17 august 2013

ACS Poli - FC Botoșani 0:1 (0:1)

Uneori ajunge să primești un șut pe poartă și acela, vorba vine, de la o poștă ca să pierzi un meci. Astăzi a fost o asemenea ocazie, căci alb-violeții nu au reușit nicicum să revină pe tabelă, în ciuda unei dăruiri admirabile în repriza a doua - dar în lipsa unor servicii de calitate în zona careului advers.

Chiar dacă Poli a avut prima ocazie, la un corner în debutul partidei când șutul lui Szekely a fost scos de pe linia porții de un fundaș, după alte câteva faze fixe, elanul nostru ofensiv s-a domolit și am permis oaspeților să mențină posesia. Probabil că aceștia nu ar fi făcut mare lucru cu ea, dar nonșalanța și pasivitatea noastră aveau să ne coste în minutul 17. Atunci, Nohai a respins aiurea o minge spre centrul terenului, Tincu a preluat, a avut (enorm de mult) timp să-și așeze șutul și mingea a mers direct la vinclu, deși aș aprecia că ar fi fost cu putință pentru Coca să respingă mingea cu mai multă atenție. Din păcate, nu s-a schimbat mare lucru la abordarea noastră, astfel că în minutul 38 Velcea a și efectuat prima schimbare, înlocuindu-l pe Boldea cu Keita - această mutare a fost una destul de bună, căci pe parcursul jocului senegalezul s-a dovedit util. Alb-violeții ar fi avut ocazia să egaleze în minutul 45, când Bărbuț a scăpat pe dreapta, nu a centrat prea inspirat deși Szekely era liber, însă portarul advers a scăpat balonul, Nanu era în preajmă, însă nu a fost suficient de ager pentru a trimite către poartă, iar șutul său slab a fost respins de apărarea celor din Botoșani.

Chiar de am ieșit de la vestiare cu un spirit mai ofensiv și cu Gorobsov în locul lui Ov. Petre, ocaziile nu s-au grăbit să apară. Multele noastre mingi aruncate înspre careul advers nu au avut prea mult succes (la fel ca numeroasele faze fixe), doar în minutul 75 ce ar fi putut Szekely să împingă mingea cu capul în poartă, dar a trimis pe lângă. Tot vârful nostru a mai avut o lovitură de cap peste, din poziție interesantă, înainte ca asediul la poartă oaspeților să ia valențe dramatice, cu Șeroni în poziția de atacant/pivot. N-a fost destul ca acesta să devieze chiar toate mingile aruncate înspre careu, și în afară de niște bâlbâieli vag promițătoare, nu am mai avut parte de pretexte pentru speranță. Deci s-a terminat nimic la ceva.

Mă rezum la a spune că fundașii centrali, Scutaru și Șeroni, precum și jucătorii introduși pe parcursul meciului, Keita și Gorobsov, mi-au lăsat o impresie bună. Nanu, Ov. Petre și Trandu au fost rezonabili, Nicola a aruncat multe mingi fără rost în careul advers, Szekely a luptat cam de unul singur, în vreme ce Bărbuț a fost destul de puțin inspirat, chiar de și-a trecut în cont câteva acțiuni bune. Pe Nohai și pe Coca îi văd vinovați în mod special la gol, în vreme ce Boldea cred că va sfârși pe bancă etapa viitoare cu Keita în locul său. Ah, și era să uit, prin minutul 64 a intrat Ruiz pe teren, care în afară de o preluare cu henț nesemnalizată de arbitru a fost pur și simplu invizibil. Greu de înțeles rolul pe care ar fi trebuit să-l joace.

Dar asta este, mergem mai departe. E amar că am pierdut punctele cu o echipă accesibilă, însă ne rămâne să sperăm că ne vom regrupa repede și bine.

Poli: Coca (4,5) - Nohai (4,5), Scutaru (6), Șeroni (6), Nicola (5,5) - Bărbuț (5,5), Ov. Petre (5,5), Trandu (5,5), Boldea (5), Nanu (5,5) - Szekely (5,5)

Schimbări:

Keita (6) pentru Boldea (min 38)
Gorobsov (6) pentru Ov. Petre (min 45)
Ruiz (4,5) pentru Trandu (min 65)

Niciun comentariu :

Google+