare de efect prin care a depășit un adversar, a pătruns în careu, a centrat ideal în fața porții de unde Szekely a împins balonul în plasă! Din păcate, alb-violeții au trecut imediat la un joc de așteptare și n-au mai avut nicio ambiție ofensivă dincolo de mingile aruncate pe Szekely sau spre Bărbuț. Această abordare n-a avut roade decât într-o singură fază, chiar cei doi jucători adineauri numiți colaborând bine în minutul 16, când mingea a ajuns de la Bărbuț la Szekely, acesta a pătruns printre fundașii adverși, dar jenat nu a reușit să cadreze șutul. Gazdele au presat destul de insistent toată repriza, au beneficiat de nenumărate faze fixe, în așa fel că într-un final au reușit să și egaleze. S-a întâmplat în minutul 35, la un corner, Szekely l-a pierdut din marcaj pe Popa și acesta a trimis cu capul la colțul lung, fără speranțe pentru Nuno Claro. Vârful nostru a fost foarte aproape de a-și răscumpăra neglijența două minute mai târziu, când a preluat balonul la 25 de metri și a șutat din întoarcere, mingea lovindu-se din plin de bara de sus a porții adverse și revenindu-i lui Bărbuț, care nu a reușit însă preluarea. Încă înainte de pauză, Velcea a fost obligat să-l înlocuiască pe Nuno Claro cu Coca, portughezul accidentându-se la genunchi cândva pe parcursul reprizei.

Din fericire, în mitanul secund jucătorii noștri au intrat cu o atitudine mai bună în teren. Imediat după reluare Bărbuț a luptat pentru o minge în careul advers, a recuperat-o, dar nu a reușit să mai șuteze, fiind blocat. Chiar dacă mari ocazii nu au apărut, jocul era unul mai deschis și Poli preluase inițiativa, astfel că în minutul 68 am reușit golul secund. Nanu a centrat de pe stânga, Bărbuț a sărit la cap cu un fundaș advers, mingea a ajuns la Boldea și acesta a trimis-o din voleu sub bară. Sincer să fiu, nici n-am tresărit, căci aveam convingerea că se va dicta fault la duelul lui Bărbuț, mai ales că fiecare atingere fusese fluierată până atunci, dar nu s-a dat nimic și deodată eram la conducere! Meciul a fost bine disputat până la final, noi încercând să profităm de spații, iar gazdele insistând mai ales când au benficiat de faze fixe, însă nu aș zice că au mai avut vreo ocazie reală de gol. Poate cel mult șutul pe lângă al lui Vezan, din ultimele minute, când Coca a respins tocmai către jucătorul advers, dar nici nu o execuție bună golul nu ar fi fost garantat. Așadar, a rămas 1:2 și Poli a plecat către Timișoara cu cele trei puncte.

Execptând chestiunea de abordare din prima repriză, mi-a plăcut că echipa a arătat destul de iute și mijlocul a reușit suficiente recuperări. Din păcate nu reușim încă să deschidem repede jocul când ni se ivește ocazia și nu cred că sunt mult pe lângă când spun că axa Nanu-Szekely-Trandu-Bărbuț acoperă toți jucătorii care au lucrat golurile noastre din acest sezon. Tot ei au fost centrali și astăzi, fiind implicați în cam toate fazele noastre periculoase.
Despre restul echipei, aproape doar bine. Portarii de azi au fost buni amândoi, cu un plus pentru Coca, aruncat în luptă fără prea multă pregătire. Să sperăm însă că Nuno Claro își va revine curând, căci nu avem motive de nemulțumire până acuma la prestațiile sale. Fundașii centrali s-au descurcat din nou bine, Scutaru reușind în prima repriză să-l anihileze bine pe adversarul său direct, un vârf de peste doi metri înălțime. Nohai și Nicola au oscilat oarecum, fiind depășiți de jucătorii gazdelor în câteva rânduri, dar cred că per ansamblu au fost mulțumitori. Ov. Petre a avut un nou meci bun la mijloc, în vreme ce Boldea și-a răscumpărat din păcatele sale recente printr-o prestație solidă, care nu treubie rezumată doar la golul său. Au mai intrat Popovici și Gorobsov, debutul argentinianului fiind un semn încurajator pentru că acordă un plus de adâncime lotului nostru. Ah, și despre Popovici, oare ce trebuie să se întâmple ca să nu mai recurgă la simulări prost executate?

Dincolo de toate cred că putem spune că avem toate motivele să fim mulțumiți. Velcea a reușit să lege o echipă solidă, care chiar dacă va mai avea de trecut câteva teste de bărbăție, s-a descurcat cu brio până în acest moment. Bravo Poli!

Poli: N. Claro (6) - Nohai (5,5), Șeroni (6), Scutaru (6), Nicola (5,5) - Bărbuț (6), Ov. Petre (6), Trandu (6,5), Boldea (6,5), Nanu (6) - Szekely (6)

Schimbări:

Coca (6) pentru N. Claro (min 39)
Popovici pentru Nanu (min 75)
Gorobsov pentru Boldea (min 84)

P.S. Mai un gol și Szekely egalează numărul de reușite de anul trecut. Incredibil!

2 comentarii :

Anonim spunea...

Folosirea termenului branci e necorespunzatoare cu realitatea.Jucatorul care a sarit la minge cu Barbut era accidentat statea intr-un picior nu mai putea fi schimbat Navodariul facuse cele trei schimbari.De accea a parut ca jucatorul nostru ar fi facut fault.Arbitrul a apreciat bine contactul dintre un jucator valid si unul intr-un picior.Trebuie felicitati astfel de arbitrii care fluiera in sensul sportiv al jocului si sesizeaza simularile.
Oricum avem primul derbii cu Botosaniul meci ffgreu caci in pregatiri ne-au tras-o cu 2-0 aici acasa.Jucand inteligent putem obtine o noua victorie.

Stefan Carpanu spunea...

Mi s-a parut inconsistent fata de maniera de arbitraj din seara de ieri. Barbut a sarit la cap si nu a atins mingea, dar a incomodat adversarul - arbitrul a decis ca n-a fost fault si evident ne convine, dar daca noi primeam un asemenea gol sigur nu eram multumit.

Google+