11 iunie 2013

Jucătorii sezonului 2012-2013

Până ce colegul meu va prezenta o analiză detaliată bazată pe date concrete, aș vrea să-i menționez pe jucătorii care personal mi-au plăcut cel mai mult în sezonul 2012-2013.

Primul este golgheterul echipei, Nicu Boldea. Intrat ca rezervă în prima etapă, cu UTA, a marcat primul gol, schimbând cu totul așteptările spectatorilor cu privire la sezonul ce a urmat. Tot el a fost cel care a dat formă acestor speranțe, prin golul victoriei din ultimul minut al meciului de la Tg. Mureș. Pe lângă faptul că ne-a încântat cu goluri deosebite, șuturile sale de la distanță devenind un fel de marcă înregistrată, a fost util pe tot terenul, indiferent că a jucat în atac sau la mijloc. Din păcate, returul nu a fost la fel de strălucit, mai ales că s-a și accidentat pe finalul acestuia.

O surpriză foarte plăcută este Răzvan Trandu, care s-a transformat incredibil pe finalul turului. A fost introdus treptat, tot mai mult, în ciuda prestațiilor neconvingătoare. Până și Velcea nu părea sigur de ce tot insistă cu titularizarea lui, nelăsându-l mai mult de o oră în teren. Totuși, încăpățânarea aceasta avea să dea roade, căci Trandu a fost eroul ultimului meci din retur, la Oradea, când întorcea de unul singur partida cu un lob de excepție și cu asumarea executării unui penalty. În retur, odată cu venirea lui Petre, nu părea că timișoreanul va mai prinde multe minute. Dar după începutul dezastruos al echipei, reușește să se impună ca titular în fața celor doi colegi mai experimentați, Petre și Poparadu, prin prestații excelente: la Slatina își asumă din nou responsabilitatea executării unui penalty extrem de important în ultimul minut, după ce Szekely ratase unul mai devreme, apoi reconfirmă în victoria cu Damila. Este al treilea golgheter al echipei, dar are în palmares și câteva pase de gol, iar per ansamblu a fost un pic din acel mijlocaș ofensiv de care se tot vorbește că e nevoie. Remarcabil este faptul că la doar 22 de ani, Trandu este deja la a treia promovare după cele cu ACS Recaș și Fortuna Covaci!

Ultimul pe listă este juniorul Bărbuț. A făcut parte din echipa campioană la U16 de acum doi ani, a cărei golgheter a și fost. Adus după acel titlu de la Giroc la Poli în perioada lui Iancu, a fost apoi "moștenit" de către noua structură a echipelor de juniori. S-a remarcat și în câteva din ultimele jocuri ale lui Poli II de sezonul trecut, iar în lotul ACS a ajuns în timpul cantonamentului de iarnă. Deși speram că va debuta cu UTA, mai ales că erau semne clare că se va întâmpla asta înainte de meci, la 0-1 și cu un om în minus nu credeam că Velcea îl va mai introduce. Eu unul nu aș fi făcut-o, dar, la fel ca în cazul lui Trandu, am fost surprins. În cele din urmă a venit și titularizarea după prestațiile slabe ale lui Goge, iar micuțul fotbalist nu a lăsat șansa să-i scape, oferind o prestație sclipitoare în fața Damilei, prin care a atras și un ropot de aplauze. A continuat în aceeași notă, obținând chiar și primul gol în tricoul lui Poli în meciul de acasă cu Tg. Mureș. Mai are de crescut, un fundaș cu experiență îi poate face față, dar viteza, inteligența și altruismul rămân atuurile sale excelente. Este comparat cu Torje, dar să sperăm că nu va urma drumul lui și că alături de el vor confirma și Bocșan - care a și debutat într-un final în ultimul meci - precum și Todorov.

Din lotul ASU Politehnica mi-e mai greu să aleg, unde îl avem pe golgheterul Marchiș, pe veteranul Rotariu, pe nou-venitul Ilie... Totuși, pur subiectiv, preferații mei sunt Popoviciu, care m-a încântat printr-un joc cu stil și niște goluri superbe, și Lazăr, juniorul ce s-a descurcat foarte bine în apărare, chiar și atunci când a avut de înfruntat adversari puternici.

Niciun comentariu :

Google+