6 iunie 2013

ACS Poli - FC Bihor 1:1 (0:1)

Întors și eu din (des)frâiele nopții, am decis să consemnez încă de pe acuma evenimentele partidei disputate ieri, ultima a acestui sezon. Promovarea era deja consemnată de etapa trecută, deci singura miză era despărțirea de suporteri pe o notă pozitivă. Tribunele au fost mai pline ca de obicei, grației intrării libere oferite de conducere, dar aș aprecia că s-a putut observa în anumite momente ce diferență există între spectatori și suporteri. Orișicum, Poli a obținut un egal, grație reușitei lui Șeroni, și a încheiat astfel un retur dezamăgitor, în care a reușit însă ce era mai important, anume să obțină promovarea în Liga 1.

Prima repriză a fost una deosebit de neinteresantă, în care oaspeții au deschis scorul în minutul 19, când în urma unui corner mingea a ajuns la Bud, acesta a șutat pe direcția portarului, însă debutantul Coca a scăpat-o printre mâini, facilitând golul bihorenilor. Tot aceștia ar fi putut să-și dubleze avantajul zece minute mai târziu, însă de această dată Coca a avut un reflex excelent și a trimis peste șutul năpraznic al lui Mărkuș. Replica noastră a venit de abia cu cinci minute înainte de pauză, când o minge mai bâlbăită a sărit la Dobricean, acesta a sprintat de la mijlocul terenului către poartă, dar din poziție de unu la unu nu a reușit să trimită balonul pe lângă apărătorul buturilor adverse.

La reluare, același Dobricean s-a dovedit periculos, libera s-a fiind parată de portarul bihorean. Oaspeții au încercat mai departe poarta lui Coca, în general prin șuturi de la distanță, însă intervențiile avute de acesta au mai șters din proasta impresie lăsată la golul primit. Poli s-a apropiat doar haotic de careul advers, jocul fiind rupt în doua de pe la mijlocul reprizei încolo, cele mai bune oportunități de gol aparținându-le lui Dobricean, care a trimis mult peste din voleu, și Trandu, a cărei finalizare a evidențiat din nou portarul advers. Acesta nu a mai putut să facă nimic în minutul 81, cornerul executat de Trandu fiind trimis în plasă, cu capul, de Șeroni, fundașul nostru golgheter. Imediat, Szekely a scăpat spre poartă, a trimis cu un ultim efort în portar, mingea i-a revenit și cel de-al doilea șut a lovit bara! Oaspeții au replicat în finalul animat de meci prin două acțiuni destul de periculoase, dar Coca nu a mai greșit, și ultima ocazie a partidei, din minutul 90+3, l-a văzut pe Szekely șutând din interiorul careului, mingea ratând însă cadrul porții bihorene.

De remarcat aș remarca debutul lui Bocșan în prima echipa, care mi-a lăsat (culmea) un oareșce gust amar, nu fiindcă nu mi-ar fi plăcut jocul său, ci fiindcă nu a fost folosit mai des, pentru a avea un minim de experiență în spate în vederea abordării unui sezon în prima ligă. Bun Șeroni, care oscilează mult, dar a cărui reușite din acest retur au avut un rol important de jucat în îndeplinirea obiectivului. Apreciabili și mijlocașii Poparadu și Ov. Petre, precum și evoluția lui Trandu odată intrat pe teren. Păcat de eroarea lui Coca, fiindcă în rest a fost sigur și a intervenit bine în repetate rânduri. În rest, evoluții mai puțin decât memorabile.

Promovarea a fost sărbătorită cu destul fast, jucătorii fiind aplaudați de majoritatea spectatorilor rămași în tribune în cadrul unei ceremonii după meci, dar am resimțit faptul că jucătorii noștri nu au fost și susținuți într-un descântec al Politehnicii. Anumite momente au avut un iz cam prea congratulator, însă recunosc că m-am simțit aproape plăcut având din nou oportunitatea să celebrez o reușită a Politehnicii.

Cât despre gândurile asociate acestui sezon, le detaliem în zilele următoare. Până atunci ne rămâne să savurăm momentul și să ne bucurăm alături de Poli!

Bravo Poli!

Poli: Coca (5,5) - Nohai (5,5), Bocșan (6), Șeroni (6,5), Marovic (5,5) - Bălace (5), Poparadu (6), Ov. Petre (6), Dobricean (5,5) - Enciu (5), Szekely (5,5)

Schimbări:

Nanu (5,5) pentru Bălace (min 45)
Trandu (6) pentru Dobricean (min 58)
Boștină (5,5) pentru Enciu (min 58)

Niciun comentariu :

Google+